Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

baş ağrısı

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Çocuk Hastalıkları
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=51128
Tarih: 28 Tem 2025 Saat 00:54

Konu: baş ağrısı
Mesajı Yazan: esra_kocabiyik
Konu: baş ağrısı
Mesaj Tarihi: 14 Kas 2015 Saat 19:01
merhaba hocam. oğlum 2009 eylül doğumlu.. iştahı boyu kilosu gayet iyi hatta biraz iri.. bir kaç ay önce boyu 120 kilosu da 20nin üstündeydi..
yaklaşık 4,5 yaşından beri baş ağrısı oluyor.. nerdeyse haftada bir ağrısı oluyor.. ağrı kesici ile rahatlıyor diye şimdiye kadar önemsemedim ama bi çocukta bu kadar sık baş ağrısı olurmu die kuşku düştü içime.. benim bile bu kadar ağrımıyor başım.. 

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 15 Kas 2015 Saat 07:29
Bir suru sebebi var. once bir Goz doktoruna goturun.

Mesaj Tarihi: 15 Kas 2015 Saat 10:03
Hocam başka neler olabilir ? Görme ile ilgili hicbi sıkıntı yasamadik simdiye kadar.. pts göturcem bi göz druna ama baska bi bölüme daha goturmem gerekiyosa hazir hastaneye gitmisken gostereyim... cok korkuyorum. ..

Mesaj Tarihi: 15 Kas 2015 Saat 17:57
Sinuzit, Migren, Temporal arterit, Kafa ici basinc artmasi yapan sebepler ( Goz dibi muayenesinde belli olur)..

Mesaj Tarihi: 15 Kas 2015 Saat 19:24
göz dibi muayenesi çocuklara da uygulanabiliyor dimi hocam? özellikle istiyeyim ona göre... 

Mesaj Tarihi: 16 Kas 2015 Saat 05:53
Istemenize gerek yok, isini bilen bir Goz doktoru, zaten inceler.

Mesaj Tarihi: 16 Kas 2015 Saat 17:13
Hocam göz druna götürdüm bugun hem göz muayenesi hem de göz dibi muayenesi temiz çıktı. .simdi baska yapmamız gereken birsey varmi?

Mesaj Tarihi: 16 Kas 2015 Saat 18:10
Bas agrilari devamli OLMUYORSA, bosverin...

Mesaj Tarihi: 16 Kas 2015 Saat 18:19
Sürekli agrisi oluyor diyemem ama ne bilim bi cocuga göre fazla geldi.bazen haftada bir bazen iki haftada bir.. bazen bi kqc  haftada bir...
Bundan sonra takip edeyim çetele tutayim hangi durumlarda ne zaman agriyor die...  
Buarada başka kontroller yaptirmamiz gerekirmi?

Mesaj Tarihi: 16 Kas 2015 Saat 18:56
hocam bir de siz göz dibi muayenesinden bahsedince ben netten biraz baktım da bir çok hastalığın teşhisi koyulabiliyormuş bu muayene ile.. 
bugün gittiğimiz göz dr.u gözünde bi problem yok dedi, ben de başka bi sıkıntı varmı dedim, bişi demedi. migren filan olabilirimi dedim , biz anlamayız dedi... bu detayı da söylim dedim

Mesaj Tarihi: 16 Kas 2015 Saat 21:54
Dogrudur...

Migren olsa, cok fazla sikayet eder. Agrisi kuvvetlidir.

Mesaj Tarihi: 16 Kas 2015 Saat 22:16
arada kuvvetli oluyor, nadir de olsa ağlıyor ağrıdan.. 
ara ara bacak ve ayak taban ağrısı oluyor, taban çukurunda genelde.. 
geçen sene yapılan kan sayımında kanı olması gerekenden fazla demişti dr. hala aynı mı bilmiyorum ama bu ağrılar için sebep olabilirmi?

Mesaj Tarihi: 17 Kas 2015 Saat 08:11
O kan tahlilinin tamamini bana iletebilirmisiniz.

Mesaj Tarihi: 17 Kas 2015 Saat 10:47
O Tahlili bulamadım hocam..en erken iki yil oncenin tahlilini buldum tam kan sayim iki ay arayla yapılmış...
yeni bir tahlil yaptıralımmı?

Mesaj Tarihi: 17 Kas 2015 Saat 17:21
O 2 yil oncekini bir gonderin, once oradan bir baslayalim, ne olmus-ne bitmis....

Mesaj Tarihi: 17 Kas 2015 Saat 19:01
hocam iki ay arayla yapılmış iki tahlil.. ikisi de 2 yıl öncesine ait.

Mesaj Tarihi: 18 Kas 2015 Saat 02:24
O vakit, agir bir Grip gecirmissiniz. EGER, o devrede, antibiyotik kullandi iseniz, toparlanmaniz zaman alir.
HGb ust sinirda ama zehirlenme dozlarinda degil.
O tarihten sonra, bir daha Demir ilaci kullanmadi iseniz, simdiki sikayetlerinizin onunla bir ilgisi olamaz. Kullandi iseniz, yeni "Kan sayimi" gerekir.

Mesaj Tarihi: 18 Kas 2015 Saat 05:39
Evet hocam o zamanlarda cok uzun suren bi grio gecirmisti hatta kulaklari surekli agriyordu..o zamanlar sizi bilmiyorduk. Hem o aya kadar 6 ayda 8 sise antibiotik verdiler :( en son yetmedi ameliyat dediler hem kulagina tup takildi hem geniz eti alindi.. o tahlillerin onceki tarihli olani da ameliyat oncesi yapilmisti... sizi de o aydan sonra tanidim ve iki yildir sizin onayiniz disinda hic ilac kullanmadik... 

Demir konusunda,sadece bebekken cok kisa bi sure demir damlası kullanmıştı. . Sonra hiç kullanmadik.. ama hergün bi kaşık keçiboynuzu pekmezi ve hani şu vitaminli balik yaglarindan içerdi. . O tarihten sonra da  içti hergün olmasa da..

Mesaj Tarihi: 18 Kas 2015 Saat 06:42
Turkiye'de doktorlar ne hikmetse, sekeri yasaklarlar, pekmezi verirler.. Sakin pekmezlerle ugrasmayin, saf seker olup, aynen sekerler kadar zararlidirlar.. Bu aptallarin yuzunden bir suru seker hastasi bal veya pekmez yiyerek seker komasina girmistir.

Okumaya devam edin.

Mesaj Tarihi: 18 Kas 2015 Saat 08:42
Anladım hocam.
Peki bu basagrilarimizin nedeni iki yil onceki bu tahlillerle alakali midir?

Mesaj Tarihi: 18 Kas 2015 Saat 18:11
Bir baglanti goremedim. Ciddi durumlarda, agri devamli ve cok siddetlidir.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat