Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Kışın takviye beslenme

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=50869
Tarih: 26 Ara 2025 Saat 22:37

Konu: Kışın takviye beslenme
Mesajı Yazan: AHLEYAR
Konu: Kışın takviye beslenme
Mesaj Tarihi: 26 Eki 2015 Saat 15:54

Merhabalar Kadir hocam, size sormak istediğim 4 yaşındaki oğlum kreşe devam ediyor, geçen sene oldukça fazla hastalandık, bunları size anlatmıştım, bu sene de yine bu hastalıklardan korkuyorum açıkçası,

1- Bu nedenlerle beslenme açısından oğluma vermem gereken herhangi bir ek takviye varmıdır,
2- Hasta olmasa bile her gün bir tatlı kaşığı limon bal yedirmemde sakınca var mı, oğlum 17,5 kilo ve 105 cm boyunda,
3- D vitamini takviyesi hiç almadı, dişleri çok geç çıktı, acaba kışın D vitamini vermelimiyim, vermem gerekirse ne kadar ve ne zaman vermeliyim,
4- Bir sorumda süt hakkında olacak hocam, bu yaşta günlük alması gereken süt miktarı ne kadardır  Saygılar sunuyorum, iyi ki varsınız,  iyi günler.....

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 26 Eki 2015 Saat 17:57
1- Sizi oyle, hastaliklardan koruyacak ilave bir takviye gida YOKTUR...Beslenme bozuklugu olanlarda, hastaliklar daha agir seyr ederde, asiri beslemek bir ise yaramaz..
2- Gereksiz. Limonlu bali, oksugun etkisini arttirmak icin kullaniyoruz ve bu sayede hasta daha az oksuruyor. Limonlu bal, herhangi bir hastaligi onlemez.
3- Bir yasindan sonra, her cocugun senede 1 defa Dvit3 almasinda fayda vardir. Eski mailleri hicmi okumadiniz???
4- Kesin hicbir yazimi okumamissiniz..... Gunde en az 600ml sut/sutlu gida toplami almalidir.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat