Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Baş ağrısı

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Çocuk Hastalıkları
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=54779
Tarih: 28 Tem 2025 Saat 09:44

Konu: Baş ağrısı
Mesajı Yazan: etdkeskin
Konu: Baş ağrısı
Mesaj Tarihi: 21 Kas 2016 Saat 18:17
Hocam oglum 5 yasinda bugun okuldan geldiginde basim cok agriyor dedi dunde demisti ama cok degildi onemsemedik su an bayagi agriyor ki arada basini salliyor gerci suan ateste var 39 derece gecen hafta dis apsesinden 5 gun antibiyotik kullandik antibiyotigin dun son verdik bugun atesli bas agrisi var grip mi hocam

-------------
oglummm...

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 21 Kas 2016 Saat 22:50
Hocam çok halsiz olunca ateş düşürücü verdim ama ateş düşmedi bilginize

-------------
oglummm...

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 21 Kas 2016 Saat 23:07
Ates yaninda; Agizda pis koku ve dil ustunde pas tabakasi olmazsa, Grip demektir; Antibiyotik gerekmez...
Eski soru-cevaplari ve makalelerimi yazarlar bolumunden okuyun.

Mesaj Tarihi: 22 Kas 2016 Saat 00:24
http://i.hizliresim.com/qj2dvD.jpg - http://i.hizliresim.com/qj2dvD.jpg

-------------
oglummm...

Mesaj Tarihi: 22 Kas 2016 Saat 00:26
Hocam kan tahlili sonuçları kusmaya başladı ve bayağı kusuyor 
Herşey için teşekkür ederim hocam sabrınıza teşekkür ederim 

-------------
oglummm...

Mesaj Tarihi: 22 Kas 2016 Saat 12:03
Hocam bu saate kadar kusma olmadı tahlili verdikten sonra 2 kere kustu bir daha olmadı ama ateş düşmüyor dilinde beyaz tabaka var ama sarı değil ince bir tabaka

-------------
oglummm...

Mesaj Tarihi: 22 Kas 2016 Saat 19:45
Bu sikayetler yaninda; kusmanin da olmasi, A-Grubu, Beta hemolitik Streptokok enfeksiyonuna isaret edebilir,HEMEN bir "Strep-A Testi" yaptirin, 10 dakikada sonuc cikar, Sonuc:(+) cikarsa, HEMEN; 1 defalik Deposilin6-3-3 ignesini yaptirin, 12 saatte her sey duzelir.
Strep-A Testi;(-) cikarsa, basit bir antibiyotik (Augmentin 400, gunde:2x1 olcek(5ml) baslayin...)

Mesaj Tarihi: 22 Kas 2016 Saat 20:07
Hocam akşam bactrim 200 vardı 1 ölçek verdim sabahta 1 ölçek verdim devlet hastanesine gitsek şuan o testten önce bir sürü tahlil isteyecekler yarın sabah özel bir laboratuvar yaptırırım
Hocam akşam tahlil yaparlarken ateşliyken novalgine yarım ampul yaptılar sabah 10 a kadar ateş olmadı 10 da ateş 39 oldu anne sürüp ver diye ısrar edince pedifen verdim ates düştü şimdi yine yükseldi antibiyotik yetersiz kalır mı ama beta baktiracam hocam bir daha kusmadi

-------------
oglummm...

Mesaj Tarihi: 22 Kas 2016 Saat 20:09
Hocam bir de sabah ki antibiyotik ten sonra dilindeki pembeli ler görünüyor şuan dili temiz denilebilir 

-------------
oglummm...

Mesaj Tarihi: 22 Kas 2016 Saat 21:10
Strep-A Testini yaptirin, icimiz rahat olsun.

Mesaj Tarihi: 22 Kas 2016 Saat 23:37
Hocam şu an özel hastanedeyiz test için geldik sonuçlar 2 güne çıkar dediler 😕 anlamadık 

-------------
oglummm...

Mesaj Tarihi: 23 Kas 2016 Saat 05:48
Bogaz Kulturu DEMEDIM!!! Strep-A Testi dedim!!!!!!
Israrla belirtin.. SAKIN O HICBIR ISE YARAMAYAN KULTUR ICIN, 5 KURUS ODEME YAPMAYIN..

Mesaj Tarihi: 23 Kas 2016 Saat 10:07
Hocam inanirmisiniz yarim saat anlattim ustune basa basa soyledim tamam dediler dis laboratuara gonderiyorlarmis bugun arayip konusayim tekrar

-------------
oglummm...

Mesaj Tarihi: 23 Kas 2016 Saat 10:19
Hocam simdi konustum sonuca int ten baktim aadece normal bogaz florasi uredi yaziyor bu mudur hocam degilse ozel laboratuar arastirayim burada yeniyiz malwsef cok yer bilmiyoruz

-------------
oglummm...

Mesaj Tarihi: 23 Kas 2016 Saat 11:49
Hocam tekrar konuştum hastaneye sisteme öyle girmişler ama araştırılarak strepa ymış akşamda o sistem yüzünden çok bekledik orda tek strepa olarak secemiyorlamis Ama kız not almıştı strepa bakılacak diye o kızla konuştuk strepa negatif çıkmış hocam şu anda bactrim 200 mg 2×1 kullanıyoruz ne kadar daha devam edelim veya 200 mg yeterli mi oğlum 5.5 yaşında 25 kilo

-------------
oglummm...

Mesaj Tarihi: 24 Kas 2016 Saat 01:25
Tamam...Bactrim'e devam edin... Oh be!!!!
Strep-A Testi'ni niye dis laboratuvara gonderiyorlarmis!!!
Sizlerin evde yaptigi "Gebelik testi" kadar basit bir test... Hayret bir sey..

Mesaj Tarihi: 24 Kas 2016 Saat 01:28
Teşekkür ederim hocam

-------------
oglummm...

Mesaj Tarihi: 24 Kas 2016 Saat 21:26
Hocam tekrardan rahatsız ediyorum 21 Kasım akşamı ateşlenen oğlum kan tahlili sonucunu yazmıştım bactrim 200mg başladık 2×1 o gece oğlumun 22 Kasım ateşli 23 Kasım ateşsiz bugün 24 Kasım ateşli normal mi hocam bu çocuk evden bile cikmadi

-------------
oglummm...

Mesaj Tarihi: 25 Kas 2016 Saat 00:09
Hocam gece uyuken  pufff diye nefes veriyor kopuk geliyor agzindan burnu tikali(gunduz agzi kapali) anlamadik hocam solunumu uykuda 25 zaten oksuruk yok bu nasil bir sey anlamadik bu sefer sizi cok mesgul ettik ama kafamiz cok karisti

-------------
oglummm...

Mesaj Tarihi: 26 Kas 2016 Saat 02:22
Burnu tikali, ilaveten sicak buhar banyosu yaptirin.

Mesaj Tarihi: 27 Kas 2016 Saat 11:27
Hocam oğlumun hastalığının en başından yazmıştım kan tahlili ve sonucunda antibiyotik başlamıştık bu gün 7. Gün antibiyotik te hocam antibiyotik başlayınca 
1. Gün ateş ve 2 kere kusma
2.gün ateş
3.gün ateş yok keyfi iyi
4.gün ateş ve ses kısık burun çok tıkalı
5.gün ateş yok ses çok kısık burun tıkalı
6.gün ateş yok ses çok kısık ve burun tıkalı
7.gün bugün ateş var ses çok kısık burun tıkalı
Antibiyotiğe devam ediyor ve iliadin kullanıyoruz bugün iliadin vermedik 5 gün oldu diye burnu hiç açılmıyor gece nefesi kesiliyor ve uyanıyor nefes alırken çok karnı sisip iniyor tıkanıyor gibi oluyor derin nefes alıyor sonra bazen uyanıyor hocam bu ateş böyle dengesiz anlamadık 1 gün var 1 gün yok nedir bu hocam çocuk evden çıkmıyor lütfen yol gösterin geniz eti alınacak demişti doktor ama sabrediyoruz yoruldum hocam 

-------------
oglummm...

Mesaj Tarihi: 27 Kas 2016 Saat 15:28
Hocam bu arada bende boğaz ağrısı başladı ve ateşim 38.5 oğlumun da aynı üstte yazmıştım oğlumun durumunu çok kötü bir şey bu tantum verde yokmuş tanflex vardı aldim

-------------
oglummm...

Mesaj Tarihi: 27 Kas 2016 Saat 19:05
GRIP, Bakteriel hastalik ile birlikte olabilir.
Su anda, Grip seyir ediyor. Gripler, genellikle, 3-4 gun ates yaparlar.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat