Serum fizyolojik
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İlaçlar
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=50394
Tarih: 16 Kas 2025 Saat 11:24
Konu: Serum fizyolojik
Mesajı Yazan: kirazbebek
Konu: Serum fizyolojik
Mesaj Tarihi: 14 Eyl 2015 Saat 11:42
Kadir bey size sormak istedigim soru
-6 aylik bir bebege serum fizyolojik nasil yapilmali? (hem tikanmis bi burun icin hem de akmiyan fokurdayan bi burun)
Daha once ki soru cevaplarinizdan okumus ve not almistim ancak bulamiyorum paylasirsaniz sevinirim
-bir de 6 aylik olduk ama gazimiz hala bitmedi katilarada basladik su an meyve ve yogurt la devam ediyoruz
Gaz videonuzuda izledim ancak geceleri hic bi sekilde cikaramiyoruz yuz Ustu yatiriyoruz surtune surtune yatakta dolaniyo kivraniyotekrar aliyoruz gazini cikartiyoruz yatiriyoruz 10 dk sonra gene ayni ne onerirsiniz?
------------- Durulu Günler
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 14 Eyl 2015 Saat 19:03
1- Her iki burun deligine; 4 saatte bir; 10'ar damla damlatin. Istediginiz sure kullanabilirsiniz.
2- Gazdan degil, fazla yediginden de olabilir.
Cinsiyeti yazili olmadigindan, kilosunu bilemiyorum, ilk sayfadaki "Boy-Kilo" cizelgesine bakin, kilo fazlasi varsa, asiri yedigindendir.
|
Mesaj Tarihi: 21 Eyl 2015 Saat 08:26
Kadir bey cvp icin teşekkür ederim ben yanlış sordum sanırsam ben söyle yapıyorum serum fizyolojigi şırıngayla kızımı sırt ustu yatırıp burun deliklerine sıkarak bekletmeye çalışıyorum tabii çok ağlıyor sonra yüz ustu çeviriyorum ama bu arada yutuyor tabii..bir de lavaboda yüz ustu şekilde burun deliklerine sırayla fışkırtarak uyguluyorum hangisi doğru?
-Bu sabah baya tıkandı sürekli yapmama rağmen öksürükte başladı tabii ki coldmix damlatıyorum her gün yıkıyorum limonlu su veriyorum ya da direk limonu emiyor
-Kızım 6 ayını doldurdu aşilarimiz vardı hasta diye yaptırmadım şimdide bayram tatili girdi 10 gün kadar gec olması bi skinti oluşturmaz umarım
Bir de hastayken asi olmasında sıkıntı olur mu hocam..
-Bir de sormak istediğim burnunda akıntı yok Boğaz'ında geniz akıntısı hirilti ve burun tikanikligi var bir haftadır böyle hep ağızdan nefes almaya başladı bu yasta alerjik olma ihtimali var mi
|
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 21 Eyl 2015 Saat 18:20
Serum Fiz'in degmesi yeterlidir. Her iki usulunuz de; biraz abartili.. Bu kadar kasmanin anlami yok. Sirtustu damlatin, sonra kaldirin, akan, akar! Yutulan yutulur. Hic onemli degildir.
Asilar hasta iken de yapilir da; acelemiz yok.. Bariz hasta bir cocuga asi yapmak, biraz gaddarlik olsada, Asi icin gittiginizde, Saglik ocaginda, hasta oldugu anlasilmissa( veya islarine oyle geldigi icin, uydurdularsa) onun asi olmasina mani bir durumu yoktur..
Asilarin gecikmesinin hicbir zarari yoktur. Hatta daha iyi bile olur.
Olmaz.. Ne allerjisi? Bu konu son 10 yil icinde uydurulmus, en buyuk sahtekarliklardan biridir..
Ucuz doktor yetistirebilmek icin, bilemedikleri her bir hastaliga "Allerji" teshisi koymalari ogretildigi icindir.. Emin olun, ne allerjiden, nede, Astim'dan haberleri vardir..
|
Mesaj Tarihi: 22 Eyl 2015 Saat 10:17
Çok teşekkür ediyorum tek tek cvp verdiğiniz icin inanın her verdiğiniz bilgi altın değerinde...okuyup mümkün olduğunca not tutmaya çalışıyorum
İyi bayramlar
|
|