Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Bobrek ultrasyonu

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İç Hastalıkları
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=53580
Tarih: 09 Eyl 2025 Saat 20:31

Konu: Bobrek ultrasyonu
Mesajı Yazan: elif-naz
Konu: Bobrek ultrasyonu
Mesaj Tarihi: 17 Haz 2016 Saat 22:32
Iyi aksamlar doktor bey.Size bebegimize yaptiklari "Abdomen US, tum"  ultrasyonunun sonuclarini danismak istedim. Ultrasyonda siyah belirgin ifadelerle "Sol bobrek alt polde birkac adet milimetrik ekojenite izlendi (tas, kristaloid? )
Sol renal toplayici sistem hafif ektazik gorunumde olup pelvis AP capi 5.2 mm"" yaziyo.
  Henuz doktora gostermedik sizin yorumlarinizi bekliyorum.Endise edilecek veya tedavi olmasini gerektirecek bir durum varmi.Bu arada kizimiz 2 aylik

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 18 Haz 2016 Saat 08:17
Bobrek US niye dayanarak yapildi???
Cocukta ne sikayet vardi??
Son senelerde; Turkiye'de cok moda olan bir sahtekarlik turude; bu bebeklerde yapilan USlar.
Gittiginizde bir sorun bakalim;  Ne yapacaklarmis????

Mesaj Tarihi: 18 Haz 2016 Saat 12:46
Kadir bey bebegimiz ikiz bebeklerin biri, kucuk dogdu ve bir elinde problem vardi.Diger eline gore kucuk, daha once bunuda sormustum size bi fakulte hastanesine goturun demistiniz.Fakulteye goturduk oranin genetik bolumu baska bir problem olup olmadigini anlamak icin bir takim ultrasyonlar ve baska tahlillerde istedi.Diger usg sonuclarinda olumsuz birsey yazmiyo.sadece size sordugum bobrek us sinde var boyle bir aciklama bizde merak ettik

Mesaj Tarihi: 18 Haz 2016 Saat 19:27
Takip edilmesi gerekir. Diger bulgularla birlikte degerlendirilmeleri gerekir.

Mesaj Tarihi: 19 Haz 2016 Saat 10:52
Diger bulgularda olumsuz birsey yazmiyor, hepsinde normaldir veya normal boyutlardadir yaziyor.Bir tek koyu yazilmis size sordugum sonuc var.orada tas oldugunumu ifade ediyor.Takip edilecek ama be. once sizin yorumunuzu ogrenmek istedim.

Mesaj Tarihi: 19 Haz 2016 Saat 19:11
Tas olsa bile, bobrek dokusu icinde oldugundan, bir sey yapilmaz.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat