1- Bildigin klasik yontem; bisturi ile kesilir dikis atilir. SONUC: Papatya gibi pipi olur. 2- Koter ile kesilir. Acemi elinde, pipinin tamami kesilebilir. Nekroz gelisebilir. Usta birisin elinde, en duzgun ve kolay yontemdir, Bakim ve Zahmeti en az olan yontemdir. Ama gelin gorunku, Turk doktorlari hicbir seyi tam ogrenmedikleri icin, en fazla komplikasyon da bu yontem ile olur. 3- Laser?? Ben duymadim- gormedim. Olabilir
ama gene usta birisinin elinde olmasi gerekir. 4- Can Yontemi: "Bell System".. En iyi ve bakimi en kolay olan usullerden biridir. Ozel bir plastik halka, sunnet derisinin altindan, pipinin boyun kismina gecirilir. Ustte kalan Sunnet derisi, Kat-gut (Cat-Gut) denilen, ve kendiliginden eriyen, ameliyat ipligi ile baglanir ve ucta kalan sunnet derisi kesilir. En acemi, Turk Cerrahlarinin bile hic kazasiz becerebilecekleri bir yontemdir, ama gelin gorunki, o uc kurusluk; "Bell" tabir edilen, plastik halkayi "Doviz israfi" diye Ithal etmezler.. Bu sistemde, hicbir pansumana gerek yoktur, dokunun tamiri icin gerekli olan sure ile o Kat-gut denilen ipligin erime sureleri ayni oldugundan, doku iyilestiginde, iplik erir ve halka duser. Maalesef; tanidigim bir Cerrah yok.
|