Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Basitrasin

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Testler & Tahliller & Teşhisler
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=52071
Tarih: 31 Ağu 2025 Saat 23:51

Konu: Basitrasin
Mesajı Yazan: barbaros430
Konu: Basitrasin
Mesaj Tarihi: 27 Oca 2016 Saat 13:43
Hocam merhaba,
Merak ettiğim bir şey var Strep-A boğaza sokulan bir kulak çubuğu ile mi bakılıyor.Oğluma daha önce öyle bakmışlardı.Bir de daha önceki yazılarınızda Basitrasin Testinden bahsetmişsiniz peki buna nasıl bakılıyor.Yani Strep-A diyebilmek için Basitrasin şart mı.Ben hastanelerde bu testin yapıldığını hiç sanmıyorum.
saygılar

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 27 Oca 2016 Saat 19:09
Strep-A Testi, ayni, "bogaz Kulturu" gibi, pamuklu cubuk ile alinan bogaz  salgisindan bakilir. 10-15
dakikada sonuc verir. Ayrica; Strep-A Testi SADECE;  "A_Grubu" icin ozeldir. Diger Streptokok
enfeksiyonlarinda (-) sonuc verirler. Aptal Turk doktorlari da, bunu yanlis sonuc zannederler..
Bogaz Kulturlerin de ise; HER TURLU, Streptokok urer ve SADECE; "Beta-Hemoliz" oldugu tesbit edilebilir.
A-Grubu olup, olmadigi ancak ilaveten Bacitracin Testi yapilirsa anlasilir.  A-Grubu harici, Streptokoklar hastalik yapmazlar.
Bir tek, bazi  Kadin-Dogum hastaliklarinda, diger Gruplardan hastalik yapicilar vardir.
Ama, bunlari bilebilcek Turk doktor, Nerde????

Bogaz kulturu icin, en az 1 "Is gunu" gerekir. Basitrasin Testi'de yapilacaksa, 2 "Is gunu" alir..
Yani bir Laboratuvar, hem 1 gunde sonuc veriyor, hemde; " Basitrasin Testi yaptik" diyorsa, inanmayin.

Mesaj Tarihi: 10 Şub 2016 Saat 11:22
hocam merhaba,
benim kafam karıştı strep A   10-15 dk da sonuç verir demişsiniz.
ama A-Grubu olup, olmadigi ancak ilaveten Bacitracin Testi yapilirsa anlasilir o da 2 iş günü alır demişsiniz.açıklık getirebilir misiniz.
bacitrasin yapılmadan 10-15 dk da çıkan sonuç nasıl doğru olacak o zaman.
saygılarr

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 10 Şub 2016 Saat 18:24
Soyle anlatayim:
1- Strep-A Testi:  Hem "A-Grubu" hem, "Beta-Hemolizi" gosterir...KESINDIR. 10 dakikada sonucunu alirsiniz.
2- Bogaz Kulturu: SADECE, "Beta-Hemolizi" gosterir ..
3- Bogaz Kulturunde ureyen;  Streptokoklara, ayrica  "Basitrasin Testi" uygulanarak, "A-Grubu" olup
olmadigi anlasilir...

Uzulmeyin, bunu Turk doktorlari dahi anlamakta gucluk cekiyorlar.

Mesaj Tarihi: 11 Şub 2016 Saat 11:59
teşekkürler hocam süpersiniz

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat