Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

uzun suren oksuruk ...

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=54837
Tarih: 21 Tem 2025 Saat 01:17

Konu: uzun suren oksuruk ...
Mesajı Yazan: oguzyildiz
Konu: uzun suren oksuruk ...
Mesaj Tarihi: 26 Kas 2016 Saat 21:38
Hocam Merhaba;
27 aylik oglumuz suan gece artan sekilde kuru oksurukle  devamediyoruz.ilk 4  aylikken krup gecirdik kortizon igne vurulmaya kadar  giden tablomuz oldu daha sonra 1 sene once krup hikayesi sebebiyle  nebulizator ile  ventolin+pulmicort uyguladik .10gun once de doktorumuz trakeit  teshisi ile ventolin +pulmicort  (gunde 2)baslattti  arti buhar ve amoksisilin ab  yazdi. Ates yok./gece  artan sekilde oksuruk/ara ara balgamli  yutuyor./cok hareket eder kosarsa sanki artiyor oksuruk bu sure zarfinda./gece 03:00-05:00 arasi tikanir  seklinde  oksurukte  cami acip soguk havalandirma ile oksurugun kesildigini gozlemledim.
bugunku doktorumuzun kontrolunde  ventolin+pulmicorta  10gun daha  geceleri 1 kez devam arti umca  tavsiyesiyle  evimize geldik.(ab  kullanmadigimizi soyledik) Tablo azalma egiliminde fakat  kafamiz karisik oksurukle ilgili tablonuzu inceledim konumlandiramadim tam olarak.

Ilaveten  kokulara karsı da oksurukle tepkı veriyor.Hastalandiginda -grip nezle vb - hemen bu tablolar tekrarliyor.

Yorumlarinizi rica ediyorum.

Saygilarimla

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 27 Kas 2016 Saat 06:36
SAKIN; Ventolin ve Pulmicort'u bir daha eve bile sokmayin.
Bunlar ASTIM tedavisinde kullanilirlar. Sirf ilac firmasindan rusvet alabilmek icin yaziliyor.

Umca; bir ufak Tekirdag Rakisi kadar alkol (Etanol) ihtiva eder. Zaten sagladigi iyilik halide alkol etkisi iledir.
Ben hicbir hastama yazmadim..
Cougunuzda, atessiz Grip oksurukleri var. Sakin ilac kullanmayin. Sadece; Limonlu bal, Serum Fiz. ve ColdMix kullanin.
Yastigini yukseltin, odasi serin olsun.

Mesajı Yazan: oguzyildiz
Mesaj Tarihi: 27 Kas 2016 Saat 11:51
Degerli vaktinizi ayirip cevapladiginiz icin  tesekkur ederim.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat