iye
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Testler & Tahliller & Teşhisler
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=50692
Tarih: 14 Eyl 2025 Saat 20:24
Konu: iye
Mesajı Yazan: berke055
Konu: iye
Mesaj Tarihi: 10 Eki 2015 Saat 18:49
Hocam kızım 4 yasında bugün idrar tahlili yaptırdık ve iye teshisi ile zimax başladı.
Bilurbin -
Keton -
Pro ++
Bld ++
Ph 6
Nitrit +
Leu ++
Sg 1.019
Rbc 32
Wbc 220 diğer değerleri normal aralıkta .hocam kızım dan fmf suphesiyle 6 ay kolsisin kullandıktan sonra ilacı kestik 2 aydır kullanmıyoruz. Acaba bununla ilgili bir sıkıntı olabilir mi ?nasıl bir tedavi uygulayabiliriz.
İdrarını yaparken acıyor diyor .yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim hocam.
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 10 Eki 2015 Saat 19:52
Ilk defa, hakiki bir IYE'ye rastladim.. Nitrit:(+) yaninda, Pro:++,BLD:+,Leu:+, Sg: yuksek olmasi sarttir.
Bactrim susp: Gunde:2x1,5 olcek 1 hafta kullanin. Beraberinde; 'Kuruyemisci'den' Cranberry yemisi alin, her gun bir corba kasigi kadarini yedirin.
2 aydan beri karin agrilari olmuyorsa, FMF yok demektir.
|
Mesaj Tarihi: 10 Eki 2015 Saat 19:59
hocam bactrim susp hangisini alacağım kızım 20 kg
|
Mesaj Tarihi: 11 Eki 2015 Saat 19:35
Mesaj Tarihi: 28 Kas 2015 Saat 14:37
Hocam mrb soylediklerinizi yaptiktan sonra sikayetlerimiz gecti fakat dun aksam yine ayni sikayetlerle doktora gittik yine idrar yolu enf.olmus sik tekrarlamasi neden olur Hocam NE yapmamizi onerirsiniz ? (keton: +,leu:+++,sg:1.024,wbc: 13,nitrit : -,pro:-,bld:-)sikayetlerimize ek olarak ayak agrisida olmaya basladi birkac gundur AMA ilgisi varmi bilmiyorum.
|
Mesaj Tarihi: 28 Kas 2015 Saat 17:46
Nitrit (-), gerisi hic onemli degil, IYE duzelmis... Bundan sonrada en ufak, benzer sikayeti oldugunda sadec Cranberry kullanin.
O gittiginiz doktor, anasinin gozu sahtekarin teki, uzak durun. Yazilarimi okuyun ve karar veremediginizde; sakin benim haberim olmadan, Saglik ile ilgili bir islem yapmayin.
|
|