Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Tetanoz aşısı

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Aşılar
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=50775
Tarih: 25 Ağu 2025 Saat 13:26

Konu: Tetanoz aşısı
Mesajı Yazan: özüdoğru
Konu: Tetanoz aşısı
Mesaj Tarihi: 17 Eki 2015 Saat 18:23
Hocam kızım 15.11.2011 doğumlu şuanda 47 aylık 1 ay sonra 4 yaşını bitirip 5 yaş olacak. Kreşte elinde oyuncakla birlikte düşmüştü oyuncağın sivri kenarı parmağını biraz kanatmış batikon ile temizledik.(3 gün önce ) Bu sabah saksıdaki çiçeğe su vermek istedi ben dökecem diye. Çiçeği dün akşam kendisi aldı beğendi . Çiçeği sularken sanıyorum nasıl olduysa eline toprak bulaşmış. Parmağı kanayan eli. Gerçi başparmağı kanadı o parmağını hep geride tutuyor eline toprak bulaştığını söyleyince elini temizledik. Aklıma hemen tetanoz geldi aşıları hala korur değil mi ? Toprakta gübre varsa ve parmağındaki kesikten girerse diye düşünüp kafama taktım. Parmağına değmemiş avucuma değdi dedi ama çocuk işte tam göremediğim için kızıma sordum. Bir tehlike boyutu varmı hocam kesik çok derin ve büyük değil kapanmak üzere ama toprak söz konusu olunca birde çiçek toprağı illaki gübrelidir tetanoz aşısı hala koruyordur değil mi ? yardımcı olursanız çok sevinirim saygılarımla.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 17 Eki 2015 Saat 19:38
1- Asi korur..
2- Topragin deri altina girmesi SARTTIR.. Tetanoz bakterisi, Oksijenli ortamda ureyemez, doku icine girip, oksijensiz ortam olusmasi gerekir.
3- Bu is o kadar basit olsa idi, devamli toprakla ugrasan;bahcivanlara, koylulere olurdu

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat