Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Gözyaşı kanalı tikanikligi

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Kulak & Burun & Boğaz & Göz
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=54629
Tarih: 04 Ağu 2025 Saat 11:49

Konu: Gözyaşı kanalı tikanikligi
Mesajı Yazan: Aslı
Konu: Gözyaşı kanalı tikanikligi
Mesaj Tarihi: 12 Kas 2016 Saat 02:58
Kadir bey 3 aylik oglumun dogdugundan beri bir gözü capaklaniyo.netira damla yazdilar kullandık bı dönem. Azaldı capaklan ması ama tam geçmedi şimdide akıyor o gözü. Tıkanıklık olabilir dediler.masaj da yapıyorum. Başka bişey gerekir mi.birde biz ara ara çok  uzun olmuycak şekilde oturuyoruz. Zararı olurmu.bide saglik ocağının verdiği d vitaminini kullaniyorum değiştireyim mi devam edeyim. Kafamizda son 1 aydır konak var yağlayıp tarıyor uz geciyo ama ertesi gün tekrar çıkmaya basliyo.ne onerirsiniz.
Şimdiden teşekkür ederim. ..

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 12 Kas 2016 Saat 18:45
1- Goz yasi kanali tikali, benim eski maillerde anlattigim gibi ilac ve masaj kullanin..
2- Bebekler, dogduklari gunden itibaren oturtulabilirler.. Bazi aptallarin uydurdugu gibi, yok: "Gegregi batarmis, yok ee'si(ne demekse??) batarmis" gibi soytariliklara inanmayin. Oyle bir hassasiyet olsa idi, dogarken, ana rahmi bebegi iterken olurdu.
NOT: Bu lafin cikisi; "bebekler ilk 6 ayda oturamaz" lafidir... Dogrudur, dengelerini saglayamadiklari icin, devrilirler. Bu lafi aptallar; "bebekler oturtulamaz" diye algilamislardir..
Et ve sut tuketmeyen topluluklarda boyle aptallarin olmasi dogaldir.

Dvit3 damlayi; gunde 5 damla verin. Eski mailleri okuyun.
Her gun yikamaya devam.. Ayni kendi sac diplerinizi yikadiginiz gibi tirnak uclari ile hafif sekilde kaziyin.

Mesajı Yazan: Aslı
Mesaj Tarihi: 13 Kas 2016 Saat 09:42
Gözyaşı kanalı tikanikligi ile ilgili aradım ama bulamadım. Moderatör  arkadaşlar  yardımcı olabilir mi acaba rica etsem 

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 15 Kas 2016 Saat 04:43
Capak veya capaklanma diye bakin.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat