Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Çok acil(kusma)

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İshal & Kabızlık & Kusma
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=51294
Tarih: 13 Eyl 2025 Saat 18:45

Konu: Çok acil(kusma)
Mesajı Yazan: ibame
Konu: Çok acil(kusma)
Mesaj Tarihi: 28 Kas 2015 Saat 02:23
Hocam iyi geceler oğlum 5 yaşında.çarşamba günü kusmadan sonra karnım ağrıyor dedi ve kudtu.perşembe günü bir cuma günü de bir kez olmak üzere toplamda 3 kez.fakat ishali devam ediyorken.çok şiddetli karın ağrıları vardı ve hiçbirşey yemediği ve içmediği için acilde serum yakıldı.flagly verdiler iki kez verdim ama bu gece yine karın ağrılarına dauanamayınca acile geldik tahlil tetkik film derken 15 mmlik invajinasyon dediler.öncesinde yanlız lavman yapıldı ve çocuk dışkıladı.hala ishal...sabaha kadar gözlem için hastanedeyiz serum veriyorlar ama benim içim hiç rahat değil.nolur yardım edin..teşekkürler

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 28 Kas 2015 Saat 07:20
SAKIN: Flagyl kullanmayin..
Ya bunlar cidden ya cok cahiller , yada sahtekarlar... Invaginasyonlu cocukta,  hic kaka cikmaz , sizinkisi ISHAL... Hem ishal, hem Invaginasyon, bir arada, ASLA OLMAZ.  Bunu o aptallara aynen soyleyin...
KACIN ORADAN...

Kusma olmadan, sadece ishal ile bir SU KAYBI OLMAZ, sakin korkmayin..  Sakin o sahtekarlarin sizi kandirip, hastanede tutmalarina musade etmeyin.. Hemen kacin. Ne serumu imis??? Bunlar resmen uc-kagitci soyguncular.

SAKIN: Antibiyotik vermeyin, ishal en az 5 gun daha uzun surer.

Mesaj Tarihi: 28 Kas 2015 Saat 09:39
Ayrıntılı ultrason yapacaklarmış tekrar.serumdan sonra tekrar kaka ve gaz yaptı.ama karnım ağrıyor diyor hala.ishal kaynaklı gazdan mıdır?üç gündür bişey yemiyo ki çocuk ona rağmen su gibi boşalttı.serum bağlıyken yine de kusarmıydı bir düğümlenme olsa?bir anne bu kadar korkurulur mu o kadar kızgınım ki...

Mesaj Tarihi: 28 Kas 2015 Saat 16:08
Hocam oğlum serum çıkar çıkmaz su istedi falat içer içmez kustu arkasından açma yedionuda çıkardı mide bulantısı devam ediyor eve gidip emedur verip beslemeye hareket ettirmeye mi çalışsam.yanlış birşey yaparım diye çok korkuyorum herkes bir şey söylüyor bu arada ishal devam ediyor ve cerrah ishalde invanigasyon olabileceğini ama önemli boyutta olmadığını söyledi ama kusma devam ettiği için bırakmak istemiyorlar nolur yardım edin o kadar korkuyorum ve çaresizim ki.

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 28 Kas 2015 Saat 17:56
Bunlar resmen sahtekar.... Invaginasyon'un azi-cogu OLMAZ....
Ne demekmis: "..cerrah ishalde invanigasyon olabileceğini ama önemli boyutta olmadığını söyledi .."

Invaginasyonun; BOYUTU yoktur.... YA VARDIR, YADA YOKTUR!!!
( "Biraz Apandisiti var" demek gibi bir sey)
Kacin oradan, yoksa; Hastanede ne cihaz varsa hepsine sokacaklar. Varsa, MR bile yaparlar.
KACIN, evinize gidin.

Muhtemelen, Norovirus veya Rotavirus ishali!!! Tedavisi yoktur, kendiliginden iyilesir. Sadec Emedur100 kullanin, bol su/sivi vermeye bakin.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat