Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Parmakda nasır

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Alerji & Cilt & Saç
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=53923
Tarih: 14 Kas 2025 Saat 19:22

Konu: Parmakda nasır
Mesajı Yazan: frd
Konu: Parmakda nasır
Mesaj Tarihi: 22 Tem 2016 Saat 19:25
Doktor bey kızım parmağını emdiği için parmağında nasır gibi birşey oluştu.bazen üzerinde yarıklar oluşuyor.ne yapmalıyız.
Birşey daha soracaktım doktor bey.ben sanırım televizyonda izlemiştim bunu.yiyecekler üzerinde oluşan küf vücuda zararlı.küflü kısmı atsanda küf yiyeceğin bütün hertarafına yayılır diye birşey.otomatikmen, küflü kısmı atsanda yinede zararlı olur diye anlaşılıyor.ama aynı zamanda bakıldığında satılan küflü peynirler var.siz bu konuda ne düşünüyorsunuz.teşekkur ederim.

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 22 Tem 2016 Saat 19:28
Kızım 22 aylık

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 23 Tem 2016 Saat 05:03
Bazi kufler, zararli, bazilari faydalidir...
Bu sebeple, kendinden kuflu olanlarin bir zarari olmaz da, sonradan bayatlamakla olan kufler zararli olabilir.
Bu tur kuflenmis gidalari tuketmeyin.
Nasir icin, yapilacak bir sey "simdilik" yok, once parmak emmesinin gecmesi gerekir.

Mesaj Tarihi: 29 Tem 2016 Saat 12:56
Doktor bey, mesela bir sebzenin veya meyvanın bir kısmı küfleniyor, orayı sıyırıp atıp diğer sağlam kısmı kullanıyoruz.yada atıyorum salçanın üst kısmı küfleniyor, küflü kısmı sıyırıp atıp kalanı kullanıyoruz.bu şekilde yapmayalım mı.komple atalım mı. ve bu şekilde kullanılıp eğer zararı olursa ne gibi zararları olur.teşekkur ederim...

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 29 Tem 2016 Saat 19:17
Tabiiki yapabilirsiniz.. Bakkal bile yapiyor..
Ayni sekilde; patatesler filizlendi diye, tamami atilmaz.. Bazi zuppe sosyetiklerin yaptigi gibi tamami
atilmaz, sivri bir bicak ile filizler oyulur ve geri kalan kismi kullanilir.

Bu sebeple, kendinden kuflu olanlarin bir zarari olmaz da, sonradan bayatlamakla olan kufler zararli olabilir.
Bu tur, "tamami" kuflenmis gidalari tuketmeyin.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat