Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

ateş ile sol kol ağrısı

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Ateş
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=52454
Tarih: 27 Tem 2025 Saat 13:55

Konu: ateş ile sol kol ağrısı
Mesajı Yazan: esra_kocabiyik
Konu: ateş ile sol kol ağrısı
Mesaj Tarihi: 22 Şub 2016 Saat 11:53
hocam merhaba..
2,5 yaşındaki oğlum dünden beri yüksek ateşli. huysuzlanana kadar ateşine müdahale etmedim. aşırı halsiz ve uykuya meyilliydi ama huzursuzluk yüzünden rahat uyuyamadı.yarım ölçek dolven verdim.. gece sayıklamaları inlemeleri ile ateşi devam etti.. hey yarım saatte bir su içmek istedi, bir kaç yudum içip yattı..
şuan hala ateşi var.. ancak takıldığım konu şu..  sol kolundaki ağrı.. uyandığından beri sol kolu ağrıyor..
abisi (6,5 yaş) iki gün önce aynı şekilde ateşlendi ve onun da sol kolu ağrıyordu ateşli iken.. şimdi aynı şekilde kardeşinde de olunca acaba bu bir belirtimi diye düşündüm..
çocuklardaki diğer belirtiler;
ateş
halsizlik
boğaz ağrısı
hapşırık
öksürük
iştahsızlık
kusma
sol kol ağrısı

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 22 Şub 2016 Saat 18:47
Grip geciriyorlar. Bazi Griplerde, asiri adele agrilari olur, normaldir. Kusma olmasi; Domuz Gribi lehinedir
ama, sonuc degismez...
Antibiyotik kullanmayin.. Eski mailleri okuyun.

Mesaj Tarihi: 22 Şub 2016 Saat 21:39
yok zaten grbi farkettik.. huysuzluk durumunda dolven veya calpol dışında bişi vermiyoruz.. tabi cold mix ballı limon ve serum fiz. dışında..
bir de sanırım yine sinüzit durumu var, yine burnu ve gözleri ağrıyor.. iliadini daha önce önerdiğiniz gibi başını koltuktan geri aşağı sarkıtıp damlatmaya başlıyorum..

Mesaj Tarihi: 23 Şub 2016 Saat 22:32
hocam bugün 3. gün ve hala atesş devam ediyor.. halsizlik ve huysuzluk da... özellikle akşam artıyor. 
ayrıca bugün farkettim, boynunun sol tarafında kulağın altında şişlik var..özellikle bişey çiğnerken ağrıyor.. eliyle orayı tutup ağlıyor..
astımlılardaki tarzda boğuk boğuk  öksürüğü de var... koldaki ağrı da devam ediyor.. arada bacakları da ağrımaya başladı..
kabakulak olabilirmi acaba?

Mesaj Tarihi: 24 Şub 2016 Saat 05:23
Astimlilarda oksuruk cok sonra baslar ve Astim icin ozel bir oksuruk sekli yoktur.
Astimda on planda olan ARAZ:  Sikintili nefes vermedir.. Rahat nefes alinir, sikintili ve daha uzun surede nefes verilir.
Turkiye'de, her oksurene Astim dedikleri icin, sizde de  boyle bir "inanis" gelismis ama yanlistir.
Eski mailleri okuyun, devamli "donme dolap" gibi ayni konular soruluyor.

Mesaj Tarihi: 25 Şub 2016 Saat 23:09
bugün 5.gün. yüksek ateş hala devam ediyor.. eklem ağrıları,halsizlik,iştahsızlık aynı şkilde devam ediyor..öksürüğü çok fena boğuk ve şiddetli. geceleri çok inliyo, sancılanıyor.. sanırım gripten farklı birşey.. nefes verirken göğsünden baloncuklar patlar gibi sesler geliyor ta derinden.. 
sizin öksürüklü hastalıklar değerlendirmesine baktım, öksürük boğuk kuru, ama ateş düşürücü ile ateşi düşüyor.. zaturemi acaba genede :( ne yapmalıyım?

Mesaj Tarihi: 26 Şub 2016 Saat 07:48
Zaturredeki; solunum sayisina dikkat edin.

Mesaj Tarihi: 26 Şub 2016 Saat 14:56
işte kaç olması gerektiğini bilmediğimden kıyaslama yapamadım...

Mesaj Tarihi: 26 Şub 2016 Saat 20:57
-bir de tabloya göre bronşit ise ne yapmalıyız? 
-ateşi bugün de (5. gün) gündüz fazla yoktu akşam ağrılar ve ateş başladı.. bu neden?
-bakteriyel herhangi bir durum olabilirmi? tahlil gerekirmi?

bu zamana kadar hastalıkları sayenizde ilaçsız atlattık, hatta ateşine bile hiç müdahale etmedim ama bu defa ağır bi tablo var karşımda.. ne yapacağımı şaşarıdım

Mesaj Tarihi: 26 Şub 2016 Saat 23:41
Hocam tahlil yaptırdık. Sonuclar :
 Wbc 3,34   ref aralığı : 5-12
Hgb  10,2    ref ar      : 4,1- 5,1
Hct 30,3      ref.ar.     : 33-42
Mcv 69,6     ref. ar.     : 69,6
Rdw 14,9     ref. ar.     : 11,6 - 13,8
Ne# 1,15     ref ar       :5-12

Crp nefelometrik 6,37 mg/l  ref.ar. : <5

İlaç olarak klamoks bid  400/57 mg 
Kreval butamirat sitrat 7,5/5 
Yazmış. . Size sormadan başlamadım. .

Bu wbc neden düşük olur?
 Ve crpnin yüksek olma sebebi nedir? 
Wbc normalden fe düşük, crp biraz yüksek, ilaçlara baslamalimiyim?
tahlil sonuçlarına göre sanırım kansızlık var..  onun için de bişi kullanmalımıyım.. 
sonuçlarda düşük olan değerlerin başka nedeni olabilirmi?
(bir kaç hafta önce ağır bir domuz gribi de geçirmişti)

Mesaj Tarihi: 27 Şub 2016 Saat 05:36
1- WBC:3.34  hastaligin viral yani Grip oldugunu gosterir, sakin Antibiyotik kullanmayin..
2- HGB:10.2g/dL  bu yas icin normaldir. Anemi yok. Verdiginiz Ref.Araligi yanlistir..
3- 8 seneden beri anlatiyorum.... CRP, guvenilir bir Test degildir. Doku yikimi oldugunda yukselir.
Her enfeksiyonda yukselmez.  Ref. araligi olarak kullanilan  "<5" sadece, Kardiak risk durumlarinda kullanilan Ref. araligidir. Enfeksiyonlarda;
40-200 arasi olur.
Sakin verilen ilaclarin hicbirini kullanmayin.
Sadece Grip icin anlattiklarimi okuyun ve onlari uygulayin.

Mesaj Tarihi: 27 Şub 2016 Saat 06:31
Peki hocam grip tablosunun bu kadar ağır seyretmesinin sebebi ne olabilir? 
Her gün güneş batmaya yakın ates ağrı ve halsizlik mahvetti çocuğu. .
Bu seneki Nelson degerlerine göre 2-9 yaş hgb alt sınır 11,5 yazdığım icin kansızlık die düşündüm. Ayrıca wbc değerleri de oraya göre al sınırın da altında olunca neden bu kadar düşük diye merak ettim? Nette wbc düşüklüğü ile ilgili hoş olmayan seyleri de görünce. ..

Mesaj Tarihi: 27 Şub 2016 Saat 18:07
2-9 yas; genis bir sinirdir.
7ay-2 yas: 10.5-13.0 oldugundan,  2.5 yasi 9 yas gibi kabul etmek biraz haksizlik olur.
Ayrica da; atesli hastaliklarda, kandaki Demir seviyelerinin dustugunu de unutmayin. Eski mailleri ve
makaleleri okuyun.

Dusukluk var ama, ilac alacak kadar dusuk degil. Diyetini etli gida agirlikli hale getirin, 1-2 ay sonra
tekrar bakalim..

Tek basina WBC dusuklugu; DAIMA, viral enfeksiyonu gosterir.. Losemilerde, veya diger kan
hastaliklarinda, WBC yaninda, baska bulgularda vardir.

Mesaj Tarihi: 27 Şub 2016 Saat 22:07
içimi rahatlattınız hocam..dediğiniz gibi yapıcam ete ağırlık vercem.. 1-2 ay sonra tekrar tahlil yapar sonucu yazarım size..ancak ben semi vejetaryenim, ve et yemekleri pişiriken zorlanıyorum. ancak köfte filan.. 

-yeterli olurmu? hergün yemesi gereklimi? damla filan gerekirmi?

dün o sonuçlarda öyle görünce ve bu son 1 aydır peş peşe ağır gripler geçirdikçe aklıma kötü kötü şeyler geldi.. 
ama bi yandan da aklımda sizin dediğiniz gibi acaba bu değerler hastalık yüzünden düşük çıkmış olabilirmi diye..
çünkü daha birinden tam toparlanmadan diğerine yakalandı..ama emin olamadım sonuçlardan.. tek başına wbc düşüklüğü değil diğer kan değerleri de biraz düşük olunca, özellikle Hgb ,Hct ,Mcv ,Rdw ,Ne# değerleri düşük olunca ve önceden kolay haslanmayan çocuk peşpeşe hastalanınca korktuk..

sizin bahsettiğiniz lösemi ve diğer kan hastalıklarında wbc düşüklüğü yanıda olan diğer bulgular nelerdir?
bu bizdeki düşük değerler de bunların içindemi?

(oğlum 2,5 yaşında, normalde çok enerjik ve hareketli, tırmanmayı tehlikeyi çok seven, iştahı çok iyi bir çocuktur. hala baba dışında tek bir kelime etmiyor, erkek olduğu iiçin bu konuya takılmıyoruz. kilo 13,5 , boy 96, baş çevresi 46 cm .uykuları düzenli. tabi hastalık dolayısı ile halsiz ve iştahsız şuan)

Mesaj Tarihi: 28 Şub 2016 Saat 07:08
Kofte olur, Sucuk, pastirma olur, Kebapci mamulleri olur..

"....sizin bahsettiğiniz lösemi ve diğer kan hastalıklarında wbc düşüklüğü yanıda olan diğer bulgular
nelerdir?... "   Onlari soylemem, o zaman Rapor'da ona gore kalem oynatirlar.
Bunlardan her sey beklenir.
Bana yazdiginizda, onemli bir hastalik gorursem, ben soylerim.. FAZLA kurcalamayin!! Var bi bildigim!!!

Bu arada; benim ikinci Ihtisasimin; Mikrobiyoloji oldugunu da bir hatirlatayim... Laboratuvarda donen
dumen ve hilelerin hepsini  gayet iyi bilirim...

Mesaj Tarihi: 28 Şub 2016 Saat 14:27
nasıl yani, lösemi olmayan bi çocuğun değerleri ile oynayıp lösemili hale mi getiriyorlar?
ama bu cinayet....!

Mesaj Tarihi: 28 Şub 2016 Saat 19:03
Once "suphelendik" diyorlar, bir suru gereksiz tahlillerden sonra, "Gozunuz aydin, saglikli" diyorlar,
aile bir memnun, bir memnun!!!

Mesaj Tarihi: 28 Şub 2016 Saat 19:50
yazık ya... ben şu iki günde tahlili kendi yorumlamamla hüsnü kuruntu yapıp çeşit çeşit hastalık şüphesi ile mahvoldum, öyle bi şüphe ile aileler mahvolur.. 
Allah korusun!

buarada hocam bugün 6. gün hala aynı şekilde devam. yine hava karardı ve yine ateş yükseldi. ayrıca bugün kulağını gösterip öptürüyo.. ağrıdığını düşünmedim çünkü ağrısa ağlar durmaz diye iliadin damlatmadım. eşimle ben de 3 gündür öksürük ve hapşırık ile boğuşuyoruz. benim de çok fena kulaklarım kaşınıyor. sanırım oğlumun da kulakları kaşınıyor. iştahı gittikçe daha da azalıyor.. bu ne biçim bi virüsmüş yaaa

Mesaj Tarihi: 28 Şub 2016 Saat 19:53
Sadece. benim Grip icin anlattiklarimi uygulayin.

Mesaj Tarihi: 28 Şub 2016 Saat 21:52
aynen devam hocam..

buarada kan değerleri ile ilgili, dolapları boşaltırken az önce oğlumun ilk aylardaki tahlillerini buldum.. belki sizin değerlendirmeniz için bi faydası olur diye ekleyeyim dedim.. gerçi hepsinde grip filan geçiriyodu,sağlıklı iken yapılmadılar ama olsun.. 

tarih sırasına göre eskiden yeniye ekliyorum. zaten yazdım tarihlerini üzerlerine

Mesaj Tarihi: 29 Şub 2016 Saat 18:37
2013: Tamamen normal, sadece RISKIN Referans sinirlari kullanildigi icin, sanki bir ariza varmis gibi goruluyor.
2016; Tamamen Grip'e bagli degisiklikler..

Hicbir zaman Anemisi olmamis.

Mesaj Tarihi: 29 Şub 2016 Saat 20:05
ohhh yaaa..

inşallah bir ay sonraki sonuçlar da çok iyi çıkar...
Allah sizden razı olsun hocam..
sağlığınız huzurunuz hep yerinde olsun..
Allah sizi başımızdan eksik etmesin ve (biraz namümkün ama) sizin gibi Dr.ların sayısını arttırsın..

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat