Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

üzgünüm

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Tanışma / Muhabbet
Forum Adı: Çalışan anneler
Forum Tanımlaması: (Çalışan veya bir süre sonra çalışması gereken anneler veya anne adayları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=5426
Tarih: 19 Mar 2025 Saat 15:52

Konu: üzgünüm
Mesajı Yazan: balamut
Konu: üzgünüm
Mesaj Tarihi: 20 Şub 2008 Saat 13:10

dün eve gittim ve oğlumla oynamaya başaldım birde baktım ki kendi kendine yan dönmeye başlamış büyük bir sevinçle annemi aradım oğluma ben işteyken annem bakıyor anneme demirimin kendi kendine yan döndüğünü söylediğimde annem evet dedi ben sabah zaten gördüm sana söylemedimmi....................

yani arkadaşlar durumun gösterdiği kadarıyla oğlumun hiçbir ilkini ilk ben göremeyeceğim ve bu benim içimi inceden inceden sızlatıyor. ama çare yok kendimi telkin etmeye çalışıyorum önemli olan yaptıklarını  ilk benim görmem değil onun sağlıklı gelişiyor olması diyorum ama işte üzülüyor insan çalışan anneler anlıyordur şu ruhhalimi öyle değil mi?

-------------
http://www.dumex.com.my" rel="no follow">

Cevaplar:
Mesajı Yazan: aylin&deniz
Mesaj Tarihi: 20 Şub 2008 Saat 13:48
üzülme canım tüm çalışan annelerin sıkıntısı bu ama yapılacak bişey yok bencede önemli olan sağlıklı gelişiyor olması ben şuan çalışmıyorum ama seni anlayabiliyorum neticede onun geleceği için çalışıyorsun daha rahat bi hayat sunmak için bu yüzden dert etme sağlıklı sıhhatli olsunlar yeter Clown

-------------
http://lilypie.com" rel="no follow">

Mesajı Yazan: Liiiz
Mesaj Tarihi: 20 Şub 2008 Saat 13:54
Merhabalar

İşe başlamadan önce o sıkıntı içimde hep vardı. Bu psikolojiyi nasıl atacağım diye düşünüp durdum. bir ay önce işye başladım, başladıktan üç gün sonra oğluşumun dişinin çıktığını farkettim. Öyle heyecanlandım ki anlatamam. hemen annemi (kayınvalidemi ) aradım. Heyecandan söyleme gereği hissettim. Ben dün farketmiştim demez mi?????
     İşte böyle hepimizin kaderi bu. Ama sağolsunlar yine kayınpederimle koşup geldiler hemen bakmaya...

-------------
http://www.glitterfy.com/" rel="no follow">
Cennet Kokulum

Mesajı Yazan: bengisu
Mesaj Tarihi: 20 Şub 2008 Saat 13:57
bende çok iyi anlıyorum canım seni şu an yaşadığın üzüntüden kaçmak için bende bir sene izne ayrıldım.ama yapıcak bişey yok çalışıyosak bazı zorluklarada katlanıcaz sıkma canını Clown

-------------
http">
TÜM TARİFLERİM İÇİN TIKLAYIN...

Mesajı Yazan: şirine
Mesaj Tarihi: 20 Şub 2008 Saat 14:11
merhaba arkadaşlar bu siteye yeni üye oldum ve bu ilk mesajım.
4 aylık bir oğlum var.bende öğretmenim ve şu an raporluyum.
mayıs gibi işe devam edeceğim.ve şimdiden içim içimi yiyor.endişelerim var.ya bakacak insan onu düşürürse.ya bi yere çarparsa.karnı doyar mı vs.DisapproveDisapproveDisapprove

Mesajı Yazan: fatma tülay
Mesaj Tarihi: 20 Şub 2008 Saat 15:09
fatma cım inan okurken bile içim sızladı .... aynı tedirginlikleri bende yaşıyorum canım...

ama seninde yazdığın gibi onlar için çalışıyoruz, ayrıca kendi adıma çalışmazsam mutsuz olurum ve buda çocuğuma yansır diye düşünüyorum, belkide kendimi bu şekilde telkin ediyorum fakat bu da bizim kaderimiz, önemli olan kaliteli zaman geçirmek değilmi Wink

biz mutlu olalım ki, miniciklerimiz de mutlu olsun dimi StarStar

öpüyorummmClownClown

-------------
minik kızım büyüyor :)

Mesajı Yazan: balamut
Mesaj Tarihi: 20 Şub 2008 Saat 15:21
1.5 Aydır çalışıyorum ve sürekli ikilemdeyim eve gidiyorum oğlumla oynamak istiyorum eve bakıyorum şöylebir ev temizlenmeli yemek yapılmalı eşim yemek bekliyor demire bakıyorum çok özlemişim ve onunla olmak istiyorum uyumasını beklesem 10-11 gibi uyuyor o uyuyunca ben zaten yığılıyorum bir yerlere hangisine yetişeceğim bilmiyorum

-------------
http://www.dumex.com.my" rel="no follow">

Mesajı Yazan: ALPELLA
Mesaj Tarihi: 21 Şub 2008 Saat 14:18
Kızlarrrrrr

Boşuna kendinizi üzüp yıpratmayın. Evet bunların olacağı 2x2 = 4 gibi gerçek. İlkleri her zaman kaçıracağız ama buna kahırlanmak yerine kimin için kimin geleceği için çalıştığınızı düşünün. Motive edin kendinizi Pozitif olun lütfen çocuğun sadece bir anneye değil sağlıklı düşünen bir anneye ihtiyacı var. Mutlu olun, eve gittiğinizde onun değerini ve ona kavuşmanın heyecanını yaşayın.

Çocugunuzu bırakıp gitmeniz değil bence onu emanet ettiğiniz kişinin kim oldugu önemlidir. Ki bu bir anneyse şükredin lütfen.....

Benim alıştığım gibi yaşınız ilerledikçe, zaman geçtikçe sizlerde alışacaksınız

Sevgiler....

DeryaClownClown

Mesajı Yazan: fatma tülay
Mesaj Tarihi: 21 Şub 2008 Saat 17:12
doğru söylüyosun deryacım da bazen de içimiz sızlıyo işte...

ama alışacağımızda muhakkak ,

PAROLA : MUTLU ANNE = MUTLU ÇOCUK LOL

bende öpüyorum canımm ClownClownClown

-------------
minik kızım büyüyor :)

Mesajı Yazan: apolat
Mesaj Tarihi: 22 Şub 2008 Saat 02:11
ah canım ah hepimiz geçtik aynı yollardan...benim de annem nakıyordu ve annemi bile kıskanıyordum ..ama şimdi ben işten eve geldiğimde gözü benden başkasını görmüyor..özlemle sarılıyor bana ...evet belki bir çok ilkini göremedim ama o her zaman annenin hayatındaki en özel kiş iolduğunu anımsıyor ve her an hissettiriyor bana...sonuçta onlar için açlışıyoruz...önemli olan eve döndüğümüzde bu açığı kapatmamız..Clown

-------------
http://www.glitterfy.com/">

Mesajı Yazan: Nilgün1
Mesaj Tarihi: 22 Şub 2008 Saat 15:41

güzel arkadaşım, ileride sabahları arkandan ağlamaya başlayacak,kucağından inmeyecek o zaman ne yapacaksın,lütfen topla kendini.

bak çalışan anneler olarak hepimiz anne bebek sitelerine attık kendimizi,niye? paylaşalım,azaltalım kırgınlıklarımızı diye...

Mesajı Yazan: bengisu
Mesaj Tarihi: 22 Şub 2008 Saat 19:20
evet ya ben şu a daha izinliyim ve daha başlamama işe çok var ama şimdiden acısı çöktü içime günler çok çabuk geçiyor.çalışan anneler moralini yüksek tutsun ki bizimde moralimiz iyi olsun bize iyi örnek olsunlar yoksa çıkamayız bu işin içinden birbirimize destek olalım bencede sıkıtımızı azaltalımWinkTongue

-------------
http">
TÜM TARİFLERİM İÇİN TIKLAYIN...

Mesajı Yazan: Nilgün1
Mesaj Tarihi: 23 Şub 2008 Saat 11:22
Allah ım benim kızım bu sabah nasıl ağladı anlatamam, ağlama birtanem yanındayım diyorum,bu sefer o  başlıyor ağlama anne ağlama... tabi duygular şelale, eliyle göğsüne vuruyor,kendini işaret ediyor: şu Tuana yı al,al akkabılarımı giyelim,montü giyelim kucaaa al...
apartmanda herkes uyandı ben evden çıkana kadar Tuana nın ağlamalarınaCryCry

Mesajı Yazan: sengul
Mesaj Tarihi: 23 Şub 2008 Saat 14:45
Arkadaşlar bende öğretmenim. diğerlerine göre biraz daha sanşlıyız. en azından  18,00da veya 19,00   gibi evde olmuyoruz.

bENİM MOĞLUM BÜYÜDÜ 5 YAŞINDA aynı şeyleri bizde yaşadık. ama inanın insan alışıyor, zamanla.  Çocuklarımızda ileride çalışan ekonomik özgürlüğü olan anneler isteyecektir.   herşey onlar için.ClownClownClownClown

-------------
Kesinlikle çocuğuna “çocuk gibi” davranma.

Bu anneler olarak yaptığımız en büyük kabahat aslında.

Küçük olabilirler ama onlar da birey birey.

Mesajı Yazan: meleğim
Mesaj Tarihi: 25 Şub 2008 Saat 10:39
ARKADAŞLAR BENDE ÇALIŞAN BİR ANNEYİM KIZIM 6,5 AYLIK.BENDE ÇOK ZORLANDIM .HER SABAH EVDEN ÇIKARKEN AĞLADIM .KENDİMİ ÇOK YIPRATTIM .AMA Bİ ÇARE OLMADI .ŞİMDİ ALIŞTIM .KENDİMİ MOTİVE ETTİM .KIZIM İÇİN ÇALIŞIYORUM .AKŞAM OLUNCA EVE KOŞA KOŞA GİDİYORUM .ZAMANIMI ONUNLA DOLU DOLU GEÇİRİYORUM .ODA ALIŞTI .ÇOK ŞÜKÜR BAKANIMIZ VAR .YA OLMASA .GEÇİM SIKINTISI ÇOK ZOR .ALLAH HEPİMİZE SABIR VE KOLAYLIK VERSİN .Clown

-------------
http://lilypie.com][/url]

Mesajı Yazan: ALPELLA
Mesaj Tarihi: 25 Şub 2008 Saat 17:38
Öf Nilgün mümkünse sen duygusal konulrda fazla takılma bitiriyorsun bacım seni. Duygularını da çok güzel ifade ediyorsun amaaaaaaaa ben her seferinde salya sü mük offfffffffffff offfffffffffffffffffffffff Cry

Mesajı Yazan: yeşim
Mesaj Tarihi: 16 Nis 2008 Saat 17:52
Bende oğlumun koltuğa tutunarak birkaç adım gittiğini annemden öğrendim...Evet bende üzgünüm...

-------------
İkizlerim Azra ve Arda

Mesajı Yazan: haticeirmak
Mesaj Tarihi: 17 Nis 2008 Saat 14:57

arkadaşlar merhaba,

çok sık mesaj yazamasam da tüm konuları elimden geldiğince okuyup sizlerin tecrübelerinde faydalanmaya çalışıyorum.

Pollyannacılık gibi gelebilir belki size ama “ilk”lerini göremesek bile o ilkleri yaşadığımıza sevinmeliyiz bence.

Ben de çok duygusal bir anneyim ama yaklaşık 1  ay evvel yaşadığım bir olay ders oldu bana:

Bebeğim Arda iştahsız bir çocuk ve büyüme eğrisi de biraz geriden seyrediyor( ben de öyleymişim küçükken ama sonradan semirmişim hem de fazlasıylaJ)

Benal hocaya götürdük geçen ay ve Benal Hanım çocuğun iştahsızlığının yanında bizim anlattığımız hasta hikayemizden sonra bir hastalıktan şüphelendi Arda da olabilecek. MPS diye adını ilk kez duyduğum genetik bir hastalıktan söz etti, tahlil istedi. Ay hastalığı internetten bir araştırdım ki kahroldum resmen idrar tahlili yaptırdık 1 ayda çıkıyo sonucu dediler. 7 derecesi varmış hafif atlatırlırsa çok sıkıntı olmuyomuş ama geç teşhiş ve ağır derece olursa öğrendiklerini falan unutmaya başlıyolarmış, ayakları falan büyüyomuş,yürüme problemi çekip sık sık düşüyolarmış,ilerki zamanlarda yatalak olabiliyolarmış, zeka puanları normal insanlardan düşük oluyomuş, kafa büyüyomuş. Ama nette gördüğüm fotolarda kafalar bariz büyüktü.bunalrı görünce çok moralim bozuldu. Dedim ki kendi kendime “ Allah ım yeterki yemesin ( yada az yesin)  oğlum ama o hastalık olmasın,yürüdüğünü göremezsem naparım”   diye dua ettim.

daha 2 hafta önce belli oldu tahlilin sonucu çok şükür bi şey yokmuş , içim rahatladı ama sonuç belli oluncaya kadar ki zamanda dünya dar oldu bana.

Onun için derim ki bebeğimiz ve biz fiziksel ve mental açıdan sağlıklı olduğumuz müddetçe kafaya da çok takmayalım, bırakalım ilk adımalrı babaanne, anneanne  yada

Bakıcı görsün, biz akşama görelim ama yeter ki o sağlıklı gelişsin. Haksız mıyım?

Arda’m dün 10. ayını doldurdu ve akşam eve gittiğimde annem ( kayınvalidem) “ bugün Arda elini kanepeden bıraktı ve 4-5 adım attı” dediğinde

İlk adımı ben göremedim diye hiç üzülmedim aklıma bile gelmedi aksine yürümeye başladığı için çok sevindim ve bgn hemen kamerayı bizim evden annemlere getirmek oldu ilk işim , o minik adımları ölümsüzleştirmek için ve Allah a şükrettim oğlum yürüyebildiği için ve ben o güsel anları yaşadığım için....

Biliyorum takıntılarından ve pimpiriklerden uzaklaşmak çok zor konu biricik bebeğimiz olduğunda ama Anneliğin tadını çıkaralım....

Sevgiyle kalın anneler.....

Mesajı Yazan: nisanaz
Mesaj Tarihi: 30 Nis 2008 Saat 09:29
MRB ARKADAŞIM BENDE ÇALIŞAN BİR ANNEYİM VE BEBEĞİME ANNEM BAKIYO TIPKI SENİN GİBİ NE YAZIKKİ BENDE ÜZÜLÜYOERUM BU DURUMA ÇÜNKÜ BENDE KIZIMIN İLKLERİNİ HEP KAÇIRIYORUM EN ÖNEMLİSİ ONLA BU GÜZELLİĞİ PAYLAŞAMIYORUMStern%20Smile

-------------
07/08/2007 12:05

Mesajı Yazan: ifakat
Mesaj Tarihi: 10 May 2008 Saat 01:39
bu gün eşimin yaşadığı bir olay aynen ilk lerini görememesi ve üzülmesiydi
anlatayım
sabah kahvaltı hazırlıorum mutfakta eşimde kızla oynuyor yağmur işine gelirse öpücük atardı ama çok nadir bende soylememişim eşime unutmuşum nasıl olduysaLOLkoşarak kız kacağında yanıma geldiler annesi kızın öpücük atmayı öğrendi bak öğrettim dedi ve yağmurdan yapmasını istedi kızımda babasını taklit ediyo baba atınca kızda atmaya başladı e tabi önceden gördüğüm için şaşırmadım eşim ohh ilk ben gördüm diyince bende dedim onu çoktaaann öğrendi ama işine gelirse yapıyodu dedim eşimin morali bozuldu ama neden bozulduğunu anlamadım belkide ben yanlış düşündüm dedim kendi kendime akşam oldu eşim eve geldi karşıladık babaya öpücuk  ver kızım dedim öptü ama eşimde bu sefer tepki yok neden moralin bozuldu sabah deyince (ne olurdu sanki aaaaa evet öğrenmiş aferim kızıma )deseydin ne olurdu bir ilkinde ben görmüş olsaydım diyince çok üzüldüm hiç aklıma gelmezdi bole bişey çok ama çok üzüldüm o  ole diyince

paylaşayım istedim biraz uzunn oldu amaEmbarrassed

-------------
Öyle bir kul hakkım varki benden alınan... ALLAH'ım yarına bırakır ama ,yanına bırakmaz ASLA...!!!

Mesajı Yazan: Ziyaretçi
Mesaj Tarihi: 05 Haz 2008 Saat 12:16
üzülmeniz normal tabi ama önemli olan sağlıklı olmalarıSmilebenim kızım çok gec yürüdü 17 aylıkkenConfusedkendi başına serbest yürütemiyoduk asla bişiylere tutunmadan yürümüyodu..ilk serbest yürümeye başladığında avm de babamıza hediye bakıyoduk ve ben o gün onun peşinde koşturayım derken eşimin bana özel bir günde hediye ettiği teli çaldırdımCryCryo gün orda eşimi bekledik ve baktım eşim kapıda zuhali ona doğru yönlendirdim kendi gitti bıdıl bıdıl babasına ama o anı yaşayamadık üzüntümüzdenCrytel çalınmamış olsaydı babası çok güzel tepki vericek ve çok sevinecektikConfusedama can sıkıntısından sevinemedik bileCryCry

ne diyim tüm hırsızları ALLAH  kahretsin onlarda yaşayamasın hiç ömür boyu mutlu günAngryAngry

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat