4.5 yaş gıda zehirlenmesi
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İshal & Kabızlık & Kusma
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=51328
Tarih: 28 Ağu 2025 Saat 13:50
Konu: 4.5 yaş gıda zehirlenmesi
Mesajı Yazan: yukselkerse
Konu: 4.5 yaş gıda zehirlenmesi
Mesaj Tarihi: 30 Kas 2015 Saat 20:11
Hocam merhabalar kızım dün gece kusma şikayetiyle özel bir hastanenin aciline gitti. Dr idrar tahlili istemiş idrar yolu enfeksiyonu çıkmamış. Yediği birşey dokunmuş olabilir demiş. Sadece metpadid şurup yazmış. Hastanede emadur fitil uygulamış. Kızım sabah kalktı içtiği suyu kustu. Bizde çocuk drna gittik. Gitmeden önce şuruptan bir ölçek kullandık. Doktor 2 saat gözetim altında birşeyler yesin su içsin dedi. O süreçte kusma olmadı. Seruma gerek yok dedi. Gıda zehirlenmesi dedi. İshal aşırı olursa reflor kullan dedi. Şuan ishal yok. Ateşlendi 39 oldu indi çıktı. Şuana kadar kusma yok. Tedavi uygun mu hocam. Birde üst üste kusma olmassa şurup verme yan etkisi çok kullanma dedi. Bu arada bende hastayım emen kızım var. Aile hekimi agumentin bid 625 verdi. Henüz kullanmadım. Ama ara ara ateşleniyorum. Eklem yerlerimde ve boğazımda çok ağrı var. Sizce kullanmalımıyım. Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 01 Ara 2015 Saat 06:51
Ishaller; tedavi gerektirmezler.. Hicbir ilaci kullanmayin. Eski mailleri okuyun.
Agizinizda; pis koku ve dil ustunde kalin pas tabakasi yoksa, sakin Antibiyotik kullanmayin.
|
Mesajı Yazan: yukselkerse
Mesaj Tarihi: 07 Ara 2015 Saat 03:41
Hocam merhabalar, geçen hafta hastalığımın ağır seyretmesi nedeniyle antibiyotik kullandım. 5 gün kullanırken bogazdaki ağrım azalmıştı. Fakat ilaç bitti ve benim boğaz ağrım tekrar ortaya çıktı. Yutkunma da çok büyük zorluk yaşıyorum. Ağrı kulaklarımda da ağrıya sebep oluyor. Bugün yine vücudumda bir titreme ve üşüme oldu. Tuzlu suyla GARGARA yapıyorum ama pek faydası yok. Evde tantum verde gargara varmış onuda kullandım ama boğaz ağrımda ve yutkunma güçlüğümde hiç bir gelişme yok. Sizce kbb à gitmeliyim? Cevap için şimdiden teşekkür ederim. Bu arada kızım iki gün sonra düzeldi. İshalde olmadı.
|
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 07 Ara 2015 Saat 04:21
Sadece; bir kan sayimi yaptirip, WBC degerine bakmak yeterli olur. Yuksek cikarsa, antibiyotik gerekir, dusuk cikarsa, Grip demektir.
|
|