Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

40 günlük bebekte kolda şişlik

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Çocuk Hastalıkları
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=49301
Tarih: 23 Kas 2025 Saat 16:56

Konu: 40 günlük bebekte kolda şişlik
Mesajı Yazan: meryemcyln
Konu: 40 günlük bebekte kolda şişlik
Mesaj Tarihi: 27 May 2015 Saat 20:48
merhaba Kadir Bey, bunu bir tanıdığımız için yazıyorum kendileri hastaneyle uğraştıkları için benden rica ettiler o yüzden de konuya çok hakim değilim.

bebek 34 haftalık doğdu. doğumdan birkaç gün sonra sariliktan özel bir hastaneye yaptırdılar. orda yatarken rota virusu kaptı demişler sonrada kanında enfeksiyon var demişler enfeksiyon un değeri ilk basta 200lerdeymis enfeksiyon değerleri 17e düştüğünde hastaneden çıkartmışlar. eve geldikten birkaç gün sonra serum takılan kolunda hareketsizlık fark etmişler. hastaneye götürmüşler tekrar ultrosan çekmişler incinme var demişler birkaç gün sonra kolu şişmiş tekrar hastaneye götürdükleri nde enfeksiyonun arttığını kolun ondan şiştiğini söylemişler hastaneye yatırmak istemişler ama damar yolu acamamislar üniversite hastanesine yönlendirmişler.

küçücük bebek bu kadar eziyete katlaniyor cani aciyor başka bir yolu yöntemi var mıdır ? hastaneye yatmadan serum takılmadan bir çözümü yok mudur?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 27 May 2015 Saat 21:05
1- 3 gunluk bir bebek icin, (premature doganlarda) Bilirubin sinirlari:
Dogum agirligi:
1001-1250 gram : 13mg/dl
1251-1500 gram : 15mg/dl
1501-2000 gram : 17mg/dl
2001-2500 gram : 18mg/dl
2501 ve ustu    : 20mg/dl yi gectiginde, Kan degisimini uygulanir. Bunlarin altindaki degerlere Fototerapi uygulanir.

2- Koluna ne halt ettiklerini bilmiyorum.. Ama bildigim bir sey var; Rotavirus enfeksiyonu olabilmesi icin, hastalikli bir sahsin, kakasinin cocugun yedigi-ictigi gidalara bulasmasi sarttir!!! Rotavirus, oyle Grip gibi havadan bulasmaz.
3- Bakalim; Universite Hatanesi ne diyecek!! Zannedersem, Serumu damara veremediler, doku icine kacirdilar.

Mesajı Yazan: meryemcyln
Mesaj Tarihi: 27 May 2015 Saat 21:22
Hastaneye gitmeleri mecbur yani değil mi

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 28 May 2015 Saat 07:38
Bilemiyorum, cok az bilgi oldugundan, kesin bir sey diyemiyorum.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat