Ateş
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Ateş
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=50496
Tarih: 23 Ara 2025 Saat 23:30
Konu: Ateş
Mesajı Yazan: Aslı
Konu: Ateş
Mesaj Tarihi: 21 Eyl 2015 Saat 22:51
|
Kadir bey merhaba;kızım 6 yaşında dün gece 38,5-39 larda seyreden bir ateşle başladı uyandıktan sonra karnım ağrıyo dedi ve çok cıvık kaka yaptı ve gün içerisinde 3 kez bu şekilde oldu.ishal için günde en az 7 kere yapmalı demiştiniz yanlış hatırlamıyorsam eğer.3 gün önce grip aşısı yaptırdık ondan olmuş olabilirmi.bu ateşi neye yormalıyız sizce?38,5-39 larda devam ediyo .çok halsiz.başım ağrıyo diyo arada.boğazda ya da kulaktada ağrı yok.şimdiden teşekkür ederim.bu arada 2 kez minoset şurup verdim rahatlatmak için.ateşi düşürmek için durmadan ilaç vermemeliyim biliyorum nasıl bi yol izlemeliyim.
|
Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 21 Eyl 2015 Saat 23:51
|
Kadir bey gün içerisinde dördüncü tuvaletimizi yaptık az önce.hafif boğazının ağrıdığınıda söylüyor.doktora niye götürmedin diye baskılarla uğraşıyorum bu arada.söylüycekleriniz benim için çok önemli.iyiki varsınız
|
Mesaj Tarihi: 22 Eyl 2015 Saat 04:41
|
Kadir bey ;39,5 derece ateşle ayaktayız hala.tuvalete gidiyoruz sık sık 7 kere olmuştur.karnım ağrıyo diyo zaten.midem bulanıyoda dedi bi kaç kere ama kusma olmadı hiç .ishalimiz ateşten sonra başladı.
|
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 22 Eyl 2015 Saat 05:41
1- 7 kere ishal; Yeni dogan safhasi icin... Bu yasta, kakanin kivamina bakiyoruz. 1 defa da sulu kaka yapsa; ishal demektir.
2- Asi ile hic alakasi yok.. Yedigi-ictigi bir gidadan mikrop kapmis. Eski mailleri okuyun..
Sakin ilac vermeyin, ishal-kusma ile ilgili yazilari okuyun.
|
Mesaj Tarihi: 22 Eyl 2015 Saat 05:45
|
Sürekli okuyorum inanın.peki arada ağrı kesici -ateş düşürücü versek olurmu.ateşi çok yüksek.ölçüyorum sürekli.40 ı bile gördüm .
|
Mesaj Tarihi: 22 Eyl 2015 Saat 18:31
- Atesin derecesine kafanizi takmayin... Tahammul edebiliyorsa, 42 derecede bile dokunmayin..
- Ates; vucudun savunmasidir, mikroplarin yasamini zorlastirmak icin, vucut tarafindan kasten yukseltilir...
- Ates dusurerek, hicbir hastaligi tedavi edemezsiniz...Siz (eger) tedavi edilebiliyorsaniz, atesi cikaran hastaligi tedavi edin...
Siz bilmezsiniz, '70'li yillarda, Antibiyotiklerden, "Ates dusurucu igne" diye bahseden doktorlar vardi..
Bu konulari, Turk doktorlari ile tartismayin...
|
Mesaj Tarihi: 22 Eyl 2015 Saat 23:51
|
Çok sağolun iyi ki varsınız.sizi tanımAsam farkında olmadN çocuğuma çok büyük kötülükler yapıcaktım.sabahtan beri dedeler babaanneler halalar herkes acile götürüp serum taktırmamı söylüyo.havale geçirmesine sebep olucaksın diyolar.ama ben onlarlada bu konuyu tartışmıyorum çünkü anlamıycaklarını biliyorum.kızımın ateşi düştü ishalide azaldı .ve ben hiç ilaç vermedim.ALLAH sizden bin kere razı olsun
|
Mesaj Tarihi: 23 Eyl 2015 Saat 06:43
Komik!!!! atese bagli havaleler; en fazla:6ay-4 yas araliginda gorulur.
4-7 yas araliginda; atese bagli havale, nadiren daha evvel havale gecirmis olanlarda olabilir.
|
Mesaj Tarihi: 24 Eyl 2015 Saat 23:33
|
Kadir bey 4 gündür devam ediyo ishalimiz.karnım ağrıyo diye ağlayarak giriyo ve ağlayarak tuvaletten çıkıyo.bazen zorluyo.ilk günlerdeki gibi sulu değil bu arada.dibe çöküyo kum gibi.ateşi inmişti sanki bugün tekrar çıkıyo gibi.saat başı tuvalete gidiyoruz.dizanteri kakasını anlatmışsınız okudum çok ama karar veremedim bazen çok zorluyo ve az yapıyo ve su gibi olmuyo.ve ağrıdığını söylüyo karnının tuvaletten önce ve sonra.bu dizanteri gaita tahlili ile anlaşılırmı??tehlikeli bi hastalıkmıdır?kendiliğinden geçermi.bactrim başlasakmı.nolur akıl verin.götürelimmi tahlil için.
|
Mesaj Tarihi: 24 Eyl 2015 Saat 23:37
|
Kadir bey telaştan unuttum affedersiniz.hayırlı bayramlar diliyorum.ALLAH sizi başımızdan eksik etmesin
|
Mesaj Tarihi: 25 Eyl 2015 Saat 04:10
|
Dizanteri degil, Bactrim baslayin.
|
Mesaj Tarihi: 28 Eyl 2015 Saat 04:59
|
Kadir bey merhaba;bactrim başlamadım çünkü o gecenin sabahında ateşte düştü ishalde azaldı.günde iki üç kereye düştü tuvaletimiz.ama şu an itibariyle 39 derece ateşimiz var. .neyin nesi bu ateş bi gün duruyo sonra geliyo..neye bağlamalıyım bu ateşi ve nasıl davranmalıyım.endişeleniyorum artık
|
Mesaj Tarihi: 28 Eyl 2015 Saat 19:10
Ishalli hastalilarda, mikroplar tamamen atilmadan, ishal durursa (genellikle yemeyince olur), ates cikar. Onemli bir sey degil, daha ilk kaka yaptiginda, ates dusecek.
Bu yuzden, SAKIN; Ishal durdurucu ilac kullanmayin diyorum...
|
Mesaj Tarihi: 28 Eyl 2015 Saat 23:06
|
Kadir bey hiç ilaç kullanmadık.bactrim almaya niyetlendim ama bi ara geçti diye düşünüp onuda almadık.ama evet doğru düzgün yemek yemiyo bi haftadır.bitti derken yeniden başlıyo.gece ateşi 39 dereceydi sabah ilk kakayı yaptıktan sonra düştü.yani bu normal o zaman endişe etmeyelim.
|
Mesaj Tarihi: 29 Eyl 2015 Saat 19:21
Siz; ben ne diyorum, ona bakin... Sakin milletin agzina bakmayin. Agzi olan konusuyor.
Su memlekette; HER KEZ DOKTOR...Fizik-Kimya suali sorun; "bilmiyorum" der, saglikla ilgili bir sual sorun, mubareklerin hepsi; "Profesur"!!!
|
Mesaj Tarihi: 30 Eyl 2015 Saat 13:34
|
Çok teşekkür ediyorum.zaten hemen size soruyorum.hakkınızı helal edin
|
|