Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Havale hk.

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Çocuk Hastalıkları
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=52157
Tarih: 18 Oca 2026 Saat 21:09

Konu: Havale hk.
Mesajı Yazan: ArenCan
Konu: Havale hk.
Mesaj Tarihi: 02 Şub 2016 Saat 17:59
Merhaba Kadir Bey , Oğlum ( 105 cm Boy , 19.500 kilo ) 17, 28, 39 aylıkken ve sonuncusu 43 aylıkken 29 Ocakta 4. havalesini geçirdi. Suana kadar bakteriyel değil viral enfeksiyon( Ateşli ) yüzünden bunun dısındada sadece birkez bağırsak enfeksiyonu geçirdi. Gribi 2 günde atlatan bir çocuk (ilaçsız ) Hastanede eziyet ettirmiyorum artık ama Dr 4. yaşı dolduktan sonra tekrarlarsa nörolojiye göndereceğini söyledi. 4. yaş dolduktan sonra gereklimi böyle birsey Febril nöbetler için 6 ay 6 yaş değilmi sınır ? Oğlumu o testlere sokmak istemiyorum korkuyorum

Teşekkürler, saygılar

Cevaplar:
Mesajı Yazan: ArenCan
Mesaj Tarihi: 02 Şub 2016 Saat 22:22
Birde havale geçirirken sadece gözleri sabit bir yere bakıyor cok azda kusuyor. Çırpınma yada kasılma olmuyor. Doktor komplike febril konvulsıyon olabilir dedi.Bu yüzden 4 yas sonrası nöroloji görsün dedi fakat sadece 2. havalesi 15 dk sürdü ondan sonra 1 dk kadar devam etti.Basit yada komplike neyi değiştiriyor ?

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 03 Şub 2016 Saat 06:53
SAKIN o palavracinin hicbir dedigine kanmayin. 6ay-4 yas arasi havale gecirenlerde, ust sinir,
7 yasa kadar uzar.
Soguk tatbik etmezseniz, havale gelmez.. Turk doktor ve Hemsirelerinin ates hakkinda bildikleri ve
uyguladiklari HER SEY YANLISTIR!!
Yazarlar kisminda; ATES ile ilgili makalelerimi okuyun, yoksa sualleriniz bitmeyecek!!
Basit veya Komplike diye bir sey yok, k.clarindan uyduruyorlar.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat