Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

KULAK AKINCA?

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Kulak & Burun & Boğaz & Göz
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=49199
Tarih: 18 Kas 2025 Saat 05:46

Konu: KULAK AKINCA?
Mesajı Yazan: MÜJGANELİF
Konu: KULAK AKINCA?
Mesaj Tarihi: 20 May 2015 Saat 14:35
MERHABA, HOCAM KIZIM 7 YAŞINDA.34 KG.YILLARDIR KULAK PROBLEMLERİ OLUYOR.3 YILDIR OLMAYAN KULAK AKINTISI YİNE TEKRARLADI.GRİPTİ VE SONUNDA KULAKA VURUR DİYE İLLİADİN KULLANDIM.AMA YİNEDE BÜTÜN GECE KULAK AĞRISINDAN SONRA SABAH GLUE KIVAMINDA SARI GİBİ AKINTI OLDU VE AĞRISI GEÇTİ.AKIYOR ŞU ANDA .İLLİADİNİ KULLANIYORUM.BAŞKA BİŞEY KULLANMAYA GEREK YOKTU DİYE BİLİYORUM.
1: BACTRİM NE İÇİN KULLANILIYOR?
2: İLLİADİN KULLANDIĞIM HALDE KULAK AKTI NEDEN?
3: ANTİBİYOTİK NE DURUMDA VERMELİYİM?
4: İLLİADİNE RAĞMEN HİÇ ANTİBİYOTİK VB İLAÇLARI KULLANMAYIŞIMA RAĞMEN KULAK AKIYOR.GERÇEKTEN BU GENİZ ETİNİ ALDIRMALIMIYIZ?
5: ÇOK KULAK AĞRISI OLUNCA DOLVEN Mİ İBUFENMİ ?
TEŞEKKÜR EDERİM.SAĞOLUN.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 20 May 2015 Saat 22:35
1- Bactrim; Orta KUlak bosluguna sizabilen, yegane ilactir.. Bu sebeple, uzun sureli kulak agrilarinda, atesle birlikte olan kulak agrilarinda ve akinti oldugunda, kullanilmesinda fayda vardir.
En muhim hadise, bu durumlarda, SAKIN; "kulak damlalari" KULLANMAYIN....
2- Iliadin kullandiginiz halde, Oztaki agizindaki odem coczulmedi ve Oztaki kanali acilmadi ise, akabilir.
3- Bactrim'den baska bir Antibiyotik gerekmez, zaten faydada etmez.
4- Kulak akintisinin; Geniz eti ile bir alakasi yok. Hadise;Oztaki borusunun kapali olusu.
5- Dolven ve Ibufen; AYNI ILACDIRLAR!!!!!

Mesajı Yazan: MÜJGANELİF
Mesaj Tarihi: 21 May 2015 Saat 09:59
HOCAM DÜN AKMAYA BAŞLAMIŞTI.BACTRİM ALIP AKŞAM İLK DOZE VERSEM OLURMU?ZATEN HALA AKIYOR GECEDE AKMIŞ HEP.KAÇ GÜN KULLANAYIM?KIZIM 7 YAŞINDA 34 KG.TEŞEKKÜRLER.

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 21 May 2015 Saat 19:46
Olur, niye olmasin!!! Ilaclar; illede, sabah baslanir diye bir sey yok.. '80 li yillarda, Okmeydani SSK'da, Cuma aksami acil hasta yatirirlar, tedaviye ancak,( eczanesi kapali oldugundan) Pazartesi sabahi baslanabilirdi, o hesap!!!
5 gun kullanin. Gunde;2x2 olcek.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat