Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

gözler

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Kulak & Burun & Boğaz & Göz
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=49252
Tarih: 05 Ağu 2025 Saat 10:30

Konu: gözler
Mesajı Yazan: esya
Konu: gözler
Mesaj Tarihi: 23 May 2015 Saat 11:42
Hocam hayırlı günler. Oğlum nisan 2008 dogumlu. Bu üçüncü baharimiz onceki iki yılda da bu sene de mayis sonu gibi başlayan göz kasintisi ve kızarıklığı oluyor. Bir , bir buçuk ay kadar sürüp geciyor ya da şehir değiştirince. (İstanbul da yiz mesela boyle bi donemde ankaraya gittik kızarıklık ve kasintisi direkt geçti.) Göz doktoru konjuktivit diyor neye karşı olduğunu bilemeyiz diyor. Gündüz kasimiyor dikkat ediyor ama gece olunca farkedemiyor haliyle, çok sert kasiyor bi kaç kere denkgeldim. Oyleki göz kapakları ve altı da komple kizariyor sisiyor. Gün içinde azalıp aksama geçiyor. Gece gene ayni döngü boyle devam ediyor.
1. Burun akıntısı ve hapsuruk olmuyor bu donemde yine de bu durumda zyrtec başlamak gerekir mi?
2. Protegent göz yaşı damlasiyla idare ediyoruz baya rahatlatiyor ve kızarıklığı geçiyor. Yoksa boyle mi devam edelim?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 23 May 2015 Saat 20:05
Odasini degistirmeyi bir deneyin...

Mesaj Tarihi: 23 May 2015 Saat 20:11
Hocam odasını değiştirdik yine ayni. Gündüz dışarıda özellikle rrüzgarlı havada park bahçede çok kalırsa o gece daha çok kizariyor. Gün içinde de hafif kızarıklık oluyor. Tamamıyla geçmiyor yanı azalıyor sadece.

Mesaj Tarihi: 23 May 2015 Saat 23:49
1 hafta; gunde 1 olcek; Zyrtec vermeyi bir deneyin. Bakalim, hakikaten Allerjik bir durummu!!

Mesaj Tarihi: 25 May 2015 Saat 20:52
Hocam gozlerinde çapaklanma da başladı bugün . tobrased baslayayim mi? Eliyle mikrop kaptırdı ssanırım.
İkinci sorum da eğer oglumda bahar alerjisi varsa alerji ilacını kullanmasak hic sonuç ne olur?. Vücut kendi kendine bu alerjenle baş edebilir mi? Yoksa ileriki hayati için alerji kalıcı bir hal mi alır? Yani bu tip cocukluk caginda baslayan bahar alerjisinin iyileşme ihtimali var mi? Yoksa omur boyu mu sürer?

Mesaj Tarihi: 26 May 2015 Saat 08:23
Baslayin. Allerji ilaci kullanmazsaniz, bir sey olmaz, kasinti veya dokuntu devam eder.
Allerji vucudun bir nevi savunma mekanizmasidir. Sadece; gereksiz yere olan bir vucut savunmasidir.
Zamanla, hepsi iyilesirler.. Oyle olmasa idi, bu asra kadar, bu insanlarin tamaminin, nesli kururdu..

Mesaj Tarihi: 27 May 2015 Saat 16:32
 Hocam iki aksam verdim şurubu ama ikinci aksam kuru öksürük başladı. İki hafta önce gripti ama iyilesmisti ama acaba tam iyileşmedi de cigere mi indi? Kuru kuru oksuruyor cizirtilar oluyor nefes alıp verirken. Oksurmekten karnim agriyor diyor. Gözlerine iyi geldi hemen ilacın ertesi günü kkizariklik çok azaldı gece de kasimiyor. Ama ne yapacagimi bilemedim bi tarafı iyilestirirken başka yerden sıkıntısı arttı.Confused

Mesaj Tarihi: 27 May 2015 Saat 20:01
Ilaci kesin, buhar baslayin. Gunde;3x1 sicak su buhari cadirina sokun.

Mesaj Tarihi: 27 May 2015 Saat 21:24
Hocam aksama doğru iyice sıkısti. Konuşurken bile cümlenin sonuna yetmiyordu nefesi. Buhar yaptım rahatladı biraz uyudu az önce. Ama solunumu çok hizli. Nefes alip verirken karni inip sisiyor. Cok korkuttu.Confused

Mesaj Tarihi: 28 May 2015 Saat 16:48
Hala var nefes verirken ki hiriltilari. Biraz hareketlenecek olsa hemen öksürük oluyor çok kotu. Ne kadar zamanda düzelir hocam? Buhari yapiyoruz aksatmiyorum. İİlaclarla oluşturulan sahte astım tablosu bu mudur hocam? Daha once hic boyle birşey yasamadik çünkü.

Mesaj Tarihi: 28 May 2015 Saat 19:31
Aferin, Peditus, Asist, oksuruk ve Soguk alginligi suruplardan birini bile verdi iseniz; yaparlar.

Mesaj Tarihi: 28 May 2015 Saat 19:36
Yok hocam kesinlikle onlardan doğduğundan beri kullanmadik. Sizi de 3 yaşındayken tanıdım. O zamana kadar tek kaybimiz fazla Ab. Kullanmak oldu. Suan 8 yasinda . Mailin başında yazıyor gözlerinde uç bahardir olan kaşıntı ve kızarıklık iiçin zyrtec kullanmistik sizin tavsiyenizle. İki aksam kullandiktan sonra oluştu bu tablo.

Mesaj Tarihi: 28 May 2015 Saat 19:43
Gunde;3x1 olcek, Bricanyl baslayin, ertesi gun sonucu yazin

Mesaj Tarihi: 29 May 2015 Saat 03:31
Tesekkurler hocam çok şükür azaldı baya hırıltı ve nefes düzene girdi. Özellikle yatmadan önce yaptığım buhardan sonra baya bi rrahatladı. Çok rahat uyudu. Uyurken de takip ediyorum halen. Nefes alıp verirken karni inip sismiyor artik. Tek tük oksuruyor ama oksurdukten sonra cizirtilar da daha az duyuluyor. Balgami atiyor sanirim. Eczaneler kapanmışti sizden cevap gelmeden.  Yarin aliriz ilaci çok sıkısirsa veririm artik. 

Mesaj Tarihi: 29 May 2015 Saat 07:53
Ilaci alin, ama vermeyin, takip edin. Gene sikisirsa, o zaman kullanirsiniz.
Goruyorsunuz, biraz sabirli oldunuzmu; aylarca surecek tedavilerden kurtuluyorsunuz.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat