aşı
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Aşılar
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=51045
Tarih: 28 Ağu 2025 Saat 08:39
Konu: aşı
Mesajı Yazan: esen
Konu: aşı
Mesaj Tarihi: 09 Kas 2015 Saat 14:59
Hocam mrblar 18. Ay asisi gecti diye ebeyi arattim bgn oglum 18 ay 4 gunluk oldu . Ebe demiski carsamba gunu yeni basliyor asilar 2 bcaktan birde agizdan cocuk felci asisi var demis ben sizin asi kayitlarinda 18. Ayda birtek karma asi gordum hocam bu ebenin dedigi 3 asi birden ne oluyor ?2 bacsktan ne asisi yapicak bunlar birde cocuk felci asisi 18. Aydami?
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 09 Kas 2015 Saat 19:13
Emin olun, ne Halt ettiklerini kendileri bile bilmiyorlar...
Sadece dikkat edin, ayni anda, AYNI BACAGA, 2 ASI YAPMASINLAR..
5'li Karma+ Zaturre (KPA) ve Polio olabilir..
|
Mesaj Tarihi: 09 Kas 2015 Saat 21:27
Hocam zaturre asisi 16. Ayda yapilmsti bidahami yapilicak polio cocuk felci asisi sanrm karmayida anladm fakat zaturre yaptrmstk 2 ay once.zaten ayni anda 3 asi yaptrmiyorz hocam sizin bilgilerinz dogrultusnda. Napalm sadece karmayla polio yu yaptralimmi?
|
Mesaj Tarihi: 10 Kas 2015 Saat 07:03
Eger, o 3. asi, konustuklarimizin haricinde bir asi ise, yaptirin. Belki; 16.ayda Zaturre asisi oldugunu bilmiyorlar.
|
Mesaj Tarihi: 11 Kas 2015 Saat 05:46
Tmm hocam. Aklima takilan bisey daha var daha once okumstum burda fakat bebek yedigini oldugu gibi õgūtmeden ckariyrsa yedikleri ona uygun degildr demssinz. Oglumda bildim bileli hep oldugu gibi butun ckariyor hocam yediklerini kakasindan menusunu bilirsinz dimates zeytin susam cam fstgi mesela. Butun cikardgi seylerin vitamin ve minerallerinden yararlanmadanmi cikarms oluyor hocam. ??? Oglum 18 ay 6 gunluk.
|
Mesaj Tarihi: 11 Kas 2015 Saat 07:07
"...dimates zeytin susam cam fstgi ..." Cignemeden yuttugu icin cikiyor.. Hastalik degil.
kilosu; 11.2kg'dan az degil ise, hastalik yok.
|
Mesaj Tarihi: 11 Kas 2015 Saat 13:32
Hocam hastaligi yokda hep cignemeden yutuyor benim ögrenmek istedgm burun cikan yiyecekler emilmiyor ya bu yuzden faydasida olmuyormu yani vitamin mineralinden yararlanmiyor galiba oylemi hocam bagrsakta emilmedgi icin?
|
Mesaj Tarihi: 11 Kas 2015 Saat 17:14
Dogru.. Faydasi daha az oluyor.
|
Mesaj Tarihi: 12 Kas 2015 Saat 13:55
Blendrdan gecirdgm iyi oluyor ozmn hocam adam gibi cignemeyi ogrenene kadarda pure seklinde vermem daha iyi sanrm. Bgn asiya gittik hocam 5li karma, hepatitA,cocuk felci asisi yapildi 3 tane biri agzdan oldgu icin sorun olmaz dediler itiraz etmedim hocam hata yapmadik umarim?
|
Mesaj Tarihi: 12 Kas 2015 Saat 17:37
Iki kol, iki bacak ve agizda, 5 asi bile olabilir.. Muhim olan:
1- Asilar ya ayni gun, yada EN AZ, 1 ay ara ile olacak.
2- Ayni kol veya bacaga, ayni anda 2 asi YAPILMAYACAK!!..
|
|