Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Grip aşısı eski tarihse

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Aşılar
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=50947
Tarih: 16 Eyl 2025 Saat 23:50

Konu: Grip aşısı eski tarihse
Mesajı Yazan: spiegel
Konu: Grip aşısı eski tarihse
Mesaj Tarihi: 02 Kas 2015 Saat 19:04
Merhaba hocam. 5 yaşındaki kızım ilk kez 28 Eylül 2015 de vaxigrip tam doz aşı oldu.eczacı aşının yeni olduğunu söyledi ve sanki Son kullanma tarihi mart 2016 idi ( mart net okunuyordu ancak 2016 çok net değildi sanki) ailecek 3 kutu aldığımız için çok detaylı bakamamıştım.Confused. Bugün 2. Doz aşı için aynı eczaneye gidip yine vaxigrip aşı aldık ve bu sefer kutunun üzerinde 2015-2016 suşlarını içermektedir yazıyordu ve Son kullanma tarihi Mayıs 2016 idi. ( bir ay önceki kutu da yoktu sanki ve kutu daha farklıydı sanki ama emin değilim). Kusura bakmayın çok uzattım ancak içime dert oldu. 1- 1. Doz geçen senenin aşısı (sanırım bu durumda Son kullanma tarihi de geçmiş olur) 2. Doz aşı yeni aşı ise bu durumun sonucu ne olur?  Bir riski var mıdır? 2- prospektüs de sağlık çalışanları için bir kısım varmış evde okudum ve aşı oda sıcaklığına gelince vurulur yazıyordu. Biz eczaneden plastik buz kalıbı ile aldık ve 5 dak mesafedeki sağlık ocağına geldik yine bir 5 dak içinde vuruldu. Bu durumun önemi nedir?  bizim ki nasıl oldu bilmiyorum. 3- Siz aşılar arasında 1 ay ara olmalı diyorsunuz ya. Grip aşısı inaktif aşı olduğu için KKK aşısı yaptırmak için de 1 ay beklemek mi gerekir?  4- bir arkadaşım da 5 yaşındaki çocuğuna 1 ay ara ile2 kez vaxi Grip tam doz yaptırdı ancak önceki yıllarda yaptırıp yaptıramadığını hatırlamıyordu. Bu durumun bir riski var mıdır?  Çok çok teşekkür ederim cevabınız için.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 03 Kas 2015 Saat 17:59
1- "Bugun" aldiginiz asilar normal.. Gecen senenin asilari farkli Virus icermektedir. Bu sene hicbir faydasi olmaz. Olsa bile, bir Risk olmaz, sadece etkili olmaz.
2- Dogrudur, asi oda sicakliginda vurulmalidir. AMA, Turk Saglik elemanlari; "okuma ozurlu" olduklarindan, onlardan bir isi tam ve dogru olarak yapmalarini asla beklemeyin.. Soguk yapilan asi, daha fazla agri yapar, baska bir zarari yoktur.
3- Hadise; asinin, "Aktif" veya "Inaktif" olmasi degildir... Bu asilarin tamami, antikor olusturarak calisan asilardir. Humoral sistem denilen, bir bagisiklik cinsi olusturduklari icin, hepsinin; ya ayni gunde, yada en az 1 ay ara ile yapilmalari mecburiyeti verdir...
Bir tek; Verem asisi(BCG) antikor yapmadan, "Hucresel sistem" ile calistigindan, diger asilarla, hangi aralarla yapildiginin bir onemi yoktur. Bu sebeple de; Verem teshis etmek icin,(hucresel bir test olan) PPD Testi testi kullanilir. Antikor bakilmaz.
Bu konularida sakin Turk doktorlari ile tartismayin, bunu onlarin; Prof.lari bile bilmez..Isterseniz bir sorun, bakin nasil komik cevaplar alacaksiniz.   
4- Arkadasinizin cocugunda, bir aksilik olmayacak, bundan sonraki senelerde, tek ve tam doz yeterli olacak..
Turk Devleti vatandasina basit bir "Asi Karti" bile vermekten aciz bir devlettir... Zimbabbe'ye gitseniz, asi olsaniz, asi karti verirler.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat