Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

acil yardım oğluma çok miktarda illiadin kullandım

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İlaçlar
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=49374
Tarih: 20 Ara 2025 Saat 15:39


Konu: acil yardım oğluma çok miktarda illiadin kullandım
Mesajı Yazan: omerbaris2011
Konu: acil yardım oğluma çok miktarda illiadin kullandım
Mesaj Tarihi: 04 Haz 2015 Saat 16:54
Merhaba Hocam; oğluma dün kulağım ağrıyor dediğinde illiadin damladan burun deliklerine yatarak damlattım ama çok fazla gitti sanırım ve panik yaptım internette bir haberi okuyunca sabaha kadar oğlumun soluk almasını dinledim.hiç uyumadım doktor bey; 2 damla yerine nasıl olduysa beş yada 6 damla gitti burun deliklerine. amerikada doğduktan sonra kalp nakli olan bir çocuk yanlışlıkla afrin isimli damlayı burundan kullanınca kalbi durmuş şimdi bitkisel hayattaymış. hocam bir seferde fazla aldığı illiadin dozu çocuğumda kalıcı hasar yapmışmıdır. ve bugün damlayı kestim. (1,5 gündür kullanıyordum.) ( son 1 hafta içinde bir kere daha 3 günlük kullanımımız olmuştu. yine kulağım ağrıyor dediğinde kullanmıştım.) sizce devam edeyimmi yoksa serum fizyolojik ve ağrısı olursa dolvenle devammı edeyim? Değerli hocam daha önceki iki mesajımdaki geniz eti ve burun kanaması ile ilgili sorularımada ne olur değerli cevaplarınızı bekliyorum. sorularım şöyleydi: benim oğlumda da geniz eti büyümesi var. KBB de kamera ile baktılar % 40 büyüme çıktı. ama % 75'ten büyük olmadığı için alınmasına gerek yok dedi doktor, yazın denize girsin geçer dedi. çok kolay kanayan çatlak burun damarlarımız var. onada fito krem verdi bir süre kullan, geçmezse gel yakarız dedi. hocam oğlum 4 yaş 5 aylık. 24,5 kilo. bu yaşına kadar kulak ağrısı hiç olmamıştı. son on gündür kulağım ağrıyor dedi. doktora götürdük. evet kulağı kızarık dedi amoklavin es 600 7 gün kullan dedi. eşimin ısrarıyla antibiyotiği 2 gün verdim ishal yapınca bıraktım. illiadine başladım geçti ama 3 gün sonra öbür kulağım ağrıyor dedi. ibufen 1 ölçek verdim hemen geçti dedi. arkasından illiadine başladım ama burnunu temizlettirmek istemiyor. kısaca sormak istiyorum hocam geniz eti kulak ağrısımı yapıyor ve bu böyle devam ederse biz sizce ne yapalım hocam? bu arada hocam oğlum kreşe gidiyor. (günde 10 saati kereşte geçen bir çocuk) bütün bu hastalıkların sebebi kreş biliyorum ama anne baba memur başkada bakanımız yok. çatlak kılcal burun damarlarımız için (her iki burunda ara ara kanıyor. bir gün biri bir gün diğeri sinirlenince, hapşurunca, burnunu sümkürürken hep oluyor genelde) (KBB profösörü burnuna bakınca çatlak damar olduğunu söylemişti bize) bize burunda kullanmamız için önerebileceğiniz bir şey varmı? illiadin kullanırken bile tedirginim hocam illiadin burun kanamasına ( burun içini kurutarak) neden olurmu? çok teşekkür ederim değerli cevabınız için sayın Hocam.



Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 04 Haz 2015 Saat 18:29
Telasiniz bosuna!!!
1- Iladin damlaligi, tas catlasa; en fazla 3 hadi bilemedin, 4 damla alir. Deneyin bakin.
2- Iliadin damlanin; SADECE cocuk sekli vardir, Eriskinler icin olanlarin tamami, sprey seklindedir. Bu karisiklik olmasin diye, Illede Iliadin DAMLA dememdeki kerametlerden biride budur..
3- Tedavinize, aynen devam edin. Bir dahada, boyle bir durumda, veya baska bir damla kullanirken, fazla kacarsa, arkadan Serum fiz; 10'ar damla damlatin, etkisi gider.
4- SAKIN: Kulak agrilarina Antibiyotik vermeyin!!
5- Iliadin damla yerine; SiccNasal krem surebilirsiniz, bir deneyin. ikiside olabilir.
6- Afrin, SADECE: Hipertiroidi, Kalp Hastaligi, Hipertansiyon, Seker Hastaligi, prostat buyuklugu durumlarinda kullanilamaz..


Mesajı Yazan: omerbaris2011
Mesaj Tarihi: 05 Haz 2015 Saat 09:57
sağolun hocam; sizin sayenizde içim rahatladı. Değerli Hocam son birkaç sorum daha olacaktı
1) siccnasal kremi bize ne için önerdiniz onu anlayamadım.( daha önce bize önerilen fito kremden biraz fayda gördük. pek kanamadı burnu) bunu devamlı kullanmamın bir sakıncası olurmu? doktor 10 gün sabah akşam kullan demişti.
2)hocam bizim oğlan çok inatçı burnunu temizletmiyor. öyle olunca da hastalık bizi buluyor. burnuna yatar vaziyettte 10 ar damla serum fizyolojik yapsam burnunu açmak için yeterli olurmu? genzine kaçsa zarar verirmi?
3) atamadığı balgamı var öksürüyor ama çok yoğun galiba gözünden yaş geliyor geçen balgam çıkarıcam dedi kustu az bir sarı balgam çıktı. hocam böyle durumlarda perenbron kullanabilirmiyim? sabırla sorularıma cevap verdiğiniz için hakkınızı ödeyemeyiz hocam. iyiki varsınız allah size sağlıklı uzun ömürler versin.


Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 05 Haz 2015 Saat 19:36
1- SiccNasal krem, Iliadin kadar olmasada, burnu acmaya yariyor.
2- Hicbir zarari olmaz, tabiiki genzine akacak!!!
3- Deneyin, en azindan zarari olmaz.



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat