Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

yenidoğanda illadin kullanimi

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Yenidoğan
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=51529
Tarih: 17 Nis 2025 Saat 23:44

Konu: yenidoğanda illadin kullanimi
Mesajı Yazan: asyaeren
Konu: yenidoğanda illadin kullanimi
Mesaj Tarihi: 15 Ara 2015 Saat 14:52
Hocam merhaba,
Oglum 25 gunluk ikimizde agir grip olduk. Nefes alamiyor alamadikca cok agliyor. Surekli serum fiz. Yapip hortumlu aspiratorle cekiyorum biraz rahatliyor. Bir defa mecbur kalip illadin damlattim.
Bu yas araliginda illadin olur mu bilemedim yazilarinizda da bu yas icin bilgi bulamadim. Kullanim uygun mudur? Zor emiyor, uygunsa kullanayim.

-------------
Asyaerenn

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 15 Ara 2015 Saat 19:26
SADECE: Kulak agrisi oldugunda kullanin... Burundan nefes alamadiginda, agizdan nefes alir.

Mesaj Tarihi: 15 Ara 2015 Saat 19:34
Buyuk oglum (2 yas) her grip olusunda illadini 3 gun kullaniyorum, bu cevabiniz yenidogan icin degil mi hocam? 
Tesekkurler

-------------
Asyaerenn

Mesaj Tarihi: 15 Ara 2015 Saat 19:42
Acikcasi, kullanilabilirde, isin 'cilkini' cikarmayin diye, biraz sakinca koyuyorum..
Cok darda kalmadikca, sadece burun acmak icin kullanmayin.
Yoksa, zirt-pirt her burun tikanikliginda kullanirsiniz diye korkuyorum.

Mesaj Tarihi: 15 Ara 2015 Saat 20:28
Anladim hocam.  Bir yazinizda iliadin icin gereksiz de olsa kullanilabilir ama  3 gun kullanmaniz gerekir diye okumustum tabi yine gripte tikaniklik olunca kullaniyorum. Maili yanlis mi okudum acaba dedim ondan teyit etmek icin sordum. 
Buyuk oglum krese gittiginden 15 gunde bir burun/geniz akiyor oksuruyor.  Gittigimiz doktor bogaz temiz ama gecirdigi griplerden dolayi sol kulakta sivi goruyorum deyip agumentin verdi. Kulak cekistirmesi ve agiz kokusu da oldugu icin antibiyotigi kullandik. Simdi tekrar antibiyotik kullanmak istemiyorum o yuzden gripteki tikaniklikta iliadin kullaniyorum.

-------------
Asyaerenn

Mesaj Tarihi: 16 Ara 2015 Saat 02:13
Orta Kulak Iltihabi ihtimali OLUNCA,  evet !!!   En ufak bir suphede bile kullanin... Sadece burun acmak icin, degil.
Siz bakmayin Turk doktorlarina, onlar dunya'da Fizyopatoloji okumadan mezun olan yegane doktorlar oldugundan,  hicbir hastaligin, olus mekanizmasini bilmezler..
Her hastaliga, Antibiyotik dayarlar.

Mesaj Tarihi: 16 Ara 2015 Saat 08:25
Tesekkur ederim hocam

-------------
Asyaerenn

Mesaj Tarihi: 17 Ara 2015 Saat 09:33
Hocam buyuk oglum dun babaannesinde kaldi, dediklerine gore sabaha kadar uyanip kulaginin acigini soyleyip huysuzluk yapmis. İliadin sadece kullansam cozum olur mu yoksa bir kbb gotureyim mi ?  Biliyorsunuz sakiz gibi antibiyotik veriyorlar. (Cepten yaziyorum yazim yanlisliklarim varsa ozur dilerim)

-------------
Asyaerenn

Mesaj Tarihi: 17 Ara 2015 Saat 18:27
Hemen Iliadin damla baslayin.

Mesaj Tarihi: 17 Ara 2015 Saat 19:45
Tamam hocam, sevgiler.

-------------
Asyaerenn

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat