Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Ates ve karinda sanci

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Ateş
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=50790
Tarih: 25 Ağu 2025 Saat 05:19

Konu: Ates ve karinda sanci
Mesajı Yazan: NaViNez
Konu: Ates ve karinda sanci
Mesaj Tarihi: 19 Eki 2015 Saat 08:13
Merhaba Kadir bey,cocuklarim ve ben 2 gun once aniden ateshlendik.Atesh beraberinde 1 kere kusma ve karinda sanci(gaz) var.Bugün ateş yok ama karında sancı geçmedi,ne önerirsiniZ?
Grip hakkında yazılarınızı okudum be sayenizde ateşimizide ilaçsız düşürdük,ancak karinda sanci durumuyla ilk kez karshilashiyorum ve ne yapmam gerektiyini bilmiyorum,yardımcı olursanız sevinirim
Cevabınız için şimdiden teşekkürler

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 19 Eki 2015 Saat 18:01
Domuz Gribi; bu sekilde, grip arazlari yaninda, mide-barsak sikayetleride yapar. SAKIN: ILac/antibiyotik kullanmayin.

Mesaj Tarihi: 19 Eki 2015 Saat 19:05
Hocam aynı şilayetler aynı gün birlikde olsuğumuz akrabalarımdada var ancak onlara ishal de eşlik ediyor acaba qıda zehirlenmesi ola bilir mi?eğer öyleyse ne yapmalıyız?
Eğer deyilse bu sancıyı azaltacak ne önerirsiniz?

Mesaj Tarihi: 19 Eki 2015 Saat 19:06
Hocam aynı şikayetler aynı gün birlikde olduğumuz akrabalarımdada var ancak onlara ishal de eşlik ediyor acaba qıda zehirlenmesi ola bilir mi?eğer öyleyse ne yapmalıyız?
Eğer deyilse bu sancıyı azaltacak ne önerirsiniz?

Mesaj Tarihi: 19 Eki 2015 Saat 19:15
EGER; Grip arazlari olmadan, bu sekilde mide-barsak sikayetleri varsa, yedikleri bir gidadan mikrop kapmislar demektir, bu durumda da, ASLA, Ilac/Antibiyotik kullanmasinlar.

Mesaj Tarihi: 19 Eki 2015 Saat 19:28
Grip arazları derken ateş grip arazı değil mi hocam?
Sancı için önerilecek bir şey yok mu hocam?

Mesaj Tarihi: 19 Eki 2015 Saat 22:31
Ates, oksuruk, nezle akintisi; hepsi Grip arazlaridir. Tabii, agizda koku ve dilde pas olmamasi sarti ile.
Sanci icin, sakin "Agri veya sanci kesici" diye satilan ilaclardan kullanmayin, barsak hareketleri yavaslar, mikroplar atilamaz ve hastalik suresi uzar.

Mesaj Tarihi: 20 Eki 2015 Saat 10:35
Hocam cevaplarınız için çok teşekkürler
Sırf bilgilrnmek için soruyorum yaşadığım ülkede domuz gribi ancak domuzlarda olur ve onu tüketirsek bulaşır diye bir bilinç var acaba donuz gribi bize nasıl bulaşıyor?ve domuz gribi bir rota virus türü mü?

Mesaj Tarihi: 20 Eki 2015 Saat 18:46
1- Butun Gripler; adlari ne olursa olsun, SADECE, solunum yolu ile bulasirlar, gidalarin yenmesi ile degil.
2- Bu virus, Domuzlarda evrim gecirerek, insanlarda hastalik yapabilen bir sekle donusmustur. Hic domuzun bulunmadigi Arabistan'da bile "Domuz Gribi" gorulur.
3- Domuz Gribi; H1N1 Tipi Influenza (RNA) virusudur. Rotavirusler (DNA) virusleridir.Aralarinda hicbir baglanti yoktur.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat