bölgesel ateş
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Ateş
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=51999
Tarih: 05 Ağu 2025 Saat 21:40
Konu: bölgesel ateş
Mesajı Yazan: esra_kocabiyik
Konu: bölgesel ateş
Mesaj Tarihi: 22 Oca 2016 Saat 00:16
hocam merhaba, ailece ağır grip geçiriyoruz.. hatta sanırım domuz gribi.. çünkü karın ağrısı ve ishalle birlikte hapşırık,öksürük,burun ve geniz akıntısı ve burun tıkanıklığı, gözlerde batma ve kızarma, 2. gün başlayan ateş,halsizlik,ağrı.... bugün de ufak oğlum başladı.. 2 saattir ateşi artmaya başladı. ancak dikkatimi çekti ateş belli yerlerde yüksek, diğer yerler buz gibi.. mesela başının üstü,alın, ense, vücut sıcak, el bacak yanak, yani kalan her yer buz gibi.. önceki yazılarınızdan ellerin ayakların buz gibi olması önemli organlara kan akışı için biliyorum da, bu şekilde bacak,kol filan da aynı şekilde mi?
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 22 Oca 2016 Saat 06:59
Evet.. Terleme oldugunda, buharlasma sonucu satihtan isi sokuldugu icin, o bolgeler soguk olur.
|
Mesaj Tarihi: 22 Oca 2016 Saat 22:17
Hocam ateş hic düşmüyor. . Aşırı halsizlik ve bitkinlik var.. ve sırtı cok ağrıyor. .. dolven ve calpol verdim birer defa dünden beri.. atesine çok müdahale etmek istemiyorum ama ağrıları çok. . Özellikle sırt ağrısı. . Onereceginiz baska bisey varmi.. Serum fz. Balli limon cold mix zaten uyguluyorum.. bulantısı oluyor ve hic bisey yemiyor. . Motilium verebilirmiyim? Yada ağrılarınin hafiflemesi daha iyi hissetmesi icin bişi? Imkan olsa bi serum takiilsa azcik iyi hisseder ama hastaneler öyle kalabalikki insan gitmeye korkuyor. . Elimden gelse alip evde kendim taksam keske... Elimde eriyor cocuk nasil bi mikropsa bu..
|
Mesaj Tarihi: 23 Oca 2016 Saat 07:08
Nasilda alistirdilar sizleri hemen Serum takmaya!!!! Millet de zannediyorki, Serum her derde deva... Zaten Saglikta aynen ticaretteki gibi; arz-talep icaplarina gore sekil aldi. Bu gidisatin sonu kotudur.. Agizdan beslenebilen bir hastada; SU KAYBI OLMAZ...
VE: Serum sadece "Su kaybi" oldugunda takilir. Turkiye'de oldugu gibi, hasta kendini daha iyi hissetsin diye degil! Siz sirtiniza semer vurursaniz, tabiiki binenler olur.
|
Mesaj Tarihi: 23 Oca 2016 Saat 11:29
Hocam çocuk hic bişey yemiyor ve kusuyor.. o yüzden serum dedim.. bişey yemedigi için ağrı kesici de veremiyorum. . Kivraniyor çocuk agridan..
|
Mesaj Tarihi: 23 Oca 2016 Saat 18:30
Tamamda, su kaybi oldumu ki!!
Su kaybi icinde, en az;2-3 gun gecmesi gerekir. Agri kesici verilebilmesi icin, "tok" olmasi sart degildir. Ac iken, daha cabuk etki eder. Calpol verebilirsiniz.
|
Mesaj Tarihi: 23 Oca 2016 Saat 22:13
3 gündür düşmeyen ateş, hiç bişi yemiyor, ve kusuyor.. dudakları, elleri, derisi kupkuru oldu.. pelte gibi yatıyor çocuk :(
|
Mesaj Tarihi: 24 Oca 2016 Saat 07:18
Bir gosterin, gerek gorulurse, gerekli tedavi yapilir. Mutlaka Kan sayimi yaptirin ve WBC(Lokosit) degerine bakin. 17'den dusuk ise, antibiyotik gerekmez.
|
Mesaj Tarihi: 27 Oca 2016 Saat 16:52
hocam 5 gün geçti hala açok ağır şekilde hasta iki oğlum da.( biri 6 buçuk biri 2 buçuk yaşında )- ateş bi bugün yok. yani 4 gündür çok yüksek ateşi vardı,39 civarlarında.- dillerinin üzeri beyaz, bugüne kadar ağızlarında bi değişik koku vardı ama bugün yok. - 4 gündür hiç birşey yemiyor ve kusuyorlardı, bugün bulantı kusma yok. - son 2 gündür ishal var bugün ishal biraz daha kıvamlı. -dünden beri çok şiddetli öksürük var, bronşit olmuş gibi çıkıyor sesi öksürürken, boğmaca gibi bi geliyor öksürük çocuk kızarmaya başlıyor artık.. - sırt ağrıları hala devam ediyor, bir de mide kırampları oluyor.
hastalığın başından beri sadece calpol verdim.. ballı limon cold mix buhar... 2,5 yıldır sizi takip edip sizin dediğiniz gibi hiç ilaç kullanmıyoruz.. bugüne kadar hiç bu kadar ağır hasta olmadılar.. dillerini bugün beyaz görünce acaba beta olabilirmi dedim ama emin olamadım.. 5 gün geçtiği için de test yapsammı bilemedim.. 1) gecikmiş dönemde beta testi yapmalımıyım? a) test yapılcaksa sonuç + olursa bakterinin vücuda etkisi ilaç kullanmaya başlamak ile tolore edilirmi? 2) beta dışında bu hastalık bakteriyel başka bi hastalık olabilirmi acaba bu belirtiler doğrultusunda?
|
Mesaj Tarihi: 27 Oca 2016 Saat 20:33
Gripler: 4-5 gun ATES, yapar. Grip arazlari ise; 2-3 hafta surer. Gribin tedavisi yoktur. Eski mailleri okuyun, yoksa cok caninizi yakarlar. Grip arazlari yaninda, ishal olmasi; Domuz Gribi lehinedir. SAKIN, hicbir ilac/antibiyotik kullanmayin. Atesi bile cok sart olmadikca dusurmeyin. Strep-A Testi icin; once Ates yaninda; agizda pis koku ve dil ustunde, kalin bir kirli-beyaz pas tabakasi olmasi gerekir.
|
Mesaj Tarihi: 27 Oca 2016 Saat 22:50
hocam 3 gün önce siz genel durum üzerine kan sayımı istemişsiniz.. ben onu görmedim.. haliyle yaptırmadım da.. şuanki öksürüğü çok kötü, ama genel durumu nispeten daha iyi.. öksürük mahvediyor.. yazılarınıza göre ağır grip diye etrafın acile gidelim demesine razı gelmedim.. ama şimdi tahlil yaptırın demenizi görmediğim için endiişelendim.. bu öksürüğü bakteriyel zaturre yada başka bakteriyel hastalık sabebi ile olabilirmi? hala yaptırayımmı kan sayımı?
|
Mesaj Tarihi: 28 Oca 2016 Saat 07:59
Atesi yoksa, zaten Grip imis demektir. Yoksa, hastalik devam ettigi surece, ates dusmezdi.
|
Mesaj Tarihi: 28 Oca 2016 Saat 22:53
hmm.. anladım hocam.. o zaman herhangi bi bakteriyel durumda düşmeyen ateş olur illaki.. bunu da yazıyorum notlarıma
|
|