kakada yag
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İdrar & Kaka Sorunları ve Tuvalet Eğitimi
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=49316
Tarih: 09 Tem 2025 Saat 06:34
Konu: kakada yag
Mesajı Yazan: zbalyen
Konu: kakada yag
Mesaj Tarihi: 29 May 2015 Saat 17:23
Iyi günler hocam, 7 yasinda oglum 134 cm 34 kg son 3 aydir ara ara kakasinda yag oluyor. Bunun sebebi ne olabilir acaba? bu yil ilkokula basladi okulda hic yemek yemiyordu ama hic. Acliktan oluyo olabilir mi bu durum engellenebilir mi veya ilerde bisey olur mu
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 29 May 2015 Saat 19:13
Hadi canim sizde!! Barsaklardan, yag emilimi bozuk olan bir cocukta, 16cm boy, 12kilo agirlik fazlasi OLAMAZ!! Bilakis, boy ve kilosu GERI OLUR..
Boyu:10 yasa, Kilosu:11.5 yasa tekabul ediyor.
Birde yese ne olacakki!!!
Sizi herhalde, Laboratuvarin biri; "kekledi" devamli kaka tahlili yaptirtiyor... Yerseniz!
|
Mesaj Tarihi: 29 May 2015 Saat 21:14
Hocam kakasini yaptiktan sonra klozette yüzeyde yag tabakasi gördüm ama test falan yaptirmadim
|
Mesaj Tarihi: 30 May 2015 Saat 08:50
Hocam cevabinizi bekliyorum lütfen bazi civik kakalarinda görüyorum onun disindaki kakalari da cok kötü afedersiniz leş gibi kokuyor öbemli birsey olabilir mi
|
Mesaj Tarihi: 30 May 2015 Saat 18:49
Kakasini bir "oturaga" yaptirin, yoksa, gazete kagidinin ustune yaptirin. Yagli gorunum varsa, kakayi tahlile gonderin.
|
Mesaj Tarihi: 01 Haz 2015 Saat 16:46
Hocam belirgin yagli görüntü yok ama dedigim gibi klozette suyun yüzeyine hafif yag tabakasi oluyor. Bir de karin agrisi oluyor. Hocam lutfen söyleyin neden olabilir bu cok kötü bisey mi bir önlemi var mi
|
Mesaj Tarihi: 01 Haz 2015 Saat 20:59
Rezervuar suyuna bir yerden, yag-mazot-benzin karisiyor olabilir. Rezervuara bir bakin!! Rezervuardaki suyun uzerinde de, yag tabakasi VARSA, cocugunuzla bir alakasi yok demektir.
|
Mesaj Tarihi: 01 Haz 2015 Saat 22:50
Baktim hocam malesef. Ve her zaman görmüyorum bazen görüyorum. Hocam ne olur söyleyin bu kötü bir seymi tedavisi var mi okuldaki uzun süreli aclikla akakasi var mi düzelir mi
|
Mesaj Tarihi: 02 Haz 2015 Saat 07:04
Daha ne, veya neden oldugu anlasilamadiki!!!
Devam ederse, "Kakada yag tayini" Testi isteyin.
|
Mesaj Tarihi: 02 Haz 2015 Saat 16:53
Hocam bugün kakasinin birazini altina kacirmisti. Sonrasinda birkac defa daha yapti. Suyun yüzeyinde yag damlaciklari gördüm. Isterseniz yarin test yapayim ama velli hocam. Poposunu silerken etrafina bulastigini gördüm. Kimilerine festal draje tavsiye ettiginizi gördüm. Hocam bizimki farkli mi Allah korusun kötü birsey mi? Internetten acip okumadim. Kötü seyler yazar diye. Siz de bisey demiyorsunuz. Cevabinizi sabirsizlikla bekliyecem
|
Mesaj Tarihi: 02 Haz 2015 Saat 20:11
Once bir kaka testini yaptirin, tedavisini ondan sonra konusuruz.
|
Mesaj Tarihi: 03 Haz 2015 Saat 17:09
Hocam bugün oglumu dr.a götürdüm atnen dediginiz gibi kakada yag tayini istedim tamam dediler. Ama sonucta yag ile ikgili birsey yoktu. Amip, rotavirüs, gizli kan negatif eritrosit lökosit rastlanmadi seklindeydi. Dr.a sordugumda cocuk saglikli görünüyor yedigiyle alakali bir duruma benziyor. Diger testlerle cocugu yormayalim devam ederse getirin dedi. Sürekli yedigi birsey mi var diye sordu zaten okulda yemiyor eve gelince de ya kebap ya lahmacun ya da makarna veya fast food yiyor. Meyve ve yogurt hic yemiyor. Sut iciyor. Bir de dikkatimi ceken ilk olarak 3 ay once oldugunda oncesinde cok ac kalmisti sonra duzeldi belki bir kere daha hafif oldu bir de dün oldugunda da önceki gün yine cok ac kalmisti. 1. dr. Cinko ve probiyotik verdi bunlari vereyim mi 2. Sebebi nedir ne yapabiliriz
|
Mesaj Tarihi: 03 Haz 2015 Saat 20:50
Verilen hicbir ilaci vermeyin. Ilk gunden beri soyluyorum, emilim bozuklugunda, kakalar bir tarafta, yag tabakasi bir tarafta OLMAZ!!
Acaba, poposuna Krem suruyormusunuz???
|
Mesaj Tarihi: 03 Haz 2015 Saat 21:08
Hayir hocam krem sürmüyorum. Ama kaka ve yag bir arada kakanin disina temas eden suya biraz geciyor bence. Aclikla alakasi olabilir mi. Cünku 3 ay önce ve dün. Arada belki bir kere. ac karnina ictigi sütlerden olabilir mi
|
Mesaj Tarihi: 03 Haz 2015 Saat 21:12
Tam tersi. Ac kaldiginda, tas gibi sert kaka yapar. Yag emilimi olmadiginda, kaka DAIMA; civiktir, koktu kokuludur.
Bir gariplik var ama nerede? Hastalik degil!.
Tuvalete degilde, Lazimliga (oturaga) yaptirin.
|
Mesaj Tarihi: 03 Haz 2015 Saat 21:42
Bugün hastaneye götürmek icin plastik bardaga aldim normal kaka gibi hemen hemen. Bir oturusta cok ve yagli yemekten olabilir mi Korkulacak birsey varmi sizce
|
Mesaj Tarihi: 04 Haz 2015 Saat 07:02
Ilk gunden beri diyorum..... Hastalik olsa, cocukta kilo kaybi ve gelisme geriligi olurdu..
Birde, kaka yapmadan evvel, sifonu cekin bakalim, ayni yag lekesi olacakmi? ondan sonra, kakayi yapsin, bakalim yag kakadami??
|
|