bronşit
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Çocuk Hastalıkları
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=49290
Tarih: 31 Ağu 2025 Saat 09:34
Konu: bronşit
Mesajı Yazan: ceynrose
Konu: bronşit
Mesaj Tarihi: 27 May 2015 Saat 09:11
hocam bugün çarşamba oğlum cumartesiden beri hem ateşli hem öksürüyor ateşi öyle aman aman değil 38 lerde hep hiç ilaç vermedim daha ama oğlum anne bıktım öksürmekten diyor çok kuru ama boğulur gibi sürekli öksürüyor bazen öksürmekten miğdesi bulanıp öğürüyor kusuyor.ama öksürüğü çürümedi bi türlü ne gece uyuduk 4 gündür ne gündüz hep öksürüyor.dün bi öksürürken üzeri balgam içinde kaldı koca adam gibi balgam çıkardı ama öksürük hala kuru nasıl söktürürüm öksürüğünü.eşim doktora götür zatüreye çevirecek diyor.ama hocam 2 yaşındaydı oğlum sizi tanıdığımda ogünden beri hiç ilaç vermedim hiçbir hastalığında.bal limona devam ediyorum.ama nafile çocuk öldü kuru kuru öksüre öksüre.eşim 10 gün önce böyle öksürüktü doktor bronşit olmuşsun demiş antibiyotik vermişti ona şimdi oğluma benden geçti oda antibiyotiksiz iyileşemez zatüre olcak diyor.hocam öksürüğü söktürecek bişey varmı.dilde pas yok kötü ağız kokusu yok ama 5 gündür kuru öksürük ateş devam ediyor.
------------- batuhanım herşeyim.
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 27 May 2015 Saat 19:37
SAKIN; o doktorlarin; "Bronsit Olmus" palavralarina kanmayin.. Bronsitlerde, oksurukten once; "SIKINTILI SOLUNUM" olur.. O uc-kagitcilarin niyeti baska!!
Siz aynen, benim anlattiklarimi uygulayin, ilaveten Sicak su buhari cadiri yapip, icinde; 10-15 dakika tutun. Eski mailleri okuyun.
|
Mesaj Tarihi: 31 May 2015 Saat 23:30
hocam bugün 10. gün ve çocuk krızdeymiş gibi öksürüp duruyor hala.akşam düğüne gittik artık dışarı çıksın bi hava alsın dedim ama orda bi çocukla iki oynayım dedi öksürmekten öldü çocuk oynayamadı krize giriyo sanki öksürük krizine kuru kuru öksürüyor hala geceleri uyandırıyor bu öksürük ateş yok burun tıkanıklığı yok halsizlik yok ama artık çevremdekiler bi doktora götür bukadar bi öksürük olurmu diyorlar.hocam hergece viks sürüp sıcak havlu kapattım göğsüne sırtına gece 2-3 defa terlerdi üst değiştirdim bun ları 9 gündür yapıyorum ama öksürükte en ufacık bir çürüme olmuyor boğulur gibi öksürüp duruyo.hocam soluk borusunda filan bişey olabilirmi yada nedir bu durum yarın sabah artık sağlık ocağına götürücem sizcede götüreyimmi?
|
Mesaj Tarihi: 01 Haz 2015 Saat 05:07
Saglik Ocagindaki doktorlar; her oksurene; Astim veya bronsit derler. Siz bir Cocuk doktoruna gosterin.
|
Mesaj Tarihi: 01 Haz 2015 Saat 10:36
Hocam hastanedeyim suan doktor astim krizi gibi bisey bu dedi.gogsu cok sikisik hava verilecek 3 doz dedi rontgen istedi.suan hava veriliyo ogluma.antibiyotik yazicam de di.8 yasindayiz.
|
Mesaj Tarihi: 01 Haz 2015 Saat 15:33
Hocam hastanedeyim suan doktor astim krizi gibi bisey bu dedi.gogsu cok sikisik hava verilecek 3 doz dedi rontgen istedi.suan hava veriliyo ogluma.antibiyotik yazicam de di.8 yasindayiz. demiştim ve çıktık hastaneden ventolin havadan sonra öksürüğü baya kesildi doktorda ilaç olarak ventolin fısfıs yazdı günde 5-6 kez 4 er fıs yapın dedi.macrol yazdı antibiyotik kullanmak istemediğimi söyledim ama bu tür durumlara tek etki eden bu antibiyotiktir dedi.5 gün kullan durumuna bak gerekliyse 2 gün daha kullan kes dedi.ventolinden sonra sırtını dinlediğinde daha iyi ilk geldiğinize göre dedi.
|
Mesaj Tarihi: 01 Haz 2015 Saat 20:51
SAHTEKAR BAK, HIZAYA GEL!!
1- Astim; Antibiyotiklerle tedavi EDILMEZ..
2- Astim'in; Rontgen bulgusu YOKTUR..
Oradan hemen kacin, ve benim Grip icin anlattiklarimi uygulayin.. Sakin verilen HICBIR ilaci kullanmayin.
Griplerdeki; brons daralmalari, savunma amaclidir, gereksiz yere genislettiginizde, Virusler, akcigerlere inebilirler.
Cok sikismadikca; Ventolin spreyi KULLANMAYIN.
|
Mesaj Tarihi: 01 Haz 2015 Saat 20:58
hocam fısfıs ventolini evdede verince öksürük şuan okadar azaldıki oğlum kendi bile şaşkın anne öksürüğüm nası gitti diyor.macrol a hiç başlamadım başlamayayım ozaman.saatlerce hastanede rezil olduk bitik geldik resmen eve yorgunluğumuz yanımıza kar kaldı.ozaman sadece sıkıştıkça öksürük artarsa ventolini veriyorum değilmi hocam macroluda kullanmıyorum.
|
Mesaj Tarihi: 01 Haz 2015 Saat 21:13
Hicbir ilaci kullanmayin, Ventolin yedekte beklesin.
|
Mesaj Tarihi: 04 Haz 2015 Saat 09:53
hocam 14. gün bugün ve ilaçları kullanmadım ancak dün gece oğlum kötüleşti gece boyu kustu aynı zamanda karnı ağrıyor ishal oldu.ateşte çıktı kuru öksürük aynen devam ventolinide kullanmadım macroluda.bugün artık kahvaltıdan sonra macrol a başlıyım diyorum eşim sabah kızdı sen hep bu antibiyotiği vermemekte direndiğin için çocuk 15 gündür azap çekiyor ver artık dedi.hocam siz en iyisini biliyorsunuz vereyimmi artık.pazartesi tatile gidiyoruz denize havuza girecek iyileşsin istiyorum artık.
|
Mesaj Tarihi: 04 Haz 2015 Saat 10:02
hocam özür dilerim ateşi yokmuş sabah ben evden çıkarken var gibi gelmişti ama bakıcı var şuan evde ateşi yok ama suyu bile kusuyor hiç bişey yiyemiyor diyo çok zorlanıyor kusarken diyor halsizmiş yatıyormuş şuan ..öksürüyor uykusundan uyandırıyor bu öksürük ilk defa böyle bir öksürüğe tutuldu hep normal öksürük olurdu ama bu başka çok kuru gıcık olmuş gibi öksürüyor.
|
Mesaj Tarihi: 04 Haz 2015 Saat 18:37
Domuz Gribi geciriyor, ilac kullanmayin. Kan sayimi yapilirsa. WBC degeri dusuk cikar. Eski maillere bakin.
|
|