Merhabalar sayın hocam ; kızım 11 yaşında ve sayenizde- Allah sizden Razı olsun sizden - 5 yıldan fazladır Strep A dışında hiç doktor yüzü görmeden gayet sağlıklı büyüdü ve büyüyordu kii ; maslesef 1 yaş sonrası katı gıdayı reddetmesi neticesi bol- çok bol kusmalı dönemler sonunda reflü tedavisi gördüğü günlere geri döndük ( o dönemlerde boşu boşuna allerji / astım tedavilerinden binlerce kere hamd olsun yine sizin ve grip tedavilerimizin sayesinde kurtulmuştuk ) 1.5-2 yaş civarı çocuk gastroloğunun önerisi ile ( endoskopiye kıyamadığımızdan ) gaviscon- zantac ve motilium üçlüsünü 5 ay düzenli kullanarak atlatmıştık . Ama şuan , yine - yeniden hortladı bu reflü kabusu . Her yemek sonrası kusacak derece öksürük - allahtan büyüdüğü için kusma refleksini artık kontrol edebiliyor) ağzına acı sular gelmesi - miğde bulantısı -göğüs yanması şikayeti çook fazla :( yüksek yastıkla yatırıyorum , çook rahatsızsa bir çorba kaşığı gaviscon veriyorum iyi geliyor ama ilk yemekte başa sarıyoruz ... Malum sebeplerle doktara gitmek istemiyorum ve birtek size inanıp güveniyoruz .. Ne dersiniz - biz yine zantac ( gece yatarken 2 kaşık tek doz) + gaviscom( her yemek sonrası ) + motilium ( yemek öncesi ) başlasak olmaz mı .. Böylebir denemenin zararı olur mu ? Ve kaç ay devam etmeliyim ? Yine geçmişdeki gibi 4-5 ay mı ? Fikrinizi ivedilikle rica eder, sonsuz saygı ve teşekkürlerimi sunarım 
|