Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

İnip çıkan ateş ??

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Ateş
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=50242
Tarih: 06 Eyl 2025 Saat 23:16

Konu: İnip çıkan ateş ??
Mesajı Yazan: aslıbebek
Konu: İnip çıkan ateş ??
Mesaj Tarihi: 27 Ağu 2015 Saat 21:41
Hocam merhabalar 27 aylık kızım 6 gün önce ateşlendi halsizliği ve huysuzluğu vardı ateşine müdahale etmedim her zamanki gibi sadece 1 gece uyuyamayınca 39 atesle paranox yaptım ates 4. Gun düştü fakat iştahsızlık ve huysuzluk devam etti , bugün 6. Gündeyiz burun akıntısı ile beraber ateş tekrar 39 a çıktı , az çorba yıyıp ayran içip uyudu ilaç vermedim yine fakat 2 gun ates yokken bugun tekrar çıkması benı düşündürdü kan tahlili yaptırıp wbc bakılsa iyi olur mu hocam ? Agızda koku yok ama ates bır düşüp 2 gun sonra tekrar çıkıyor neden acaba ?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 28 Ağu 2015 Saat 07:38
Agizda koku ve dilde pas olursa WBC baktirin.. Simdilik aynen devam edin.

Mesaj Tarihi: 28 Ağu 2015 Saat 11:26
Hocam bugün doktora gıttık kızımın ateşı düşmeyınce , sağ bademcıkte yoğun iltihap oldugunu söyledı kan testıne gerek duymadı , klamoks , calpol ve burun tıkanıklığı için zaditen verdi bol bol serum fızyolojık yapın dedi sizce dogrumu tedavi ağızda kokuda oluşmuştu sabah hocam bu arada , kesın antıbıyotiğe baslamadım sıze sormadan önce ?

Mesaj Tarihi: 28 Ağu 2015 Saat 18:38
Ben size ne dedim!!!
Agizda koku yoksa ve dilde pas yoksa, Grip geciriyordur; antibiyotik gerekmez demedimmi?
Bu yasta bir cocukta; ne Bademcigi imis?? Resmen sallamis. Islerine gelmeyince, "Kan sayimi" istemezler, islerine geldimi; sirf anemi yalanini soylemek icin, gerek olmadigi halde saglam zamaninda ikide bir Kan sayimi isterler..

Burun tikanikligi icin Zaditen verilmez.. Zaditen allerji ilacidir. Akintilari kuruttugundan, Griplerde kullanirsaniz, 3-5 gun sonra hiriltilari baslayacak (Sahtekarligin:1.Safhasi), Astim, Bronsit veya Bronsiolit olmus deyip, Astim ilaclari ve Kortizonlu spreyler baslayacak( Sahtekarligin:2.Safhasi)... Ondan sonra da, 1 hafta sonra kendinizi bir hastanede; "Hava alirken" bulursunuz( Sahtekarligin:3.Safhasi)..

Gecen kis bu sahtekarliklarla cok sik karsilastik. Anlasilan bu sahtekarlar hala akillanmamislar.. Hakaret ediyorum, gene anlamiyorlar..
Sadece; Serum fiz, Limonlu bal ve ColdMix kullanin.
Dikkat edin; eger, "Kan sayimi" yaptirirsaniz, bu yas icin Lokosit;ust Referans degeri: WBC:15.5'dur. Ancak bu degerin ustunde cikarsa, Antibiyotik gerekir. Hicbir enfeksiyonda, Zaditen kullanmayin.

Mesaj Tarihi: 31 Ağu 2015 Saat 15:05
Hocam bugün ateş hiç düşmeyince baska doktora gıttık ve doktor kesinlikle beta dedi bogazını banada gösterdi bembeyazdı hocam bu klamoksla olacak iş değil penisilin iğnesi olmalı dedı ve 5 tane iecilin verdı ayrıca agzına sürmemız için mavı murekkep yazdı hocam benım kafam cok karıstı 3 gun boşuna antıbıyotık kullandık ve şimdi sil bastan baslıcaz , hocam bu iğneler dogrumu sızce gercekten betamıyız krıptık anjın tarzıda bısey söyledi kafam allak bullak oldu 😕

Mesaj Tarihi: 31 Ağu 2015 Saat 20:00
Bende diyorumki, kesinlikle Streptokok degil... Ayrica, kuvvet bakimindan Klamoks, Penisilinden ustundur, bu doctor musvettesinin hicbir halttan haberi yok.
Zaten eger; A-Grubu Beta Hemolitik Streptokok olsa idi, ilk olcek Klamoks ile 12 saatte tedavi olurdu.. Bu doctor bu isi bilmiyor! Ama hic bilmiyor...
Size diyorum, ilk basinda bir kan sayimi yaptirsa idiniz, bu kadar surunmeyecektiniz..
WBC degeri dusuk ve MON degeri yuksek gelirse, "Enfeksiyoz Mononukleoz" demektir, zira Streptokok enfeksiyonlarinda asiri kizariklik olur, beyazlik olmaz.... Beyaz birikinti; Enfeksiyoz Mononukleoz belirtisidir.
Antibiyotik kullandiginiz icin; simdei basiniza birde dokuntuler cikacak...
Dinlemeyin su Turk doktorlarini diye o kadar tembih ediyorum...
Su kan sayimini yaptirip, bana yazin.. Yazik cocuga..
Ayricada, Streptokok olsa idi nasil tedavi edilir cok anlattim, eski maillerden, ve makalelerim arasindaki; "Beta diye bir virus..." makalemi okuyun.

Mesaj Tarihi: 31 Ağu 2015 Saat 20:08
Hocam aynen dediğiniz gibi vücutta döküntüler var haklısınız kan tahlili yaptırıp size yazıcam

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat