Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Acil hocam Alerjik reflu

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Gaz & Karın Ağrısı
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=51995
Tarih: 18 Tem 2025 Saat 20:46

Konu: Acil hocam Alerjik reflu
Mesajı Yazan: meralbuyruk
Konu: Acil hocam Alerjik reflu
Mesaj Tarihi: 21 Oca 2016 Saat 07:59
Smile Hocam bebeğim 10 aylık premature doğduk, daha öncede yazmıştım size. Bizim kusmalarimiz vardı ve geçmedi iki ay önce başladı, her yediğini fiskirtarak kustu,kilo alamadı. Çocuk doktorumuz reflu dedi gaviscon ve motilium verdi,kusmalari geçmedi.Gece uykularimiz bitti,neşesi keyfi kalmadı. Çocuk gastrolojisine gorunduk. Muayene etti,tahliller istedi.Reflu olduğunu ama birde alerjik bir durumu var mı bakalım dedi. Zantac şurup verdi.zantac kusmalarimizi 15 gün kadar bitirdi,birkaç gundur yine kusmaya meyil etmeye başladı, günde 1 kere kusuyor bazen kusmuyor. Total IgE side yüksek çıktı tahlillerde. Kusma gecmezse endoskopi yapılacağını , ph metre ölçümü yapılacağını söyledi gastroloji Dr.u
Hocam alerji testlerini detaylı istemelimiyiz?Bu endoskopiyi yaptırmalı mıyız? Nasıl bir yol izlemeliyiz acaba,karman çorman çaresiz kaldık.
Mama içiyor ve muhallebi yiyor bir tek.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 21 Oca 2016 Saat 17:47
1- Dogum kilosunu ve dogumdan itibaren, her ayki kilolarini da yazin..

2- Kaka sayisini ve seklini yazin.
SAKIN; benden cevap gelene kadar, hicbir doktora gorunmeyin, hicbir tahlil yaptirmayin.

Mesaj Tarihi: 22 Oca 2016 Saat 20:57
Doğum kilosu 1100 gr
70 gün kuvezde kaldı 25 mayista 1800 gr ile taburcu oldu.
Sonrasinda Aylık kilo alımı 
1100 gr
1100 gr
900 gr
800gr
700gr sonrasında yaklaşık 3 aydır kilo almıyor hocam.
Kakası bazen katı oluyordu,son zaman isal gibi ve mukuslu yapmaya başladı.
Bugün muz vereyim dedim farklı olarak surekli aglama durumu başladı. 

Mesaj Tarihi: 22 Oca 2016 Saat 21:17
Bir Cocuk Cerrahi gorsun..... Pylor Spasm'i olabilir ve ameliyat gerekebilir.
Ameliyati cok basittir.

Mesaj Tarihi: 22 Oca 2016 Saat 22:57
Hocam bahsettiğiniz durum ne demek? Rica etsem açıklayabilir misiniz?

Mesaj Tarihi: 22 Oca 2016 Saat 23:08
Birde pylor spazm olsa Zantac fayda eder mıydı hocam? Bugün kusmadi mesela,kusmadigi gün bitek bugün değil ilaca başladık 10-13 gün hiç kusmadi. Birdehocam bazı gunler3-5 defa kaka yaparken bazen günde bir sefer yapıyor. Kusmadigi zamanlarda da sürekli yutkunup gevis getirir gibi ağız hareketleri yapıyor. Şimdi bizde reflu yok mu hocam Sizce?

Mesaj Tarihi: 23 Oca 2016 Saat 07:29
Kesinlikle Reflu yok..
Zantac;  Gastrit ilacidir. asit giderici etkisi vardir.  Kusma onleyici hicbir etkisi yoktur.
Su anda kusmuyorsa, acele etmeyin, biraz bekleyin. Denemek icin, Zantac'i keselim bir bakalim,
 kusma baslayacakmi??

Mesaj Tarihi: 23 Oca 2016 Saat 09:05
Tamam hocam şuan kusmasi yok.Bide zantac a basladigimizdan beri kilo da aldı. 25 gundur 500 gr aldı.

Mesaj Tarihi: 23 Oca 2016 Saat 18:20
Belki, bir sey(???)  atlatti?? Takip edelim.

Mesaj Tarihi: 25 Oca 2016 Saat 06:39
Hocam merhaba.
Bebeğim birkaç gundur cıvık ve mukuslu kaka yapıyor, mama ve muhallebi ile besleniyor.Muz verdim bi kere önceki gün keyifsiz,huzursuzluk ile ağlamaya başladı birkaç saat sonra,peşinden öksürük başladı, kaka yapınca bitti öksürüğü. Bu hafta kontrolumuz var mukuslu kakadan dolayı randevuyu öne çekti Dr. Muhtemelen alerjiden supheleniyorum dedi.
Fikrinize ihtiyacım var hocam.

Mesaj Tarihi: 25 Oca 2016 Saat 06:48
SAKIN HA!!!  O sahtekardan uzak durun.  Turk doktorlari artik her bir halta;Allerji der oldular..
Ayni gun hem; muhallebi, hem Muz vermeyin!!!
O doktorun hicbir dedigini-diyecegini uygulamayin..

Mesaj Tarihi: 25 Oca 2016 Saat 07:06
Hocam peki günlerdir suren mukuslu kakanin nedeni ne olabilir.

Mesajı Yazan: duruecem
Mesaj Tarihi: 25 Oca 2016 Saat 09:18
Aynı sorunları bende yaşıyorum 6.ayda yoğurt vermeye başladım gazını arttırıyor ve bu gaz geyirirken kusmasına sebep oluyor.Yoğurdu vermeyince gaz geçiyor.Mukusa gelince mukus hala var.Gece uykusu yoğurt verdiğimde dahada sıkıntılı hale geliyor daha çok uyanıyor.Her geyirmesinde kusmasa da genzine bişeyler geldiği kesin bu seferde öksürüyor ve bunu yoğurtta yaşıyor.Ne yapabilirim bununla ilgili.

Bizim kilo alımımız sıkıntılı değil 3200 doğduk şuan 10.800 civarındayız ne yapabiliriz bu kusma ve gaz için

Mesaj Tarihi: 25 Oca 2016 Saat 14:42
Buarada gazla ilgili mailleri okudum mümkün olduğunca gece de dahil kucağımda gezdiriyorum

Mesaj Tarihi: 25 Oca 2016 Saat 18:38
Bazi cocuklar da;  Inek sutu Proteinini hazmedebilmede, gucluk olabiliyor. Bilhassa verilen yogurt,
evde mayalanan  ve  "Bebe yogurdu" tabir edilen yogurt degil ise,  carsi yogurtlari koyu geldiginden,
bu sikayetleri yaparlar.
Eger, evde "Bebe yogurdu" yapabilme  imkaniniz yoksa, yogurdu, 1/3 veya 1/4 oraninda sulandirip,
oyle verin.

NOT: BUTUN, carsi yogurtlari, koyu olmalari icin,
1- YA; sut tozu ilave edilerek mayalanir.
2- Ya da;  santrifuj edilerek, ( Greek type) ayni bizim, kese yogurdu gibi koyulastirilir.
Her iki usulde hazirlanan yogurtlar,  bebekler icin uygun degillerdir..  Bu tip yogurtlar icin, cocugun
en az 9 ayi gecmesi gerekir.

Mesaj Tarihi: 26 Oca 2016 Saat 07:37
Hocam bizim günlerdir suren mukuslu kakanin sebebi ne olabilir. Birde dün yaptığı kakasinda kan vardı galiba mukus ile birlikte. 

Mesaj Tarihi: 26 Oca 2016 Saat 08:18
Hocam arkadaşın sorusuna girdim onun sorusu kaynamasın günlerdir süren mukuslu kaka nedenini soruyor?

Bana bebe yoğurdu yap demişsiniz zaten ben pastörize kutu sütle küçük kavanozlarda kendim mayalıyorum yine bu hazımsızlığı yaşıyoruz.Biz şuan 10 ay 1 haftalığız.

Mesaj Tarihi: 26 Oca 2016 Saat 18:16
Yogurdu kesip, bir bakin bakalim, sebep yogurtmu??

Mesaj Tarihi: 26 Oca 2016 Saat 18:55
Hocam bana mi diyorsunuz ben yoğurt vermiyorumki. Tek yediği mama ve muhallebi.

Mesaj Tarihi: 26 Oca 2016 Saat 19:04
 "-duruecem"e diyorum...

Mesaj Tarihi: 26 Oca 2016 Saat 21:57
Kesmedim ama azalttım hocam 1 kaç kaşıkla devam ediyorum

Mesaj Tarihi: 27 Oca 2016 Saat 07:00
Tamamen kesip, sikayetleri hic kalmadiktan sonra, azdan baslayarak, arttirarak verin.

Mesaj Tarihi: 27 Oca 2016 Saat 08:50
Hocam şuan kusmuyor ama geyiriyor ardından öksürmeye başlıyor sanki geyirirken genzine bişeyler geliyor.Reflü diye bişey yok diyorsunuz bu neden olabilir.
Kesiyorum yoğurdu zaten verdiğim 1-2 çay kaşığına düşmüştü.1 yaşından sonraya erteliyorum.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat