Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Kalp ve kan değerleri

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Testler & Tahliller & Teşhisler
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=53051
Tarih: 09 Eyl 2025 Saat 20:35


Konu: Kalp ve kan değerleri
Mesajı Yazan: neslimovie
Konu: Kalp ve kan değerleri
Mesaj Tarihi: 09 May 2016 Saat 01:05
Kadir Bey, başınız sağ olsun. Sizin gibi eşsiz bir evlat yetiştiren annenin Allah mekanını cennet eylesin; size uzun ömürler versin. 
Oğlum 8 buçuk aylık. 8400 gr 72 cm baş cevresi 45,5 cm. Doğduğu andan itibaren bariz bir üfürümü vardı. Önce asd ve vsd olduğu saptandı. 6 aylık kontrolde vsd görülmedi, asd 2 mm ölçüldü. Bunun yanında "PS (valvüler maks grad 45 mmhg) pulmonerde poststetonik dilatasyon" teşhisi konuldu ve iki ay sonraya kontrol verildi. Kontrolü geçen hafta yapıldı. 2 mm asd duruyor dendi. "Pulmoner kapak kalın, akım artmış (50mmhg) darlık sonrası dilatasyon var" dendi. 3 ay sonraya kontrol verildi. İlki Ege üniversitesinde, ikincisi Akdeniz üniversitesinde yapıldı. 60 mmhg sınırı geçersek anjiyo olmalıymısız. İhtimali büyük veriyorlar. Hala üfürüm var. Biraz da zorlanınca ter boşalma var. Başka bir şikayeti yok. Çevremizde birkaç kişi aynı durumu yaşadıklarını ama müdahale ettirmediklerini söylediler. Bu kendi kendine düzelmeyecek bir şey diye biliyorum ben. Sizin düşünceniz benim için önemli olan.
Bir de kan tahlili aşağıdaki gibi çıktı. Günde 2 kere 5 ml ferro sanol b verdi doktor. Bir de b12 tedavisi verdi. Kalp durumundan dolayı bir de kansızlık, gelişimini etkilemesin diye. Fotoğrafta çıkmamış ama demir bağlama 380. 
Çok teşekkür ederim. Allah razı olsun....
http://hizliresim.com/D2QjYo">



Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 09 May 2016 Saat 18:42
Kilosu normal...... Bu da demektirki, zaten 2mm olan acikligin cocuga pek fazla bir zarari olmamis..
Kendiliginden duzelme ihtimali var.... Acele etmeyin, fazla kurcalatmayin. Ancak; cocukta bir sikinti olursa,
o zaman icabina bakilir.
Delik ne kadar kucuk olursa, duyulan ses de o kadar kuvvetli olur.
Anemisi var, Demir ilacini kullanin..
Laboratuvar; ERISKIN  referans araliklari kullanmis..O keriz laboratuvara soyleyin, kullandiklari cihaz;
 cocuk Referans araliklarini veremiyorsa, hic YAZMASINLAR!! Yoksa, basiniza  isler acilacak..



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat