Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Aşı

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Aşılar
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=51124
Tarih: 25 Ağu 2025 Saat 08:43

Konu: Aşı
Mesajı Yazan: NURSENGOK
Konu: Aşı
Mesaj Tarihi: 14 Kas 2015 Saat 13:06
Hocam merhaba,
30 Eylül 2015' de doğan bir oğlum var. 4 Aralık' ta yapılacak aşıları; Dabt- İPa-Hİb
1-Bu aşılar doğru aşılar ve zamanında yapılması gereken aşılar mıdır? Bu ayda yapılması gereken başka aşı var mıdır?
2-Pnömokok aşıları hangi ayda yapılacak?
4- 2 Kasım' da Hepatit B' nin 2. dozu yapıldı. Koldan adele içine yapın dedim " Tutmaz, daha çok küçük, kasları bile tam gelişmedi acı çeker " dediler ve bacaktan yaptılar. Şimdi bu aşı tutmadı mı?
5- Doğduğu gün yapılan Hepatit B' nin ilk dozunu da mı bacaktan yapıyorlar? Koldan mı yapılması gerekiyor?
6-Bir de gazlı kaka normal midir? Bizim delikanlı kaka yaparken bayağı gaz çıkarıyor da...
Teşekkürler...

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 14 Kas 2015 Saat 18:31
1- " Dabt- İPa-Hİb " Bu asi zaten; hepsi bir arada olan; 5'li karma asisi.. Ayri-ayri yapilmiyor.
2- Beraberinde; Zaturre(KPA) asisi ve agizdan (icirilen) Rotavirus asisini ayni gunde yaptirin..Rotavirus asilari ile ilgili makalemi ilk sayfadaki yazarlar bolumundeki, benim arsiv den bulup okuyun.
3- Ilk sayfadak ASI cetveline bakin.
4- Muhtemelen tutmayacak.. Adele icine yapabildilerse, belki tutar.
5- Muhim olan, kucuk adeleye ve ADELE ICINE yapilmasidir. Cok kucuk cocukta; bacaktan, AMA ADELE ICINE yapilirsa da tutar.
6- Gazini agizdan tam cikarmadiginizi gosterir... Gaz ile ilgili yazilarimi, "Yeni doganin Ozellikleri" makalemi okuyun, Gaz ile ilgili Video'yu seyredin.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat