Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

İdrar testi

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Testler & Tahliller & Teşhisler
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=51081
Tarih: 14 Eyl 2025 Saat 20:23

Konu: İdrar testi
Mesajı Yazan: NaViNez
Konu: İdrar testi
Mesaj Tarihi: 11 Kas 2015 Saat 06:23
Merhaba hocam 7 yaşında kızımın küçüklüyünden beri yılda 1-2 kez iç çamaşırında sarı lekelenmeler oluyordu ve de bir müddet sonra kendiliyinden geçiyordu.şimdi yine bu tarz bir lekelenme söz konusu ve ben evde yaptığım compur test (idrar testi)sonucu idrarında leykosit ++ve de protein + şeklinde çıktı.(kızım tek böbrekli).Endişelenecek bir durum varmı?ne yapmalıyım?cevabınız için teşekkürler

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 11 Kas 2015 Saat 07:08
Nitrit:(-) ise, onemli bir sey yok.
Sabunlu sicak su icinde oturtun.
Eski mailleri okuyun.

Mesaj Tarihi: 23 Kas 2015 Saat 23:32
Hocam bu konuda olan tüm mailleri okudum,bazılarında geçmezse yine danışın demişsiniz aklıma takılan kızımda bu problemin hemen- hemen her sene ve bu aylara tesadüf etmesi acaba başka bir problem olurmu diye affınıza sığınarak bir daha sormak istiyorum bu tür lekelenmelrin doğru temizlenmemekden başka bir sebebi oluyor mu?

Mesaj Tarihi: 24 Kas 2015 Saat 06:57
Olsa, sicak su ile iyilesmez.

Mesaj Tarihi: 24 Kas 2015 Saat 22:21
Hocam bugun crantea(cranberry)diye cay buldum eczaneden leykositleri atmaya yardimci olur diye duşündüm,eğer onay verirseniz kızım için cran çay ve de sıcak sabunlu suyu denemek istiyorum.Bu çayı kaç gün günde kaç kere vermeliyim?

Mesaj Tarihi: 25 Kas 2015 Saat 17:45
Ona o kadar para vereceginize; dogrudan, Kuruyemiscilerde satilan aslini, "Cranberry" olarak alin. Gunde 1 defa, 1 corba kasigi dolusunu, kuru uzum yer gibi yiyin veya haslayin, sikip suyunu icin. Cok daha etkilidir.
Eski mailleri okursaniz, senelerden beri Cranberry kullandigimizi gorursunuz.

hadise Lokositlerin atilmasi degildir... Bakterilerin Idrar Yollarina yapismasini onlemektir.. Siz Turkiye'deki Laboratuvarlara inanmayin, onlar hic gormeseler bile "Lokosit goruldu" diye rapor yazarlar..
Inanmazsaniz, idrar diye "Idrar gorunumunde, cay suyu" gonderin, onda bile Lokosit gorurler.

Mesaj Tarihi: 25 Kas 2015 Saat 18:25
Testi laboratuvarda yaptırmadım hocam,evde compur test yaptık orada leykositlleri fazla olduğunu gösterdi.cranberry hakkında yaZdıklarınıZı okuduğum için o çayı arayıp zor buldum,yaşadığım yerde meyveSini bulmadım,bizim dilimiDe ismini bilmediyim için

Mesaj Tarihi: 25 Kas 2015 Saat 18:56
Bulamazsaniz, cayini kullanin.. Bazi yerlerde; "Yaban Mersini" diye satiliyor.
Idrar testinde; NITRIT kismina bakin. (-) ise IYE yok demektir, Lokosit sayisi sizi aldatmasin.

Mesaj Tarihi: 25 Kas 2015 Saat 19:15
Nitrit - hocam,yinede cranberry çayını kullanmamıZın bir sakıncası yok değil mi?sadece leykosit ve eser miktarda protein var

Mesaj Tarihi: 25 Kas 2015 Saat 19:32
NITRIT:(-) ise, hicbir seye gerek yok.. Kiz cocuklarinda idrardaki Lokositlerin cogu genital bolgeden bulasir. Nitrit ESASTIR!! Gerisi hikayedir.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat