6 aylik oglumun testis soruni
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Sünnet
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=49195
Tarih: 14 Ağu 2025 Saat 09:33
Konu: 6 aylik oglumun testis soruni
Mesajı Yazan: iremkuzeyildiz
Konu: 6 aylik oglumun testis soruni
Mesaj Tarihi: 20 May 2015 Saat 12:42
http://i.hizliresim.com/g5qNPb.jpg
------------- Irem.kuzey
|
Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 20 May 2015 Saat 12:44
Meraba hocam oglum 36 haftalik dogdu suanda 6 aylik dogdugundan beri testisinin biri asagida digeri yukarida duruyodu doktora sordugumda erken dogdugu icin inmemistir zamanla duzelecektir dedi 1 ay sonra normale donmustu..bugun uyandigindan beri bi tarafi sis ve asagida duruyo bunun nedeni ne olabilir
------------- Irem.kuzey
|
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 20 May 2015 Saat 20:01
Sizdeki durum; "Hidrosel"... Yani torbaya, testislerin asagi inmesi icin gectikleri kanaldan, Periton sivisi siziyor. Onemli degildir, kendiliginden duzelir.. Nadiren bu araliktan, barsak halkalari sarkarak; "Kasik fitigi" na sebep olurlar..
NOT: Testisler ve Overler, karin icinde, ayni bolgede olusurlar.. Cinsiyet farklilasmaya baslayinca,Kizlarda: Overler yerlerinde kalirtlar, Erkeklerde; testisler asagiya dogru goc ederler.
|
Mesaj Tarihi: 20 May 2015 Saat 20:24
Anladim hocam suamda endiselenmememiz gerekiyoe yani peki kasik fitigi olursa bunu nasil anlamamiz gerekiyor o bolgedeki sistenmi suphelenicez
------------- Irem.kuzey
|
Mesaj Tarihi: 20 May 2015 Saat 20:30
Ve bide bunun atedle bir alakasi olabilirmi bugun uyandigindan beri atesi var ben dis cikarma doneminde oldugundan diye dusunuyorum ama bununla alakasi olabilirmi
------------- Irem.kuzey
|
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 20 May 2015 Saat 22:55
Ates ile tek ilgisi, sicak ortamda, torbasinin kendisini salmasidir.
Kasik fitigi; kendiliginden bile girer-cikar. Hidrosel,aylarca; ayni buyuklukte kalir.
|
Mesaj Tarihi: 21 May 2015 Saat 04:54
anladim hocam cok tesekkur ederim size
------------- Irem.kuzey
|
|