Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

15 aylık kızım çok iştahsız?

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Gelişim & Davranış Değişiklikleri
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=52948
Tarih: 19 Tem 2025 Saat 03:08

Konu: 15 aylık kızım çok iştahsız?
Mesajı Yazan: NnesrinN
Konu: 15 aylık kızım çok iştahsız?
Mesaj Tarihi: 12 Mar 2016 Saat 20:55
Hocam merhaba kızım 15 aylık,79 cm boyu 11 kg ağırlığı. Fakat 6-7 aylıkken 9-10kiloydu. Birkaç aydır kilo almıyor. Sabah kahvaltıda hiçbirşey yemiyor. Sadece öğle uykudan uyanınca küçük bir kasenin yarısında çorba içiyor. Akşamları yine bişey yediremiyorum. Kutu sütleri de içmiyor. Et,balık,sebze vs ağzına bile almıyor. Meyvelerden sadece muz yiyor.Hala anne sütüne devamediyorum fakat gün içinde çok emmek de istemiyor artık. İki kez gece iki kez gündüz emiyor.Artık gerçekten çok çaresiz hissediyorum kendimi. Siz ne önerirsiniz?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 13 Mar 2016 Saat 03:56
1.3kg fazlasi var... Normalde; vucudun, sismanligi onleyen, ve "Leptin" denilen bir mekanizmasi vardir...
NORMAL sahislarda, fazladan kilo alindiginda, olusan yag dokularindan; "Leptin" denilen bir madde
salgilanir ve bu madde Beyin'deki, bir merkezi uyararak istahsizlik yapar. Kendi haline birakin.
Aynen devam edin, sakin zorlamayin.

Mesajı Yazan: NnesrinN
Mesaj Tarihi: 14 Mar 2016 Saat 16:08
Hocam çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için. Hiçbir hekim sizin gibi açıklayıcı rahatlatıcı bilgiler vermiyor maalesef.
Tıp bayramınız kutlu olsun. Allah sizi ve sizin gibi hekimlerimizi başımızdan eksik etmesin.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat