Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

ates

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Ateş
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=52632
Tarih: 16 Eki 2025 Saat 21:51

Konu: ates
Mesajı Yazan: dzeressa
Konu: ates
Mesaj Tarihi: 29 Şub 2016 Saat 20:30
Merhaba doktor bey..
19 aylik bebegim var 15 gun once gece atesi 38.5 a yukseldi o gece profenid surup verdim. Sabah cocuk dr.na goturdum. Profenid surup verebilecegimi soyledi ilave olarak kreval surup, supravit ve porpolis evps verdi. Ara ara atesi yukseldi. 4 gun sonra sehir disindan memleketimize donerken gece atesi 40.2 ye yukseldi. En yakin acil servise basvurduk. Soguk uygulama ve fitil yaptilar. Daha sonra cocuk dru geldi. Ve multisef 500 mg igne ve novalgin amp yaptirdi. Sabaha kadar atesi dustu multisef igneye 3 gun sabah aksam devam edin igneler bitince cempes 125 mg surup verdi sabah aksam ve prospan surup verdi.
 Igneleri 3 gun bitirdik. Cempese baslamadan cocuk dpktorumuza gittik ayni ilaclara devam edin dedi. Bu arada atesi yukselmedi. 4 gun sonra tekrar atesi ara ara yukselmeye basladi kontrole gittik. Asist surup ekledi. Dis cikardigini soyledi. Bebegimin hic akmadigi kadar salyasi akiyor bu arada. Bugun tekrar ates sikayetiyle gittik tam kan crp ve idrar tahlili yapildi. Kullandigimiz ilaclara gore tahliller normal dedi. Haftasonuna kadar kullanin olmassa bogaz kulturu yapacagiz dedi
 Ates icinde calpol ya da dolven kullaniin dedi. Ancak calpol oglumu. Atesini daha once kullandigimizda dusurmedigiji soyledik o zaman profenidi gunde 4 kere verebilirsiniz dedi.

Atesi surekli olmamakla birlikte zaman zaman 38.5lara cikiyor. Profenid verince 1 saat icinde dusuyor geneldw 37lerde seyrettigi oluyor.
 Acaba yanlis bir yol mu izliyoruz yardiminiza ihtiyacimiz var.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 29 Şub 2016 Saat 23:36
Bastan asagi yanlis. Hata sizde degil, o cahil doktorlarda!!!
1- 19 aylik bir bebekte, ancak: "Kan sayiminda", WBC:17'den fazla olursa, Antibiyotik gerekir.
2- Griplerde; 4-5 gun ates normaldir.
3- Antibiyotik baslandiktan sonra; Bogaz Kulturu YAPILAMAZ!!!   Bunun maksadi neki!!!
4- Ates; vucudun savunmasidir. Ates ile ilgil makaleleri okuyun.

Mesaj Tarihi: 01 Mar 2016 Saat 00:25
Wbc 11.66 yaziyor tahlil bugun yapildi. 

Mesaj Tarihi: 01 Mar 2016 Saat 00:27
Hicbir zaman antibiyotik gerekmiyormus...
Cok okumaniz sart...  Araba devrildikten sonra, yolu ogrenmenin bir faydasi olmaz.
Daima hazirlikli olacaksiniz.

Mesaj Tarihi: 01 Mar 2016 Saat 00:29
Ilaclari birakmalimiyiz? Yoksa tedaviyi basladigimiz gibi mi devam edelim.

Mesaj Tarihi: 01 Mar 2016 Saat 00:31
Ilaclara, basindan beri hic gerek yoktu, kesebilirsiniz. Gripler: 4-5 gun ates, 2-3 haftada Grip arazlari
yapar. Ilaclarla bu suereleri kisaltamazsiniz.
Okuyun...
Yoksa, suallerinizin sonu gelmez.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat