Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

10 aylık kızımın böbreğinde taş mı var?

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Testler & Tahliller & Teşhisler
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=53641
Tarih: 13 Eyl 2025 Saat 14:19

Konu: 10 aylık kızımın böbreğinde taş mı var?
Mesajı Yazan: Nedime
Konu: 10 aylık kızımın böbreğinde taş mı var?
Mesaj Tarihi: 23 Haz 2016 Saat 16:59

Hocam merhaba. Son yapılan tahlil sonrası Sistin, Nitrit değerlerinin işaretli olması, proteinin eser olması bizi tedirgin etti. Yorumlayabilir misiniz? 

Daha öncesinde rutin kontrollerde idrar yolları enfeksiyonu şüphesi olması, 100 bin koloni çıkması sonrası ultrasona gitmiştik. Ultrason sonrası 3,5 mm çapında kalkül lehine değerlendirilen 2-3 adet hiperekojenite bulundu. Bactrin kullandık ve sonraki tahlilde her şey temiz çıktı ama ultrason taş şüphesi yarattığı için çocuk nefroloğuna gittik. Orada yapılan  tahlillerin sonucu yukarıdaki resimde verdiğim değerler oldu. Ultrason ile bu sonuçlar birleşince ne yapacağımızı bilemedik. İlginize teşekkürler şimdiden.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 23 Haz 2016 Saat 20:07
IYE var. Tedavi gerekir.
Antibiyotik yaninda; Carnberry yemisini kuru yemiscilerden alip kullanin. Gunde 1 corba kasigi kadar yesin.
yediremezseniz, haslayip, ezip suyunu icirin.

Mesajı Yazan: Nedime
Mesaj Tarihi: 24 Haz 2016 Saat 17:59
Hocam tavsiyelerinizi önceden okuduğum için bir süredir Cranberry suyu içiriyoruz. Teşekkürler. Yalnız bu kalkül ne demek, taş olup olmadığını nasıl anlayacağız? Bir de Bactrin içti 10 gün kadar, şimdi antibiyotik tekrar Bactrin mi almalı yoksa..? Siz bazı şeylere karşısınız da yapılmamalı istiyorum. 

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 24 Haz 2016 Saat 19:15
Tas dese; zulufleri dokulur  sanki!!!   Kalkul diyorki, cok bilmis gorulecek, sozum ona, Tip jargonu ile konusup,
pirim yapacak!!! Bildigin TAS!!
Bactrim kullanin.. Bactrim, Sulfamid olup, tamami idrar ile AKTIF olarak atildigi icin, en etkili ilactir.
Gene 10 gun kullansin. Bu arada da, popo temizligine dikkat edin.
Eski mailleri okuyun.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat