Kakada kan
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İdrar & Kaka Sorunları ve Tuvalet Eğitimi
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=51266
Tarih: 24 Ağu 2025 Saat 03:57
Konu: Kakada kan
Mesajı Yazan: caglayan
Konu: Kakada kan
Mesaj Tarihi: 26 Kas 2015 Saat 10:12
Hocam merhaba, kızım 12 eylül. 2015 doğumlu. 3390 gr ve 51 cm doğdu. Şu anda 61 cm ve 5200 gr. 2 gün önce verem alışı dışındaki 2. Ay aşılarını yaptırdık. Sadece emiyor. Bugün sabah ise kakada kan vardı. Resmini göndersem, biliyorum aşırı beslenmekten olabilir ama kızım günde 6 kez falan 7 8 dakika emer. Aşırı emen bir Bebek değil. Benim inek sütü ve türevi ürünler tüketmemle alakalı olabilir mi gibi bir soru sorsam umarım çok kızmazsınız. Teşekkürler hocam
|
Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 26 Kas 2015 Saat 10:29
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 26 Kas 2015 Saat 18:03
Fazla beslenmekten, sakin hicbir seyi degistirmeyin.
Eski mailleri okuyun.
|
Mesaj Tarihi: 30 Kas 2015 Saat 11:50
Cevabınız için çok teşekkürler Hocam, ben kendimce emzirme aralarını açmaya çalışıyorum. Zaten gece bir sefer uyanıyor, sonrasında da 2 ya da 3 saate bir emiyor. 2 gün boyunca kanlı kaka olmadı ancak Bu sabah yine kanlı kaka vardı. çok az miktarda kaka vardı fakat bir o kadar da kan. Sonraki bezde de aynı şekilde. Kaka yeşil değil sarıydı. Sorum şu ki bu kanamaların bebeğim için zararı var mıdır? Devam etmesi sıkıntı yaratır mı? Fazla beslenme neden kanamaya yol açıyor? Bezi açtığımda kan görünce çok üzülüyorum. Kafaya takmamaya çalışıyorum ama. onun dışında saç diplerinde konak var, kulak arkasında da pullanma var. Bebeğim 78 günlük, 3390 ve 51 cm doğdu, geçtiğimiz hafta yani 70 günlük iken 61 cm ve 5180 gr idi. Kusması yok denecek az ve sakin bir bebek yani gaz sancımız vs pek olmuyor. Tekrar teşekkür ederim Hocam, saygılarımla
|
Mesaj Tarihi: 30 Kas 2015 Saat 18:18
Hala cok yiyor.. Sancisi olmadigi icin, hicbir degisiklik yapmayin. Bu konu ile ilgili cevaplari okuyun.
|
Mesaj Tarihi: 07 Ara 2015 Saat 11:23
Hocam merhaba,
Kızımın yeşil mukuslu kakası devam ediyor. Bir ara sarıya dönüştü ama sümüksüydü yine. Fakat bugün poposunda da kızarıklık başladı. Pişik gibi değil de isilik gibi. Ne tavsiye edersiniz? Teşekkürler
http://hizliresim.com/kLM0YJ">
|
Mesaj Tarihi: 07 Ara 2015 Saat 19:04
Kimyasal yanik... Asiri beslendigi icin, barsaklar, yeni gelenlere yer acabilmek icin, kaka daha; yesilden sariya donemeden, barsaklardan atilinca, icindeki enzimlerde, aktif olarak atiliyor ve deri bir sekil, "Hazim" enzimleri ile zedeleniyor. Kaka ne kadar uzun sure cilde degerse, hasar da o kadar fazla oluyor. Eczanede; Eau Borique %3'luk hazirlatin, her temizlikten sonra bu sivi ile nemlendirin, 2 defa Ultralan pomat surun, diger seferlerinde, Desitin (mavi) kullanin.
|
Mesaj Tarihi: 08 Ara 2015 Saat 11:16
Çok teşekkürler Hocam, son olarak aşı ile ilgili sorum olacak. İlk çocuğumu Almanyada büyüttüm, aşı takvimleri biraz farklı, kafam karıştı açıkçası. Şöyle ki biz 12 Eylül doğumluyuz. 16 Ekim de hepatit b aşısını olduk. 22 Kasım da ise Karma aşıyı olduk. BCG aşısı ellerinde yoktu, yaptıramadık. Yarın yani 9 Aralık ta rota ve BCG aşılarını bir arada yaptırsak uygun olur mu? 22 Kasım'da karma olduğu için 9 Aralık yakın bir tarih olur mu? Ne tavsiye edersiniz? Teşekkürler, saygılar..
|
Mesaj Tarihi: 08 Ara 2015 Saat 18:04
22 Aralik dan evel, hicbirini yaptiramazsiniz.. Bir tek BCG asisi yapilabilir, zira BCG asisi Humoral degil, Hucresel bagisiklik ile calisir. Antikor yapmadigi icin, obur asilarla arasinda bir zaman farki olmasi gerekmez. Bu bilgi, henuz Turkiye'de yoktur, bosuna doktorlarla munakasa etmeyin, ne dediginizi anlamazlar bile.. Rota dahil, Hepatit B ve gerisi, 22 Araliktan sonra yapilir.
|
Mesaj Tarihi: 15 Ara 2015 Saat 23:31
Hocam merhaba,
Bugün kızımın 3 ay kontrolü vardı. Kızım 3 aylık oldu, 3390 51 cm 36 başçevresiyle doğmuştu. Bugünkü ölçümleri 5540, 63 cm ve 40 cm. Sizin tablonuza göre kilo ve baş çevresi geride:( 20 gün öncesinde 5180 di, pek kilo almamış gibime geldi. Bunun sebebi mukuslu kaka olabilir mi çünkü günde 5-6 sefer kaka yaptığı zamanlar oluyor. Bez dolup taşmıyor. Öte yandan yukarıda da yazdığım mukuslu ve kanlı yeşil kakadan dolayı doktor rotavirüs aşısı yapmak istemedi, yan etkilerinden dolayı. Ne düşünüyorsunuz kızımın gelişimi ve aşısı hakkında? Saygılar
|
Mesaj Tarihi: 16 Ara 2015 Saat 02:38
Kayde deger bir eksiklik yok, sakin kurcalatmayin. Asi olmasinda hicbir mani yok. HEMEN yaptirin.
|
Mesaj Tarihi: 07 Oca 2016 Saat 00:08
Hocam merhaba, size daha önce 12 eylül dogumlu kizimin kanli
kaka yaptigini yazmis ve fotosunu da göndermistim. Siz de cok yiyen bebek
kakasi demis ve birsey yapmamami söylemistiniz. Ancak bebegim kilolu bir bebek
degil. 3390 dogdu. Ilk ay 4200, ikinci ay da 5280 oldu. 3. Ay ise sadece 5760
gr idi. Gectigimiz hafta tarttigimda 5900 gr geldi, bu hafta ise 5800 e
gerilemis. Bu kilo verme beni korkuttu. Yalniz hocam söyle bir durum var ben 20
gündür diyet yapiyorum. Et, süt ve süt ürünleri, yumurta, tavuk eti
tüketmiyorum. Kilo almama da bunun etkisi olmus olabilir mi? birkac defa daha kan
oldu ancak mukus hep devam ediyor. Bir de hocam biz vigantoletten diye bir d
vitamini tableti kullaniyorduk. Almanyadan bu sene döndük ve ilk kizimda da
bunu kullanmistik. Bu tableti kesmemle kan
görmez oldu. Pek cok sey düsünüyorum ama bulamiyorum, kizim da kilo almiyor.
Son olarak hocam kizimin bir kac gündür hiriltisi vardi. Burnu
tikali gibi ama degilde. Sümük yok. Bugün hapsurma da artti ama ardarda 4 5
kere. Hafif oksürük de eslik ediyor. Dokundugumda kafasi soguk, sanki soguk
terliyor. Bütün bunlar acaba alerji mi dedirtiyor. Yardiminizi, yorumunuzu
bekiyorum. saygilarimla
|
Mesaj Tarihi: 07 Oca 2016 Saat 04:18
Niye diyet yapiyorsunuz??? Tabiiki sutunuz azalair ve cocuk daha az kilo alir.
Grip geciriyor. Ne allerjisi??? Ocak ayinda ne allerjisi!!!
|
Mesaj Tarihi: 07 Oca 2016 Saat 05:20
acikcasi hocam diyet yapmadigim zaman yani kakasinda mukus ve kan devam ediyor olunca bagirsaklarinda ileride cok daha ciddi tehlikeler olusturacak hasarlarin meydana gelebilecegini söyledi doktor. su anda bagirsaklarin tahris oldugunu. o sebeple bunu tetikleyecek seyler yememem gerektigini. bebegim emiyor ve süt yetiyor gibi duruyor aslinda yani aclik aglamasi yok. 4 5 kez oldukca sivi kaka yapiyor.
aslinda ablasi da gripti gecen hafta, ondan kapmis olmasi virüsün kulucka süresi falan tutuyor ama daha önce ablasinda da yasadigim hastaliklarda burun ciddi tikanik olur ve önce sivi ve giderek koyulasan sümük olurdu. bunda hic öyle birsey yok- öksürme, hapsirma ve hirilti- ates vs de olmadi. acaba kaloriferlerden dolayi ortam kuru olunca mi bu tepki oluyor ya da akar alerjisi mi var diye düsündüm:(
|
Mesaj Tarihi: 07 Oca 2016 Saat 17:42
Palavra, hicbir sey olmayacak... Ne akar'i??? Evinizde, dedenizden kalma 100 senelik asari-antika hali, kilim'mi var?? Sadece Serum fiz kullanin.
|
|