Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Grip mi boğaz enfeksiyonu mu

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=53267
Tarih: 15 Eyl 2025 Saat 07:01

Konu: Grip mi boğaz enfeksiyonu mu
Mesajı Yazan: nisaaskin
Konu: Grip mi boğaz enfeksiyonu mu
Mesaj Tarihi: 22 May 2016 Saat 18:27
Hocam kızım 4.5 yaşında 1 hafta evvel hafif ateşi vardı ve boğazım ağrıyor dedi aile hekimine götürdük boğaz enfeksiyonu var dedi macroll antibiyotik yazdı 3 gün kullandık bu sırada kızım normale döndü antibiyotigi kedmiştim bu hafta tekrardan başladı şikayetleri 3 gündür 37.5- 38.5 arasında ateşi oluyor geceleri uyuyamıyor ağzından nefes aliyor ama zorlanıyor halsizlik cok fazla ne yapalım antibiyotiğe tekrardan başlayalım mı ? 

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 22 May 2016 Saat 20:42
Eski mailleri okuyun.

Mesaj Tarihi: 22 May 2016 Saat 21:07
Hocam sizin yazılarınızı takip ediyorum eski maillerin büyük kismini da okudum ancak geçen hafta 2 günlük antibiyotik kullanimimiz sonrasinda kizim hemen iyileşmişti kan tahlili de yaptirmadigimiz wbc degerine baktirmadigimiz için tedirgin olduk acikcasi, ateş halsizlik ve boğaz ağrısının geçmemesi bizi düşündürüyor hocam...

Mesaj Tarihi: 22 May 2016 Saat 21:23
Bilemem.. Antibiyotik kullandiginiz icin, o gecen atesli hastalik mechul..
Simdiki icin; Agizda pis koku ve dil ustunde pas yoksa, Grip demektir.

Mesaj Tarihi: 22 May 2016 Saat 21:39
Hocam dil üzerinde pas var ağiz kokusu yok hafif ateş ve halsizlik şu anki sıkıntılarımız kaç gün daha şikayetlerimiz geçmezse doktora gidelim yada tahlil yaptirmamiza gerek varmi ?

Mesaj Tarihi: 22 May 2016 Saat 21:45
Tahlil; bir tek "Kan Sayimi' ise yarar. WBC degeri:11'den fazla gelirse, antibiyotik gerekir.

Mesaj Tarihi: 23 May 2016 Saat 22:54
Hocam aile hekimine goturdum bugun kızımı tonsilit olmuş dedi fazlasiyla kötü bogazi dedi ve agumentin yaziyordu penisilin alerjisi oldugunu söyledim ceftinex 250 yazdı antibiyotiğe başlayayim mi hocam 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat