Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Doğumda kırık

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Birgül Karakoç
Forum Tanımlaması: (ARŞİV) Sorularınız ve cevapları... (ARŞİV)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=49781
Tarih: 29 Mar 2025 Saat 11:20


Konu: Doğumda kırık
Mesajı Yazan: bugu
Konu: Doğumda kırık
Mesaj Tarihi: 08 Tem 2015 Saat 13:06
Merhaba
ben 05.06.2015 de 3.440 gr agirlinda 39 haftalik makat prezentasyon olan sezaryen doğum yaptım.  
Herşey doğum gününe kadar yolundaydı.  Fakat bebeğin giyimi esnasinda sağ bacak femur kemiginde kırık tespit edildi.
bundan sonraki süreçte 20 gün alçı da kalarak kemiğin bağ atması sağlandı suan 33 günlük olan bebeğim kırık olan ayağını verimli kullanamamakta ve bir miktar kisalik gozlenmektedir. Bu durumla ilgili  internetten yaptığımız araştırmalarda sezeryan doğumda femur kırığı olma ihtimalinin % 0.1 olarak gördük.  Sizinde bu doğum kırığı olusma sebebi hakkinda değerli görüşlerinizi almak isterim. 



Cevaplar:
Mesajı Yazan: dr. birgül karakoç
Mesaj Tarihi: 14 Tem 2015 Saat 17:45
Sezaryen doğumda femur kırığı olma ihtimal sizinde söylediğiniz gibi çok çok düşüktür. Ancak çok ciddi zor doğumlarda, bebeğin pozisyonu, büyüklüğü önemli. Özellikle transvers yani yan yatan bebekleri sezaryenle dahi çıkartmak zor olabiliyor. o durumda zorlamaya bağlı kırıklar olabilir. 
Ama tabii ön görülen ve istenen bir durum değildir. Çok geçmiş olsun


-------------
OP.DR. BİRGÜL KARAKOÇ. KADIN HASTALIKLARI VE DOĞUM - ÜREME SAĞLIĞI UZMANI


Mesajı Yazan: bugu
Mesaj Tarihi: 15 Tem 2015 Saat 22:18
Hocam merhaba tekrar,
Dediğiniz gibi oğlum hamileliğim boyumcaı yüzü sag karın içime dönük bacak ve ayaklar sol kasık uzerinde yan pozisyonda yattı.  doğuma giderkende yine ayni pozusyondaydi kendi dr açıklaması dogum esbasinda ters pozisyon da yatmasindan dolayi sezaryen sırasında uygulanan basi ile olusmus olabileceğidi. Yani bütün gebelik boyunca pozisyonunu degistirmedigi için doğum için uygun pozisyonu bekleme sansimiz da yokmuş sanirim. kadere böyle zamanlarda inanmak gerek. Cevabınız için teşekkür ederim. 



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat