BEBEKTE REFLÜ
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Gaz & Karın Ağrısı
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=49508
Tarih: 20 Tem 2025 Saat 16:26
Konu: BEBEKTE REFLÜ
Mesajı Yazan: EZU
Konu: BEBEKTE REFLÜ
Mesaj Tarihi: 16 Haz 2015 Saat 17:29
MERHABA HOCAM... 5 AYLIK KIZ ÇOCUĞU... EMZİRME SIRASINDA YUTKUNMA SORUNU, DARALMA, 1 KEZ MORARMA VE ÖKSÜRÜK ŞİKAYETİYLE HASTANEYE GÖTÜRÜLMÜŞ..EK'TE SUNMUŞ OLDUĞUM TETKİKLER NETİCESİNDE REFLÜ TEŞHİSİ KONULMUŞ...HEMEN HEMEN GÜNDE 1 SEFER EMZİRME SIRASINDA AYNI PROBLEMLER TEKRARLANIYOR VE TERS ÇEVİRİP, SIRTINA HAFİF VURMAK SURETİYLE YUTKUNUP RAHATLIYOR. SONUÇLARI İNCELEMENİZİ,DEĞERLİ YORUMLARINIZI VE TAVSİYELERİNİZİ RİCA EDİYORUZ... SAYGILAR..
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 16 Haz 2015 Saat 19:51
1- Ilk 1 sene icindeki Kusmalara; REFLU denmez, "Regurjitasyon" denir... Acsinlarda, Nelson'u bir okusunlar, boyle cahilce isler yapmasinlar...
2- Bulgular; daha ziyade, "Trakea-Ozofagial Fistul'e" benziyor fakat, Baryumlu Tetkik normal geldiginden, bu teshis ekarte edilmelidir.
3- 5 aylik bir kiz cocugu; ortalama; 7 kilo gelir.. EGER, kilosu 7 kilonun cok ustunde ise, bu kusmalar hastalik kusmasi OLAMAZ... Hastalik kusmalarinda, daima kilo kaybi vardir.. Bu yasta, (misal) 8 kilo olan bir kizda ben hastalik aramam, asiri beslendiginden kusuyordur!!
Kilosunu yazsa idiniz, daha acik izah ederdim.
|
Mesajı Yazan: EZU
Mesaj Tarihi: 17 Haz 2015 Saat 12:39
HOCAM DOĞUM TARİHİ : 28.12.2014 (6 AYLIK), KİLOSU İSE 7 TEKRAR DEĞERLENDİRMENİZİ RİCA EDERİZ.
|
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 17 Haz 2015 Saat 18:33
360 gram kadar bir eksik var. Zamaninda ve 3.4 ve ustu, kilo dogdu ise, bir problem olabilir. Takibi gerekir.
|
|