Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

nefes hızlanması

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Çocuk Hastalıkları
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=51646
Tarih: 18 Ağu 2025 Saat 00:52

Konu: nefes hızlanması
Mesajı Yazan: didemim
Konu: nefes hızlanması
Mesaj Tarihi: 02 Oca 2016 Saat 15:07
kadir bey oğlum 3 yaşında.bi kaç gündür boğulurcasına öksürüyodu.sabah uyanınca nefesinde bi farklılık hissettik çok hızlı nefes alıp veriyo karnını acınca ve kıyafetiyle bile göğsünün inip çıktığı belli oluyo..hemen doktora götürdük çok şıkışmış yatması gerekir dedi bizde işe gidicektik akşam getirelim dedik.yinede ilaçlarını yazdırdık.macrol yazdı.prednol l iğne yazdı 3 tane.ventolin ve pulmicort yazdı.çıkmadanda bi tane iğne yaptırdı bize.şimdi kötü gözüküyor bartu ateş yok halsiz nefesi bi garip napalım sizce

-------------
DİDE

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 02 Oca 2016 Saat 21:01
SADECE: Ventolin, sprey kullanin, sonucu bana yazin. SAKIN Prednol, Pulmicort kullanmayin.

Mesaj Tarihi: 02 Oca 2016 Saat 21:33
Ventolini makinada kullanılanı verdi 20 dk bir 3 defa kullandık sonra 2saatte bir kullanım dedi ona başlamadık .kullanılan 3defada nefeste değişiklik yok hemen olurumuydu bilmiyorum gece boyu kullanıcaz sabah yazarım yine ne Zaman değişiklik olur çok korkuyorum

-------------
DİDE

Mesaj Tarihi: 03 Oca 2016 Saat 06:01
Meslek hayatim boyunca, hicbir hastamda boyle tedavilere hic gerek olmadi...
Anlamiyorum, neler oluyor, orada!!!
Ventolin neyse de, sakin Pulmicort veya Flixotide gibi kortizonlu spreyleri kullanmayin.

Mesaj Tarihi: 03 Oca 2016 Saat 09:57
Peki Kadir bey bana diyinki şöyle yapalım sadece ventolinle devam ediyorum nefes biraz daha iyi ama hala kıyafetinden bile gözüküyo göğsünün inip çıkması halsiZ cok hep oturuyor .bekliyelimmi bu nefes olayı normal kendiliğinden sadece ventolinle düzelirmi dk soluk alışı 30civarı

-------------
DİDE

Mesaj Tarihi: 03 Oca 2016 Saat 17:28
Soluk alis sayisi; normale yakin. Ates yoksa sadece Ventolin sprey kullanin. Makina etkili olmayabilir.
Solunum sikintisi varsa, Bricanyl surup, gunde: 3x1 olcek (5ml) baslayin.
Eski mailleri okuyun,

Mesaj Tarihi: 03 Oca 2016 Saat 20:44
Peki cok teşekkür bu ventolinle spreyi kaç gün günde kaç kez kaç fıs kullanalım

-------------
DİDE

Mesaj Tarihi: 04 Oca 2016 Saat 07:42
Tedavi makasadi ile degil, cok sikistiginda kullanin... Asiri kullanirsaniz, carpinti yapar.

Mesaj Tarihi: 04 Oca 2016 Saat 09:26
şu an sıkışıklık yok fakat nefes alıp verirken hala gögüs inip tekrar cıkıyo bu gözüküyo.böyle devam etmesi normalmi biraz hareket etsin yorulup oturuyo.

-------------
DİDE

Mesaj Tarihi: 04 Oca 2016 Saat 17:48
Ates yoksa, yemesi-icmesi duzeldi ise, takip edin...

Mesaj Tarihi: 05 Oca 2016 Saat 10:05
kadir bey coçuk 3 gündür nefes aynı gözüküyo yeme içme yok denecek kadar az ve çok yorgun hep yatmak istiyo sadece gerektikçe ventolin kullandım.ama artık dayanamadım başka bi doktora götürdüm bronşit dedi istersen yatıralım istersen iğne tedavisi dedi .iğneyi seçtim forsef verdi günde 1 defa 6tane..çokmu kötü bişey yapıyorum çok halsiz ama kan tahlili hiçbiri istemedi sadece dinlediler

-------------
DİDE

Mesaj Tarihi: 05 Oca 2016 Saat 21:20
Bronsit; antibiyotiklerle tedavi edilmezki!!!
Bari hemen bir kan sayimi yaptirin, WBC: 17'den dusuk ise, Grip olduguna sizi ikna edebilirim..
Hic olmazsa, cocugu ignelerden kurtaririm..
Bronsit'e Novosef igne ha!!!

Bronsit ile ilgili yazilarimi okuyun.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat