Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

acil kırmızı lekeler

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Alerji & Cilt & Saç
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=49983
Tarih: 27 Tem 2025 Saat 17:45

Konu: acil kırmızı lekeler
Mesajı Yazan: selcen
Konu: acil kırmızı lekeler
Mesaj Tarihi: 30 Tem 2015 Saat 16:50
Hocam saygılar umarım iyisinir :) 

kızım 13 aylık, dün gece ayak tabanlarında, bugün ise vücudunda kırmızı küçük benekler ortaya cıktı. kaşınıp kaşınmadığını anlamıyorum.isilik mi dedim ama cok sıcak tutmyoruz cocugu bi de soğuğa yakın suyla duş alır her gün.huzursuz biraz. sizce ne olabilir?

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 30 Tem 2015 Saat 20:54
lekeler artıyor hocam

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 31 Tem 2015 Saat 09:06
Resim olmadigi icin, kesin bir sey diyemem. Ancak elinizi surdugunizde, sert kabariklar elinize geliyorsa ve bunlar sadece, acik yerlerinde ise, sinek isirigiidir. Fenistil jel iyi gelir.

Mesaj Tarihi: 31 Tem 2015 Saat 13:52
hocam fotograf eklemiştim 4 tane görünmyor galiba sizde. tekrar ekliyorum. kızım dünden beri yemeği de reddeder hale geldi. memeyi sadece ağzında tutuyor. emmiyor. çok çok huzursuz. ayrıca lekeler genital bölgesine de geçmiş. 

Mesaj Tarihi: 31 Tem 2015 Saat 16:12
https://hizliresim.com/nggGkN"> " border="" width="640" height="480">

Mesaj Tarihi: 31 Tem 2015 Saat 16:14
https://hizliresim.com/ZVV1Do"> " border="" width="640" height="480">

Mesaj Tarihi: 31 Tem 2015 Saat 16:15
https://hizliresim.com/PooEB6"> " border="" width="640" height="480">

Mesaj Tarihi: 01 Ağu 2015 Saat 10:49
Sinekler yemis... Sinek kovucu losyonlardan (Sin-Kov veya Off Sprey gibi) kullanin.

Isirilma yerlerinede; Fenistil jel surun.

Mesaj Tarihi: 01 Ağu 2015 Saat 13:22
Hocam tekrar merhaba kızımızın genel durumu kotulesince doktora götürdük. Son durumu 10 dk uyuyup aglayarak uyanma, meme dahil agzina hicbirsey sokamiyoruz. 1 2 damla su sadece. Surekli inleme. Ates 38. Sık nefes alip verme. Dokuntuler sonmustu zaten. 

Dr yanimizda agzina bakti ve agiz ici yara dolu. El ayak agiz hastalığı dedi. Sizin forumlarda bu.hastaligin sadece el ayak ve ağızda dokuntu verdiği, dokuntulerin ele gelmedigini.okudum. bizimkiler ele geliyordu. Zaten söndü su an. Kızım 2.azi 2.köpek dişi çıkarıyor. Acaba yaralar ondan dolayı mi bilemedim. Verdiği ilaçlar piraldyne, mukostatin ve calgel. Çok ağrısı olursa paranox verin dedi. Agzi için verilenleri kullancam ama çocuğa hicbirsey yedirip iciremiyorum. Bize tavsiyeniz bay mi hocam bekliyoruz

Mesaj Tarihi: 01 Ağu 2015 Saat 22:49
REsim olsa idi, kesin bir sey soyleyebilirdim.. Eger; Herpangina ise, ilaci yoktur ve ne yaparsaniz yapin, 1 hafta surer.

Mesaj Tarihi: 03 Ağu 2015 Saat 01:01
Fotoğraf çekmem imkansız hocam ben elimden geldiğince yaralari tarif edeyim. Sol yanak içinde 3 4 adet sivilce gibi beyaz kabarcik. Dilinin sag tarafini isirmis gibi kan oturmus ya da yarilmis, salasi akiyor fazlaca. Diğer yerlerindeki benekler kabuk bagladi kaybolmak üzere.

Bu agiz içindeki yaralar ne zaman iyileşir hocam hicbirsey yemiyor, emmiyor. Piyraldin ve mukostatin dışında sizin onereceginiz bir şey var mi,? Çok teşekkürler

Mesaj Tarihi: 03 Ağu 2015 Saat 08:27
Agiz icindeki yaralar, kabuk baglamazlar.
Herpangina; 1 hafta surer. Mikostatin, hicbir ise yaramaz. Agrisi cok olursa, Calgel jel surun.

Mesaj Tarihi: 03 Ağu 2015 Saat 10:36
Tamam hocam cok .sagolun. kabuk baglayan vücudunun diğer bölgelerindeki Dokuntuler.

Baska bir konuda danışmak istiyorum. Kızım 2300 gr dogmustu. 2 ay önce 9300gr, geçen ay 9400gr, 3gün önce dr da 9 kilo çıktı. Kilo vermiş gibi. Anne sütü alıyor. Elimden geldigince yoğurt, çorba, meyve yediriyorum. Sizce bir sorun var mi?

Mesaj Tarihi: 03 Ağu 2015 Saat 17:06
Hele bir agiz yaralari gecsin, kilosunu ondan sonra dert ediniriz..

Kilo sorunu??? Bilemem, yasini belirtmemissiniz.

Mesaj Tarihi: 04 Ağu 2015 Saat 18:57
https://hizliresim.com/rV8BGm"> " border="" width="480" height="320">

Mesaj Tarihi: 04 Ağu 2015 Saat 19:18
Hocam tekrardan merhaba, kizimiz almila gitgide kotulesiyor. Tüm gün uyuyor, nesesi yok. Halsiz. Gözleri küçüldü. Atesi hep 38. Idrar ve kan baktirdim. Sonuçlar böyle. Cevabını bekliyoruz. Agiz yaralari geçti bu arada.

Mesaj Tarihi: 05 Ağu 2015 Saat 10:44
Lokosit degeri cok dusuk, kesinlikle; Grip geciriyor, antibiyotik gerekmez...
Idrarda, supheli bir durum var. Nitrit:(+) denmis, sirf o yuzden, Bactrim surup, gunde 2x1olcek, 1 hafta verin.
Bu arada; anemisi filan yok, cahil Laboratuvar, cocuk kan degerleri yanina; eriskin Referans degerlerini yazmis..

Turkiye'de maalesef, 3-5 laboratuvar disinda, ciddi calisan Laboratuvar yoktur. Kimi bilmez, kimi de sahtekardir, doktorla anlasmalari o sekildedir.

Mesaj Tarihi: 05 Ağu 2015 Saat 10:49
Hocam dr idrar kültürü istedi. Ben de dün gittiğim lab a gitmedim siz hipokrat demistiniz bi yazinizda oraya geldim dendmek için. Sadece idrar tahlili yaptirmak istiyorum dedim. Şimdi bekliyoruz.  Doktoru da suprax alin dedi. Kültürde ureme olursa ilacı degistiririz dedi. Burdaki sonucu bekliyorum hüzzam. Cok sagolun

Mesaj Tarihi: 05 Ağu 2015 Saat 10:57
Guvenilir bir laboratuvardir. Eger Nitrit:(-) gelirse, obur Laboratuvar'da bir pislik var demektir.

Mesaj Tarihi: 05 Ağu 2015 Saat 14:24
:) Hocam hipokratta nitrit negatif.  Gerçekten suphelerimizde hakli çıktık. Soluğu doktorda aldik. Ben hipokrata güvendiğim için tekrar tahlil yaptırdım dedim. Tamam antibiyotige gerek yok dedi. Çok şükür sizin gibi bir doktorumuz var. Allah razı olsun. İyi ki tanimisim sizi, küçücük bebeklere çocuklara bir tane antibiyotik bile icirmemek icin cirpiniyoruz sayenizde. Bugün kizimin hiç atesi çıkmadı ve genel durumu baya iyi. Ellerinizden opuyoruz

Mesaj Tarihi: 05 Ağu 2015 Saat 23:17
Ben mallarimi(!) bildigimden, ne cikacagindan emindim.. IYE oldugunda, bu sekilde sikayetler olmaz.

Mesaj Tarihi: 15 Ağu 2015 Saat 20:06
Hocam tekrardan merhaba. 

Hipokrata verdiğimiz idrar kültüru sonucunu ptesi gunu aldım.
Idrarda ureme oldu dedi lab.teknisyeni .ne uremis diye sordum. E.coli dedi. Önemi değil o dedim. Disardan bulas değil mi hocam e.coli. kizimin genel durumu gayet iyi çünkü. 

Mesaj Tarihi: 16 Ağu 2015 Saat 04:06
Tabii disardan bulasma.. Keske; "Koloni sayimini" sorsa idiniz,
Ama ugrasmaya gerek yok, zaten Nitrit:(-) geldi, IYE olmadigi kesin.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat