Göz muayenesi
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Kulak & Burun & Boğaz & Göz
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=50929
Tarih: 27 Ağu 2025 Saat 23:06
Konu: Göz muayenesi
Mesajı Yazan: sueoz
Konu: Göz muayenesi
Mesaj Tarihi: 31 Eki 2015 Saat 20:25
Hocam bugün oğlumu 7 şubat 2013 doğumlu 33 aylık İstanbulda bir göz hastanesine çocuk göz doktoruna götürdüm. Hiç bir sıkıntımız yoktu sadece genel amaçlı götürelim istedik. Önce damlasız sonra yaklaşık 3 kez (4 te olabilir) ayrı ayrı damla yaptılar ve yaklaşık 45 dk sonra tekrar ölçtüler. Ardından doktor baktı ve 5 numara hipermetrop ve 1.75 (sol göz) ve 1.25(sağ göz) astigmat dediler. Şok oldum. Daha önce ne evde ne de gittiği kreşte böyle bir şey farketmedik. Ardından eve geldim yakın mesafeden ufak resimler, şekiller vs gösterdim Hepsini bildi. Kitaptan bana gördüklerini anlat dedim anlattı. Normalde balance denge bisikleti var yazın kullandığı hep normal kullandı yani en ufak sorun yaşamadık. Ne yapmam lazım bilemedim. Hatta eşimde evde yakınından bişiler sordu farklı mesafelerden sordu hepsini cevapladı. Hocam ne önerirsiniz? Eğer hipermetropsa geçer mi durur mu? Damlatılan damla etki etmiş olabilir mi? Ne yapayım çok üzgünüm
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 31 Eki 2015 Saat 21:43
Dunya Goz hastanesine gidin.. Digerlerine pek guvenmem.
|
Mesajı Yazan: sueoz
Mesaj Tarihi: 31 Eki 2015 Saat 22:12
hocam dünya göze götürdük zaten. ama olay şu evde yakından uzaktan bir sürü şekil gösterdik küçük büyük hepsini söyledi. bu arada astigmat sagda 0.75 solda 1.50ymiş. hocam gözlük şart mı? takmasak toplamaz mı?
|
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 01 Kas 2015 Saat 07:26
Bilemem.. Emin degilseniz, Altunizade Dunya Goz hastanesinde; Dr.Adnan Polat'a gidin.
|
|