Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

ateş

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Ateş
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=52154
Tarih: 04 Kas 2025 Saat 00:32

Konu: ateş
Mesajı Yazan: TUUUB
Konu: ateş
Mesaj Tarihi: 02 Şub 2016 Saat 15:15
İyi günler Kadir Bey. Kızıma bir ay önce geniz eti ameliyat kulak için tüp denildi.Beklemekteyiz. Birkaç gün önce burun tıkanıklığı başladı.fizyosol ve illadin kullandım.Dün gece 39 ateş ve dizlerim ağrıyor diye ağladı.Minoset bir ölçek verdi. Sabah dizim ve sırtım ağrıyor diye ağladı.Şu an ateş ver ilaç vermedik. Az önce uyurken ağzından köpük halinde tükürük geldi.Lütfen önerinize ihtiyacım var.Kızım 31 ayık 11-5 kg

Cevaplar:
Mesajı Yazan: asumanygt
Mesaj Tarihi: 02 Şub 2016 Saat 15:50
Hocam yeni bir sayfa açmadan ateşle ilgili bende burdan bişey sormak istedim.tanidik bir hemşire ateş dusuruculerin acildiktan bir hafta sonra etkilerini kaybettiklerini söyledi. Haliyle bizler cok sık ateş düşürücü kullanmadigimiz icin elimizde kaliyor...sizin  bu konudaki fikrinizi alabilirmiyiz.cok teşekkür ederim

Mesaj Tarihi: 02 Şub 2016 Saat 18:42
doktor bey ara ara öksürüyor gözleri sulanıyor.Ateşi 39 larda ne yapmalıyım?
Sabah için randevu aldık.doktordan tahlil istemeli miyiz? Kafam karışık şu an hiçbirşey düşünemiyorum. doktorlara da güvenim kalmadı artık

Mesaj Tarihi: 02 Şub 2016 Saat 18:44
gün boyu ateş düşürücü vermedim.ateşi yükselmeye başladı. Dolven ve minoset var yanımda.

Mesaj Tarihi: 02 Şub 2016 Saat 18:52
Ağzı açık uyuması boğazının tahriş olmasına enfeksiyona neden olur mu?sizin için gereksiz saçma sorular ama lütfen cevabınızı bekliyorum.

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 02 Şub 2016 Saat 20:48
1-  TUUUB: Ates vucudun savunma mekanizmasidir. Ates ile ilgili makaleleri okuyun, yoksa,
hepsini anlatmam, sayfalar alir.. Su anda bilmeniz gereken: Ates yaninda; Agizda pis koku ve dil ustunde
pas yoksa, antibiyotik gerekmez.
2- Ameliyat ile ilgili bugunku yazilarimi okuyun. Basiniza nelerin gelecegini ogrenin.
3-  "asumanygt": Butun suruplarin, agizlari iyi kapatilmazsa!!!!  icerdigi sivi buharlasir, ve ilaclarin yogunluklari degisir.
Iyi kapatilirlarsa, kullanilabilirler.

Mesaj Tarihi: 03 Şub 2016 Saat 22:09
Iyi akşamlar Kadir Bey bugün kbb ' a gittik.dr bir dakika içinde  agzina ve bir kulağına  ,birde göz  ucuyla burnuna baktı. Burun tıkalı orta kulak iltihabı  dedi. Kızım  bugün sık  tuvalete  gittiğni de söyledim.tahlil falan istemedi.Her tuvalete  gittiğinde gaz da çıkardı. Çiş  yaparken gazla birlikte az az büyük  abdestli de yaptı. Dr ' un yazdığı  ilaçları  almadım.kızım  gündüz biraz iyiydi yorgunum  deyip erken yattı. Ateş  yeniden  çıktı. Burun çok  tıkalı  olduğundan nefes alamıyor.yoğun akıntı var galiba öksürüyor ara ara. Ağlayarak  uyandı popom acıyor diyor kalcasının etlerini göstererek. doktora atesliyken bacak ağrısı  oldugunu söyledim. Iltihap yapar dedi.antibiyotik olmadan olmaz mı  dedim.gecmez dedi.

Mesaj Tarihi: 03 Şub 2016 Saat 22:16
Tanı =Akut otitis,enfektif olmayan
Iliadın merck% 0.025  10ml ped sprey 
Peditus şurup 
Sulcid 250mg/5 mi oral süspansiyon
Sportif %0.3kulak damlası verdi.şurup  5gün antibiyotik 10 gün 

Mesaj Tarihi: 03 Şub 2016 Saat 22:17
Kadir Bey 3 ay öncesine kadar böyle bir problem yaşamadık.Üst solunum için  aile hekimi  antibiyotik, arkasından öksürük ve kulak ağrısı için antibiyotik kullandık arka arkaya. Kulakta kaşıntı ara ara devam edince KBB ' a gittik.testler röntgen geniz ameliyatı ve tüp dedi.Bizde Samsun Araştırma Hastanesi' ne gittik.Ordaki dr hemen ameliyat önermiyoruz çok antibiyotik kullanmış bir buçuk ay bekleyelim dedi.ve şimdi tekrar hastayız

Mesaj Tarihi: 03 Şub 2016 Saat 22:23
Buarada dr beye daha önceki kbb doktorun ameliyat  dediginden bahsetmedim sizce anlaması gerekmez miydi?eşimle  de tartıştık strese girdik.burun tıkanıklığına gidermek için serum fizyoloji kaç gün  nasıl  kullanmalıyız?

Mesaj Tarihi: 03 Şub 2016 Saat 22:28
Tatil bitiyor  öğretmenim sizce kızımı  anaokuluna göndermeye devam etmeli miyim yoksa evde bakıcı  mı?şimdiden teşekkür  ederim lütfen hakkınızı helal edin.

Mesaj Tarihi: 04 Şub 2016 Saat 03:37
Aile hekimlerinin bir ihtisaslari yoktur. Pratisyen hekim kabul edin.
SAKIN: o ameliyat lafi eden, soytarinin yalanlarina da kanmayin. Eski mailleri okuyun.
Bilhassa, son 3 gunde  bu konu ile verdigim cevaplari mutlaka okuyun.
Ana okuluna gidecek..

Mesaj Tarihi: 04 Şub 2016 Saat 16:34
Tesekkür  ederim Kadir Bey şu  an keyfi iyi sadece burun tıkalı acamiyorum

Mesaj Tarihi: 04 Şub 2016 Saat 18:32
Sadece: Basit bir Grip geciriyor..  Aferin, Peditus, Ventolin, Zyrtec verilenlerde; Sahtekarligin 2.Safhasi
basliyor ve sonucta, Sahtekarligin 3.Safhasinda;  hastanelik oluyorlar.
Okuyun!

Mesaj Tarihi: 07 Şub 2016 Saat 23:31
İyi akşamlar Kadir Bey, yolculuk vardı yazamadım.İlaç kullanmadım sadece illadin burun damlası ve fizyosol kullandım.Dün yolculuk yaparken karnım ağrıyor dedi ağladı.gaz ile birlikte ara ara kaka yaptı. Bugün daha iyiydi.Yalnız iki kere altına kaçırdı büyük abdestini. İshal oluyor sanırım.Rengi sarıya dönüyor.Su vermeye çalıştım birde patates.Öksürük devam ediyor ara ara.Kulak kaşıntımız devam ediyor ara ara.Özellikle banyodan sonra kaşıma arttı.Hala burnu tıkalı.Kulak kaşıntısı beni rahatsız ediyor.Öneriniz nedir?Banyo yaptırırken kulağını sudan korumalı mıyım?

Mesaj Tarihi: 07 Şub 2016 Saat 23:41
Kadir Bey,kızım 33 aylık 11,5 kg.Eşim devamlı zayıf diyor.Peynir yemiyor.peynirli omlet yapıp veriyorum.az su tüketiyor. Hep bizim ısrarımızla içiyor.Yemekle arası çok yok.fakat her yemekten az da olsa yiyor.Günlük ıhlamur, meyve,kuru yemiş ,yoğurt,bal veriyorum.Kilo benim için önemli değil, sağlıklı yiyeceklerden az da olsa tüketmesi. Öneriniz benim için önemli

Mesaj Tarihi: 08 Şub 2016 Saat 06:49
Kulak agrisi olmadigi surece, kulak icin bir sey yapmayin.
SAKIN: Ishal icin herhangi bir ilaci kullanmayin, atesini dusurmeyin.
Beslenme ve Ihlamur ile ilgili yazilari okuyun. Cok bos isler yapiyorsunuz.

Mesaj Tarihi: 16 Şub 2016 Saat 21:05
iyi akşamlar Kadir Bey, geç oldu ama kızım iyileşti.Teşekkür ederim ilginize.Eşimle konuştuk ve ameliyat yaptırmayacağız.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat