Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

İshal

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İshal & Kabızlık & Kusma
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=52148
Tarih: 14 Eyl 2025 Saat 01:59

Konu: İshal
Mesajı Yazan: makisko
Konu: İshal
Mesaj Tarihi: 01 Şub 2016 Saat 22:59
Merhabalar Kadir bey 15 haftalık kızım cumartesini gününden beri ishal bir kere kustu anne sütü+mama takviyesi ile besleniyor ishali hala devam ediyor ishali kötü kokulu ve balgamlı şeklinde doktorunu aradım önemli değil diyor ama size danışmadan içim rahat etmiyecek ihmal etmek istemiyorum vitasanol vitamin ve bio gaia damla kullanıyoruz (biogaia 6. Ayına kadar kullanın demişti doktor) sizce ne yapmalımyım

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 02 Şub 2016 Saat 07:25
VitaSanol, olabilirde; kutusunu bir okuyun; gunde ne kadar vermeniz gerekiyor, iyi okuyun..
Iceriginde olan Vitaminler; 1 olcek=5ml'mi, yoksa 1 olcek=10ml'mi???

Bio Gaia; tamamen bilincsizce verilmis bir ilac. Kesin.
Ishal icin sakin ilac, hele Antibiyotik kullanmayin.

Mesaj Tarihi: 02 Şub 2016 Saat 12:06
Vitasanol için doktor 5ml kullanmamı söylemişti zaten kutusundada 5ml yazıyor bende o şekilde veriyorum ama bugün 4. Gün hala isali devam ediyor kaka testi falan yaptırmamız gerekirmi ne zamana kadar beklemeliyim doktoruda telefonda bişey yapmaya gerek yok dedi fakat içimde hiç rahat değil

Mesaj Tarihi: 02 Şub 2016 Saat 18:54
Unuttum soylemeyi, ishal varken Vitamin suruplari verilmez.
Hicbir sey gerekmez.
Hayret; akli basinda bir doktorunuz varmis, bu kadar vidi-vidi'ya ragmen ilac vermemekte direnebilmis.

Mesaj Tarihi: 04 Şub 2016 Saat 23:59
Tekrardan merhaba kadir bey yarın 7. Gün ve hala ishali devam ediyor 2-3 gündğr vitamin vermiyorum günde 10-15 kere yapıyor diyebilirim 2 gündür sancısıda var uykusundan bile uyanıp kakasını yapıyor şuan bile ağlıyor durum böyle oluncada insan korkuyor gerek yok dediğiniz için gereksiz yerede götürmek istemiyorum hastaneye tekrardan sormak istedim

Mesaj Tarihi: 05 Şub 2016 Saat 06:31
Barsaklardaki mikroplar atilana kadar devam eder. Beraberinde; kusma olmadigi icin, bir su kaybi
OLAMAZ.. Merak etmeyin.
Hastaneye giderseniz, aptallar; Antibiyotik verirler. Kakalarin arasindaki bakterilere nasil gidebilecekse!!

Mesaj Tarihi: 07 Şub 2016 Saat 20:28
Kadir bey ishalimiz hala devam ediyor vitasanol vermiyorum ama d vitamini bebekler için önemli diye biliyorum vermeye başlamalımıyım birde doktoru geçmezse getirin kaka tahlili yapalım demişti yani 1-2 güne götürücez galiba ne gibi bir tutumumuz olsun ilaç verirse birde mama için bir öneriniz varmı ağtamil conformil kullanıyoruz acaba ondan olabilirmi

Mesaj Tarihi: 08 Şub 2016 Saat 06:26
Sakin o "tahlil" palavralarina kanmayin..
Inanmazsaniz, babasinin bir parca kakasini su ile karistirip, sulu kaka haline getirin, bakin
laboratuvarda hemen "Amipli Dizanteri" teshisi koyacaklar.
Sormayi unutmusum....  Kaka sayisi gunde kac defa??? Eger; 7'den fazla ise, ishal denilebilir, az ise,
cok yedigindendir.
Eski mailleri okuyun. Turkiye'deki mamalari bilmiyorum.

Mesaj Tarihi: 08 Şub 2016 Saat 07:08
Kaka sayısı ilk 5 gün 10-12 arası 3 gündürde 6-9 arası yapıyor peki tahlil yaptırmıyacaksam doktora gitmemin bir anlamı yok gibi çünkü genel durumu iyi sadece 2 gündür biraz halsiz gibi o kadar gün aşırı azar azar su veriyorum doğrumu yapıyorum bilmiyorum son olarakta bu ishal durumunun belli bir gün sayısının önemi varmı yani kaçıncı günden sonra müdahale etmemiz gerekir vitamini ne zamana kadar vermemeliyim ishali varken 4. Ay aşılarını yaptırabilirmiyim (bu ayın 21 de aşıları var)

Mesaj Tarihi: 08 Şub 2016 Saat 18:07
Hele bir git!!!  Bak nasil ve nelerle sizi korkutacaklar. Laboratuvarlara tasinmaktan caniniz cikar.
Cocuk ishal filan degil, zaten, kilo almasindan da bellidir. Hastalik sonucu ishali olan bir bebek nasil kilo
alsin????
Asi da olur, Vitamin de alir.
Kusmasi olmayan bir cocukta, su kaybi olamaz.
Su teklif ettiginizde, suyu icerse, istedigi kadar verin.

Mesaj Tarihi: 08 Şub 2016 Saat 21:59
Hocam bugün doktorun aramasıyla gittik hastaneye gittik ve kaka tahlili yapıldı sonuçlarımızdan biri 2 saat sonra çıktı kültür 3 gün sonra çıkacakmış şuanki sonuçlarda bişey yok dedi mamasını değiştirdi laktozsuz verdi bide siz süt ve süt ürünlerinden bir müddet uzak durun dedi diğer sonuçlarımızıda sise bildirip onayınızı almak isterim birde ağzında pamukçuk başlangıcı var dedi karbonatlı suyla temizleyin be mikostatin damla berdi günde 3 kere 10 damla kullanın dedi

http://hizliresim.com/7M49Ma"> [/IMG]

Mesaj Tarihi: 09 Şub 2016 Saat 02:50
Ben size; "Cocuk ishal degil" diyorum, siz gidip neler yapiyorsunuz..
Bebeklerde; "Laktoz Entoleransi" OLMAZ....  O aptala bir soyleyinde, acip bir kitap okusun..
Ama kabahat onda degil, sizde!!!!

Mesaj Tarihi: 12 Şub 2016 Saat 21:55
Kadir bey biliyorum siz tahlil yaptırdık diye kızıyorsunuz ama türkiyedeki doktorlar inanın insanın aklımı karıştırmakta bir numaralar kültürümüzde çıkmış hepsi temiz diyor ama laktozsuz mamaya 10 gün devam edelim sizde süt ve süt ürünleri den uzak durun diyor eğer geçmezse mamayı değiştirip çoklu gıda alerjisine uygun bir mama verip onla deneriz diyor sizden ricam tahlil ve kakamıza bakıp son olarak ne yapmamız gerektiğini söylerseniz sevinirim çünkü mukuslu kal normal DEĞİLDİR diyor doktor bu şekilde kaka yapmasını normalmi saymalıyız

http://hizliresim.com/7M06Xl">
http://hizliresim.com/3Ybpr2">

Mesaj Tarihi: 13 Şub 2016 Saat 04:39
Bu kaka; tamamen, cok yedirmeye bagli olusan kakadir. Beslenme aralrini acin ve musade ettigi kadar az besleyin.
Bakin senelerdir anlatiyorum.  Hastalik olsa, bebek kilo alamaz, gelisemez...
Cok yedirilidiginde ise, hem ishal, hem kilo alma beraber olur. O doktorlarin, azicik kafasi calissa basiniza
bu isler gelmez ama, belkide; onler da, bumlari domuz gibi biliyorlar, islerine gelmedigi icin, boyle sahtekarliklar yapiyorlar.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat