Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Tutmayan verem aşısı

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Aşılar
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=54785
Tarih: 18 Ağu 2025 Saat 15:29

Konu: Tutmayan verem aşısı
Mesajı Yazan: envberna
Konu: Tutmayan verem aşısı
Mesaj Tarihi: 21 Kas 2016 Saat 23:48
Hocam merhabalar,

Boş vakitlerimde sizin forumdaki yanıtlarınızı okuyorum. Gecen gun tutmayan verem aşısı halkında bir cevabınızı okudum. 20.11.2014 dogumlu oğlumun kolunu kontrol ettim ve hiç iz yok. Doktoruna bu durumu sordum. Test yaptırayımmı diye. Hiç uğraşma o çok uzun iş dedi. Bugun 2 yas asıları için saglık ocagına gittim ordaki hemşire 'eğitimlerde iz kalmasada koruyuculuk olabilir' bilgisi verildi bize dedi. Kafam kariştı hocam

Oğlum 2 aylıkken bu aşıyı oldugunda aşı yerinde kabarma kabuk vs vardı. Sonradan nasıl o iz kayboldu anlamadım. Ya aşı tutmamışsa diyede tedirgin oluyorum ilerde birşey çıkmasın. Buyuyunce hastalıklar artacak.

İlgili testin ve bir kez daha aşınım vurulmasının bir yan etkisi var mıdır hocam? Lütfen bana yol gosterin. Bir hata yapmak istemiyorum.

Çok tesekkürler,
Saygılar

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 22 Kas 2016 Saat 19:18
Test olarak: PPD Testi vardir ama Turkiye'de bu testi usulune uygun yapabilecek bir uzman varmi? Dogrusu bilmiyorum.. Doktor da zaten biliyormus rezaletin durumunu,sizi bosuna yokusa surmemis!!
Cok kucuk bir cukurcuk kalmasi bile bagisiklik icin yeterlidir, bir daha dikkatlice bakin.

Mesajı Yazan: envberna
Mesaj Tarihi: 24 Kas 2016 Saat 08:19
Hocam, telefonun beyaz isigi altinda tekrar baktim hocam izi gordum bayada buyuk bir iz. Iz yuvarlak ana cok hafif bir cukurluk var. elle dahi zor hissediliyor. Gun isiginda ve sari isik altinda asla iz gorunmuyor. Cok enteresan hocam kimsede izi goremedi.

Cok tesekkurler
Saygilarimla

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 24 Kas 2016 Saat 19:31
Bilmezlerki, gorsunler!!!
Prof.lari bilmiyor, comezleri nereden bilecek!!

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat