Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

slikon memeler

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: F. Erkin Ültanır (Bebeğinize ürün satın alırken...)
Forum Tanımlaması: (ARŞİV) Sorularınız ve cevapları... (ARŞİV)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=5438
Tarih: 21 Tem 2025 Saat 17:26

Konu: slikon memeler
Mesajı Yazan: ozge kaya
Konu: slikon memeler
Mesaj Tarihi: 20 Şub 2008 Saat 16:51
Erkin Bey merhaba,
slikon biberon ve yalancı emziklerin kullanım süresi maximum ne kadar olmalıdır? bebeğim doğduğundan beri kauçuk meme almıyor. avent marka slikon meme kullanıyorum. 3 ayda bir de yenisi ile değiştiriyorum. öneriniz nedir?
bir soru daha sormak istiyorum. aslında tüm yazışmalarınızı okudum ancak kesin bir cevap göremedim. bu yüzden sormak istiyorum. polikarbonat biberon kullanıyorum. sterilizasyon işinide tencerede kaynatarak gerçekleştiriyorum. bu biberonların kullanım süreleri sınırlı mıdır? ben herhangi br deformasyon görmediğim için 6 aydır kullanmaya devam ediyorum. herhangi bir zararı olur mu?
cevabınız için şimdiden çok teşekkürler..
kolat gelsin

-------------
ozge kaya

Cevaplar:
Mesajı Yazan: erkinu
Mesaj Tarihi: 21 Şub 2008 Saat 23:44
Özge hanım Merhaba,

Daha önceki yazılarımda bu konuya bir çok kez değindim ama tekrar belirtmekte sakınca yok.Silikon emziklerin kullanma ömürleri 10-12 hafta arasıdır. Dolayısı ile doğrusunu yapıyorsunuz. Ama bebeklerin dişleri çıktıktan sonra bebeklerin silikonu parçalayabilme riskine karşı silikon emziklerden uzak durulması gerektiğini her fırsatta üzerine basarak anneleri uyarmaya çalışıyorum.
Biberonlarda ise polikarbonat biberonlar 6ayda bir, cam biberonlar ise yılda bir kez değiştirilmelidir. Özellikle polikarbonat biberonlarda, fırça ile temizlenme aşamasında biberonların çizilmesi sonucunda eskime başlar ve bu da biberonun ömrünü kısaltır. Deformasyon, fazla kaynatma olmazsa zaten gerçekleşmez.

Saygılarımla,

Erkin ÜLTANIR

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat